Koje zimske gume uzeti

Jok kakvim muljanje da muljaju zatvorili bi radnju odavno. Muljanjem do uspeha je trend na Balkanu .Postoji kod kontrole kvalitete sortiranja u klase ali ja ne verujem da danas pored svega što imaju u procesu proizvodnje imamo prevelika odstupanja kvalitete ..Tj ne verujem sa je taj broj veći od 1% (mozda 0,1%) a to nije dovoljno da se pokriju "siromašna težišta" a I cena Michelin guma je slična bilo da se prodaju u Berlinu ili Tirani..Cak su malo i jeftinije u Berlinu jer se kupuju vece količine a i konkurecija je veca ..

Svi imaju svoje lose serije motora ,,,Bmw kurton je mnogo veci 550bi turbo ili 750 tamo neke 2012 do 2016 ..Nikad ne znas kako ce se neki motor ponasati zato svi pokusavaju da igraju na sigurno razvojem iz proverenih agregata ,, To nema veze sa gumama ..Ljudi uzimaju i probaju i niko nje lud da ne vidi sta se dobije u odnosu na cenu ,,

Ako nekoga zanima kod nas u Hrvatskoj je došlo do nekih promjena po pitanju zimske opreme.
Pa evo:

Članak 5.
Članak 104. mijenja se i glasi:
»Članak 104.
(1) Zimskom opremom motornih vozila kategorije M i N čija najveća dopuštena masa nije veća od 3,5 t sukladno ovom Pravilniku, smatraju se zimski pneumatici (M+S, M.S., M&S ili 3PMSF) na svim kotačima ili ljetni pneumatici s najmanjom dubinom profila od 4 mm na svim kotačima i s lancima za snijeg ili uređajima namijenjenima za povećanje učinka prianjanja kotača za površinu po kojoj se motorno vozilo kreće, koji se postavljaju na pogonske kotače.
(2) Zimskom opremom motornih vozila kategorije M i N čija je najveća dopuštena masa veća od 3,5 t sukladno ovom Pravilniku, smatraju se zimski pneumatici (M+S, M.S., M&S ili 3PMSF) na pogonskim kotačima ili lanci za snijeg ili uređaji namijenjeni za povećanje učinka prianjanja kotača za površinu po kojoj se motorno vozilo kreće, koji se postavljaju na pogonske kotače.
(3) Zimskom opremom autobusa sukladno ovom Pravilniku, smatraju se zimski pneumatici (M+S, M.S., M&S ili 3PMSF) na pogonskim kotačima ili lanci za snijeg ili uređaji namijenjeni za povećanje učinka prianjanja kotača za površinu po kojoj se motorno vozilo kreće, koji se postavljaju na pogonske kotače.
(4) Lanci za snijeg i uređaji namijenjeni za povećanje učinka prianjanja kotača za površinu po kojoj se motorno vozilo kreće iz stavka 1., 2. i 3. ovoga članka moraju biti tipno odobreni.
(5) Pneumatici s čavlima ne smiju se postavljati na motorna vozila.
(6) Odredbe ovoga članka ne primjenjuju se na vojna vozila oružanih snaga Republike Hrvatske.«

Link za novi pravilnik:
https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2023_07_79_1264.html

Nije pitanje vezano za gume ali ne nađoh onu temu sa pitanjima i odgovorima pa može ovde.
Pukao mi je šraf na glavčini prilikom zamene guma.
Jel može samo šraf da se zameni ili mora cela glavčina ?
Ili to nije šraf, rekoše mi brezon?

Nije pitanje vezano za gume ali ne nađoh onu temu sa pitanjima i odgovorima pa može ovde.
Pukao mi je šraf na glavčini prilikom zamene guma.
Jel može samo šraf da se zameni ili mora cela glavčina ?
Ili to nije šraf, rekoše mi brezon?
Screenshot_20241116_163822_Chrome.jpg

Back