Koje auto delove koristite

Ne zaboravi da postoje dve vrste original delova,imas original delove koje su brendirani sa logom firme a imas i OEM delove koji su isti ti original delovi samo dolaze direktno iz fabrike koja ih prozivodi a jeftiniji su od brendiranih delova.A kineski,turski,grcki itd su aftermarked delovi.

Potrudim se da saznam ko proizvodi originalni deo pa pogledam kolika je cena, pogledam kolika je cena kod dilera pa gde je jeftinije. Isti deo je u pitanju samo drugi prodavac. . . Sto se tice kineza i sl. sve to zaobilazm, ko mi je prodavac ne marim ali deo i proizvodjac mora biti isti kod svih. . .

Ispade da svi stavljaju originalne plivajuce zamajce a svi uzimaju zamenske ili cak repariraju.
Opet se svodi sve na jedno je prica a drugo je praksa.
Ista filozofija kao kad se kupuje auto da se uvek treba dati vise za dobar auto a kad to dodje u praksu cvrc Milojka.
Vama amerikancima i norvezanima je daleko lakse jer nemate toliki skart kao kod nas al imate i sa cim da platite i zato vas ne racunam u ovu grupu gradjana Srbije.:)

Jeste Dule, zaradimo vise i imamo bolji standard ali i platimo vise. Kod mene dobar mastor samo na ruke uzima 100-150$ po satu. Skoro sve popravke sto sam do sada imao na BMW-u su bile takve da su mi originalni delovi bili jeftiniji od ruku. . . To ti je ujedno i jedan od najvecih razloga zasto amerikanci ili sami popravljaju kola ili kupe nova, a to ne vazi samo za kola nego manje-vise i sve ostalo, delovi su buranija, ruke su ono sto kosta. .

Jeste Dule, zaradimo vise i imamo bolji standard ali i platimo vise. Kod mene dobar mastor samo na ruke uzima 100-150$ po satu. Skoro sve popravke sto sam do sada imao na BMW-u su bile takve da su mi originalni delovi bili jeftiniji od ruku. . . To ti je ujedno i jedan od najvecih razloga zasto amerikanci ili sami popravljaju kola ili kupe nova, a to ne vazi samo za kola nego manje-vise i sve ostalo, delovi su buranija, ruke su ono sto kosta. .

Cene ljude, cene sami sebe... ono sto mi ne radimo uopste.

Koliko znam, ugradjujem original delove. Mislim, rade u servisu sta treba, menjaju, sipaju... Ne proveravam bas u detalje, ali su cene stvari prave.

Back