Koja je rasa psa??

Našla,
Definitivno pirinejski planinski pas. Kako dobre reklame imaju, prosto da im čovek poveruje da je hrana kvalitetna! :mrgreen:

:zcepanje:
Tezi tu hranu ni da pomirise:rotf:
Da, to je pirinejski planinski pas
Stvar je resena, temo moze pod
golden_key-200.jpg

Poslednja izmena:
Hvala ljudi. Mada, meni na osnovu slika na googlu samojed izgleda i lepse, i blize psu sa te reklame, ali se ne razumem, tako da vam verujem!

Na primer, ovo je slika tog pirinejskog, i nije mi nesto lep ovde, a i ne lici bas, sta znam...

Zna li neko ima li ih kod nas, i koliko kosta stene od te dve rase?

Hvala ljudi. Mada, meni na osnovu slika na googlu samojed izgleda i lepse, i blize psu sa te reklame, ali se ne razumem, tako da vam verujem!

Na primer, ovo je slika tog pirinejskog, i nije mi nesto lep ovde, a i ne lici bas, sta znam...

post-27-1146040163.jpg

samojed_43079336.jpg

I uporedite sa miminim snimkom samojed je manji i ima uzdignute usi:D

Kao što ti je i Lavica pojasnila, razlika je drastična, pirinejski planinski pas je molosoid-čuvar, srodnik našeg šarplaninca i ostalih rasa tog tipa, dok je samojed polarni pas, čak je jedna od 4 rase koje se koriste na zvaničnim takmišenjima mašera (pored haskija, malamuta i ako se ne varam, velikih špiceva, ili behu lajke?) i ima dignute uši. Jako je lajav, koliko mi je poznato, i potrebno mu je mnogo više aktivnosti, dok naše vrućine podnosi slabije nego pirinejski planinski pas. Ipak, ako ti je problem da ideš u Italiju (ili bar Hrvatsku ili Mađarsku) po štene, razmisli i o mađarskom kuvasu,
takođe su beli, veliki, čini mi se čistom greškom svrstani u prvu a ne u drugu FCI grupu, njih ima malo više od ovih prvih i kod nas.

Је л' може неко да ми каже како се зове ова врста пса са овог видеа. Појављује се од 0:12 па до краја клипа. Знам само да клип казахастански а о псу ништа.

Back