- Poruka
- 91.929
Koja je razlika između džema i pekmeza? Šta je bolje?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ma i ja bi da nisam ja pisaoCitam zena i pekmeza.. ;D
ma znam da se taj pekmez kuvao satimaДа си кувао код бабе на селу пекмез и мешао га сатима варјачом, сад се не би питао.. Муке живе![]()
drugim recima, džem je redji, pekmez je gušci ili obrnuto ne znamDžem je prema našem lokalnom shvatanju dobro ukuvan, ne pada sa kašike, dok je pekmez onako... razvlači se.
(Razmaženoj) deci kažeš: ''Šta si se raspekmezio/la?'', ali ne i: ''Šta si se razdžemio/la?''
Naišla sam na potpuno suprotna tumačenja kad sam sama sebi postavljala ovo pitanje, ali ostajem pri onome čemu sam naučena.
Kad se neko raspekmezi, on je neki sentiš plačljivac, tako da...
Valjda suprotno.drugim recima, džem je redji, pekmez je gušci
licno više volim džem
Ne, mi ovde kad kuvamo džem, on treba da bude gušći, a kad kuvamo pekmez, on je kao ređi.drugim recima, džem je redji, pekmez je gušci, ili obrnuto..ne znam
licno više volim džem
aaa ? šta napisah..Ne, mi ovde kad kuvamo džem, on treba da bude gušći, a kad kuvamo pekmez, on je kao ređi.
![]()
Zvanično je pekmez zapravo gušći od džema, ali ja to ne prihvatam. Lažu, sve lažu!aaa ? šta napisah..
izvinjavam se..23:30 h![]()
ne pravim ni džem ni pekmez..narucim .pa nemam recept, ali i dalje sam u ubedjenju da je džem redjiI recept.![]()
Pekmez je dosta gusci,jer se duze kuva.Koja je razlika između džema i pekmeza? Šta je bolje?