Koje vam je savremeno oružje najstrašnije?

Написао си у посту да изузимаш хемију, али ја мислим да од те весте оружија не постоји ништа горе. Све остало, у односу на хемијско, дође некако хуманије. Ако оружије може бити хумано...

Dron je u suštini robot. Robot je mašina koja ima svoj program i koja izvršava određeni zadatak sa ili bez upravljanja spoljnim uticajem.
Military robot

Upravo me je dron potakao da postavim ovu temu.
On ne izgleda kao klasičan robot kakvim ga možemo videti u filmovima, ali on zaista jeste robot.

I sada se postavlja etičko pitanje sme li čovek da okrene mašinu protiv čoveka.

Reći će neko da u ratu nema etike, da je svako oružje stvar izvan bilo kakvih etičkih pitanja, da je oružje mašina kao svaka druga, a ja mislim da je pojava drona prošla nezapaženo, da su reakcije na njega izostale.

To treba zabraniti.

Написао си у посту да изузимаш хемију, али ја мислим да од те весте оружија не постоји ништа горе. Све остало, у односу на хемијско, дође некако хуманије. Ако оружије може бити хумано...
Hemijsko oružje je zabranjeno, a roboti nisu, no videćemo, nažalost i njihovu razornu moć.

Upravo me je dron potakao da postavim ovu temu.
On ne izgleda kao klasičan robot kakvim ga možemo videti u filmovima, ali on zaista jeste robot.

I sada se postavlja etičko pitanje sme li čovek da okrene mašinu protiv čoveka.

Reći će neko da u ratu nema etike, da je svako oružje stvar izvan bilo kakvih etičkih pitanja, da je oružje mašina kao svaka druga, a ja mislim da je pojava drona prošla nezapaženo, da su reakcije na njega izostale.

To treba zabraniti.

Hemijsko oružje je zabranjeno, a roboti nisu, no videćemo, nažalost i njihovu razornu moć.
Ne bih rekao da treba zabraniti. Bolje je dron nego čovek da pogine. Dron neće poginuti, svakako. :D
Ono protiv čega jesam su nečovečan način ratovanja koji je uvek neizbežan u konfliktima.

Back