Koji aparat za pocetak posla :)

Јасно је на шта мислиш, али... ту постоји велика сива зона између професионалног и аматерског... не постоји дефинисан стандард те људи узимају оно што могу да приуште... ко има конкретан захтев, нађе високопрофилног фотографа који се специјализовао за... рецимо поменуту клијентелу... свадбе, веридбе... сродне и пратеће прославе...
Ти људи имају опасне цене али углавном то покрију врхунским квалитетом услуге и самог производа...
А у могућности су јер су уложили доста у себе и у ту опрему...
А много је више оних који се просто договоре са углавном приученим фотографом који ординира у тој сали која закупљена, те он, апсолутно рутински и генерички испљеска тих пар картица, пошаље на штампање... итд...
Нема потребе помињати израбљеност и дотрајалост опреме и ентузијазма ових, других...али, они долазе по много приступачнијој цени...
Сад... ако неко има намеру да улети у те воде,апсолутно је беспотребно улагати доста у опрему јер, по мом скромном мишљењу, пар година праксе много боље служе почетнику него пар хиљада евра скупља опрема...
Било који тип фотографије да је у питању...
Наравно, квалитет долази и са опремом, али, да би се та опрема искористила, ваља познавати материју...отуд та неопходност праксе...

ja imam eos1ds i eos 350d. obavljaju potpuno istu stvar i istim s tim sto je eos1 profesionalno telo zbog izdrzljivosti i robusnosti. jas sam sa eos 1 propao kroz led u ledenu vodu do grudi. eos1 je bio 2-3 sekunde (dok nisam digao aparat u vis iznad glave) u ledenoj vodi. i nista mu se nije desilo. na njemu je tad bio objektiv 'ruzno pace' (ef 35-70) koji je naravno preminuo na licu mesta ali je ipak toliko dobro zaptio bajonet aparata da ni kap vode nije usla u isti.

Molim savjet.
Nisam početnik u fotografiji, do sad sam imao SLR i kompaktne aparate koji koji po svojim kvaltetama i performansma nadilaze tu kategoriju i bliski su DSLRU. Sad bih želio nešto malo, za oko mi je zapeo canon ixus serija. Što mislite o tome, jesu li najbolji u klasi ?

Back