gost 336946
Elita
- Poruka
- 23.437
S obzirom na to da je većinu učenja preuzeo iz Upanišada i joge, možemo li Budu smatrati hinduistom?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
da nije budista![]()
Pa Buda cini mi se nije hteo da razzgovara i odgovora na pitanja o Bogu. Zato je budizam neka vrsta ateisticke religije.
A nastala je iz hinduizma koliko znam.
Ispada da je budizam sekta hinduizma.![]()
Buda je ogroman dio svog učenja preuzeo iz hinduizma.Pa razvio se u Indiji. Inace hinduizam je komplikovana religija da tako kazem. Oni mogu da veruju u jednoga boga, u vise bogova ili da ne veruju ni u jednog,to je njihov izbor. Hinduizam bi bio kao neka vrsta multireligije, mesavine svih religija Indije. Mozda lupam.
Hinduizam i budizam su slicni u nekim stvarima. Npr. reinkarnacija, pa i nirvana.
Inace,sto se tice Bude, interesantan tip. Recenice su mu cesto mudre, uvek govori kako se treba boriti sa zeljama. Kod nas bi se to nazvalo strastima.
Suštinski da. Isto kao što je i hrišćanstvo sekta judaizma.Ispada da je budizam sekta hinduizma.![]()
Buda je ogroman dio svog učenja preuzeo iz hinduizma.
Da li ste citali Ep o Gilgamesu? Pisan je 2600 godina p.n.e.. Ako jeste da li ste primetili koliko slicnih recenica ima sa Biblijom. Nisam nikakav strucnjak po pitanju religije, ali to me kopka vec neko vreme...
bogovi drugih naroda
Da Potop je istorijski dogadjaj.VoSlavu, hrišćanstvo nije sekta judaizma nego njegov legitiman nasljednik. Savremeni judaizam je sekta jer nije prihvatio svog mesiju.
- - - - - - - - - -
Matilda,potop je istorijski dogadjaj,zato se spominje u velikom broju drevnih spisa.