Koje pedale bi trebao svaki gitarista da ima?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.205
Svi smo videli da svaki gitarista koji drži do sebe stalno nešto gazi po podu. To što gazi, to su razne pedale za efekte i obradu zvuka.

Generalno, nema kraja broju pedala, ali koje pedale bi trebao svaki gitarista da ima?

1720721486411.png

Prvo, mora da iuma neki Overdrive
Najpoznatrji usvet je IbanezTube Screamer
Ja sam gledao nesto malo overdrive pedale po internetu, pa iako je Tube Screamer u samom vrhu, na mnogim sajtovima stavljaju Boss Blues Driver BD-2 odmah pored Ibaneza. Naravno, ti nisi napisao da je Ibanez najbolji, vec najpoznatiji, ali me interesuje da li si ti, ili mozda neko drugi, probao BD2?

bd-2_top_main.jpg

Ja sam gledao nesto malo overdrive pedale po internetu, pa iako je Tube Screamer u samom vrhu, na mnogim sajtovima stavljaju Boss Blues Driver BD-2 odmah pored Ibaneza. Naravno, ti nisi napisao da je Ibanez najbolji, vec najpoznatiji, ali me interesuje da li si ti, ili mozda neko drugi, probao BD2?

Pogledajte prilog 1579191
Ja nisam jer već duže vremnena ne koristim pedale. Imam još uvek nekoliko, neke sam prodao. Imam ugrađene efekte u jedan guitar workstation koji uglavnom koristim, a imam i par pojačala koji takože iamju ugrađene efekte.

Pedale bi bile uglavnom za živu svirku sa bendom.

Isti problem imam i ja. Za razliku od tebe ja apsolutno nista ne znam o pedalama. Nikada ni jednu nisam imao.
Imam Wah ugrađen u procesor koji simulira nekoliko pedala, uključujući VOX i Dunlop. Retko koristim. Ali, kupio sam Digitech Hendrix pedalu koja ima i preset za njegov sigature wah zvuk i to mi se svidelo. Svirao neko vreme, snimio bluz i stavio u plakar :)

Back