Koji antifriz ali pouzdano kvalitetan?

Ja se ne razumem toliko oko antifriza,meni je drugar rekao da meni ide roze valjda jer je aluminijumski na Punta 2.Zanima me jel to mora da se menja u skladu sa vremenom leto-zima ili kako to ide?Posto ne znam kad je menjan zadnji put,al nigde mi ne curi tj ne gubi i izmedju min i max je.I da li se to mesa sa vodom i u kojim procentima?

Ja se ne razumem toliko oko antifriza,meni je drugar rekao da meni ide roze valjda jer je aluminijumski na Punta 2.Zanima me jel to mora da se menja u skladu sa vremenom leto-zima ili kako to ide?Posto ne znam kad je menjan zadnji put,al nigde mi ne curi tj ne gubi i izmedju min i max je.I da li se to mesa sa vodom i u kojim procentima?
Ne menja se nista ne diraj

Po servisnom intervalu za moj auto sve tečnosti se menjaju svakih 5 godina sem ulja koje se menja jednom godišnje. Dakle jednom u 5 god kočiona tečnost i kompletna rashladnog sistema.

Meni su kočionu menjali nakon 8 godina u ovlašćenom servisu bez mog pitanja i to naplatili 30 evra dodatno.

prosle godine sam menjao zadnje kocnice , pustio sam lepo da izadje vise ulja , napunio posudu , izaslo jos malo

ove godine sam menjao prednje , isto pustio da izadje skoro sve iz posude , dopunio novim uljem

racunam da je ulje zamenjeno

mozda je ostalo malo starog ulja ali smatram da je to nebitno

atf povremeno izvucem spricem koliko moze pa dospem novo, jednom godisnje

izvadjeno koristim za podmazivanje , bolje od namenskih

antifriz sam zamenio skroz prosle god , menjao pumpu za vodu i mali hladnjak, to mu je dok je kod mene

nisov , dobar a duplo jeftinji od basf-a , koji mozda jeste malo bolji , ali je duplo skuplji

nis je dovoljno dobar

Izmerio sam i evo sta mi pokazuje.Ne znam jel ovo dobro ili sam trebao jos da usisam antifriza?Ja sam mislio da za moj ide onaj roze al vidim da je prethodni vlasnik stavio plavi.Desio mi se peh naime,prosuo sam malo antifriza mozda pola case,jbg smotan sam 😂 Ne znam dal da kupim i dospem malo plavog jer ne vidim dal je otislo ispod minimuma jer mi je ona posuda duboka na puntu 2...

Izmerio sam i evo sta mi pokazuje.Ne znam jel ovo dobro ili sam trebao jos da usisam antifriza?Ja sam mislio da za moj ide onaj roze al vidim da je prethodni vlasnik stavio plavi.Desio mi se peh naime,prosuo sam malo antifriza mozda pola case,jbg smotan sam 😂 Ne znam dal da kupim i dospem malo plavog jer ne vidim dal je otislo ispod minimuma jer mi je ona posuda duboka na puntu 2...
Nemoj da mesas antifriz plavo plavo roze roze crveno crveno ....ako nisi siguran ili uzmi lepo baterijsku lampu i pogledas .

Back