Postoje informacije od drzavnog znacaja(to su informacije koje ruse sistem ili bar menjaju njegovu strukturu) npr.vrsi se hapsenje nacelnika policije recimo,nikada se nece navesti tacan povod nego samo da je uhapse,kako narod gleda na te informacije da je nacelnik uhapse zavisi koja ce slika biti bacena nama obicnim ljudima kroz medije ....
Ako sistem zelis da zaobidjes ili da manipulises sa njime moras da imamas jake argumente(tacne informacije),informisanost je kljucna ali za neka desavanja krug ljudi koji znaju pravu istinu je veoma malen do deset osoba(Lupam).
Naprimer ja sam doziveo veliku nepravdu koja mi je ugrozila zivot na vise nacina,imao sam saobracajku,namesteno mi je da lik hoce da mi se sveti(da me ubije)i nakraju morao sam da trpim pogresno lecenje(u mom lecenju su krsena osnovna ljudska prava) i danas posle godinu dana niko mi nije ni napomenuo da imam pravo da tuzim bolnicu jel je to u interesu drzave da bolnica ostane neokaljana(a pustili su pricu da su ti okrivljeni ljudi koji su me ostetili uradili nesto sasvim deseto).
Kada bi se samo ove moje stavke koje sam naveo i koje su stvarno sistemske greske da ih nazovem tako(greske u smislu da je ljudima mogucnosti koje imamu udarila u glavi pa se istresaju na lajiku koji gleda kako da prezivi),pa takve greske se desavaju vama ispred nosa zasto zena ubije svoje dete,zasto covek pobije pola komsiluka,zasto raznorazni manijaci postoje,postoje zato sto su uzgajani od strane sistema,pa recite samo koliko dilera roge imamo a da ih niko nedira ,nehapsi zato sto tako se nesto kontrolise.
Ministarstvo unutrasnjih poslova ,bia i vojska to su segmenti u kojima su scenariji gubitka zivota pojedninca samo lepa prica u novinama okicena lazima i zasticena medijma radi viseg cilja,navodno taj visi cilj je drzava...
Ako zelis da zaobidjes sistem trebaju ti niformacije a mi smo zatrpani dezinformacijama,i sta ako jedna osoba moze da ukapira sta se ustvari desava a da nije osoba od drzave,takvi ljudi zavrsavaju u izolaciji i pod lekovima gde moraj da shvate da su bolesni i da im nije niko kriv.
imama jos puno da kaze ali mi je dosadno i neznam sta te uze zanima oko sistema....