Koja je prava moc ljudi u odnosu na zakon?? ( Kako pobediti sistem )

ucencovjek

Ističe se
Poruka
2.861
Bas sam ovih dana vrzmo po youtube-u i na moje Veliko odusevljenje naleteo na nesto jako zanimljivo,dosad nesvakidasnje...Naime radi se o izvesnom Dean Clifford-u koji tvrdi kako redovno ponistava optuzbe na sudu koje ''nisu u njegovu korist'',svakakve zakonske peripetije i nelagodnosti s kojima se svako od nas mogao susresti,a za koje bi najradije voleli da nisu izmisljene :P
Ovde je link do njegove prezentacije:

(na 10:00 minuta)

Ako je nekog ovo dovoljno zaintrigiralo,il ima neko ko bi zeleo da podeli s nama informacije koje bi nam pomogle,bilo bi lepo da se ukljuci u diskusiju ove teme ;)

Poslednja izmena:
Postoje informacije od drzavnog znacaja(to su informacije koje ruse sistem ili bar menjaju njegovu strukturu) npr.vrsi se hapsenje nacelnika policije recimo,nikada se nece navesti tacan povod nego samo da je uhapse,kako narod gleda na te informacije da je nacelnik uhapse zavisi koja ce slika biti bacena nama obicnim ljudima kroz medije ....
Ako sistem zelis da zaobidjes ili da manipulises sa njime moras da imamas jake argumente(tacne informacije),informisanost je kljucna ali za neka desavanja krug ljudi koji znaju pravu istinu je veoma malen do deset osoba(Lupam).
Naprimer ja sam doziveo veliku nepravdu koja mi je ugrozila zivot na vise nacina,imao sam saobracajku,namesteno mi je da lik hoce da mi se sveti(da me ubije)i nakraju morao sam da trpim pogresno lecenje(u mom lecenju su krsena osnovna ljudska prava) i danas posle godinu dana niko mi nije ni napomenuo da imam pravo da tuzim bolnicu jel je to u interesu drzave da bolnica ostane neokaljana(a pustili su pricu da su ti okrivljeni ljudi koji su me ostetili uradili nesto sasvim deseto).
Kada bi se samo ove moje stavke koje sam naveo i koje su stvarno sistemske greske da ih nazovem tako(greske u smislu da je ljudima mogucnosti koje imamu udarila u glavi pa se istresaju na lajiku koji gleda kako da prezivi),pa takve greske se desavaju vama ispred nosa zasto zena ubije svoje dete,zasto covek pobije pola komsiluka,zasto raznorazni manijaci postoje,postoje zato sto su uzgajani od strane sistema,pa recite samo koliko dilera roge imamo a da ih niko nedira ,nehapsi zato sto tako se nesto kontrolise.
Ministarstvo unutrasnjih poslova ,bia i vojska to su segmenti u kojima su scenariji gubitka zivota pojedninca samo lepa prica u novinama okicena lazima i zasticena medijma radi viseg cilja,navodno taj visi cilj je drzava...
Ako zelis da zaobidjes sistem trebaju ti niformacije a mi smo zatrpani dezinformacijama,i sta ako jedna osoba moze da ukapira sta se ustvari desava a da nije osoba od drzave,takvi ljudi zavrsavaju u izolaciji i pod lekovima gde moraj da shvate da su bolesni i da im nije niko kriv.
imama jos puno da kaze ali mi je dosadno i neznam sta te uze zanima oko sistema....

kada bi se priicalo na ovu temu jacala bi se drzava a vama to nije u interesu

nije u interesu onima koji nastoje da nas kontrolishu i od nas naprave poslushne gradjane...
lepo si rekao, svako ko ukapira shta se deshava, zavrshava izolovan, mada mi josh nismo na tom nivou..
to je vishe u sad i drugim slobodarskim drzhavama...
a da se meni desilo to shto se desilo tebi, sa pogreshnim lechenjem,
nekome bi se opasno napio krvi, posle posla na parkingu,
pa da vidim dal ce josh nekog greshkom da lechi...
samo bi morao prvo da pretekne...gamad!

imama jos puno da kaze ali mi je dosadno i neznam sta te uze zanima oko sistema....

Jesi odgledo ovaj video sto sam postavio?

Mene zanima najvise ako se neko razume u pravo da mi kaze dal je kod nas isti takav odnos drzave,suda,sistema i pojedinca?Ili da me uputi na neke izvore informacija ,najvise vezano za ovo "kako da pobedis na sudu" :tajna:...Ako tu bude necega,mozemo prosiriti svoje horizonte..:ceka:,sto smo vise upuceni to bolje naravno...;)

Па најбоље а нађеш стручну помоћ уколико можеш да је платиш, а ако не можеш онда ти преостаје да по нету покупиш све информације о закону по којем ту туже и да видиш шта ћеш да искористиш за себе. Генерално, закони су пуни рупа и контрадикторности - у противном адвокати и уопште та професија не би ником требали - тако да увек можеш да нађеш нешто што можеш да искористиш себи у прилог. Ја сам имао искуства са новим законом о саобраћају, пронашао све што ми ишло у прилог, изнео на суду и искрено био изненађен ослобађајућом пресудом, пошто је судија био до те мере непријатан и арогантан за време испитивања (или како се то већ зове), да сам мислио да ће да ми одвали максималну казну.

Па најбоље а нађеш стручну помоћ уколико можеш да је платиш, а ако не можеш онда ти преостаје да по нету покупиш све информације о закону по којем ту туже и да видиш шта ћеш да искористиш за себе. Генерално, закони су пуни рупа и контрадикторности - у противном адвокати и уопште та професија не би ником требали - тако да увек можеш да нађеш нешто што можеш да искористиш себи у прилог. Ја сам имао искуства са новим законом о саобраћају, пронашао све што ми ишло у прилог, изнео на суду и искрено био изненађен ослобађајућом пресудом, пошто је судија био до те мере непријатан и арогантан за време испитивања (или како се то већ зове), да сам мислио да ће да ми одвали максималну казну.

Lepo je to ako se nadje koja rupica u zakonu :mrgreen:...ali molim vas ljudi ako vas vec intersuje ova tema .pogledajte video koji sam postavio s youtuba.Ovde se radi o necemu sasvim drugom od "rupe u zakonu".Naime,radi se o tvom opstem polozaju na sudu,odnosa prema svim drzavnim pravnim institucijama.Ako se ovo sto Din Kliford prica moze primeniti kod nas,onda nece ni biti potrebe da izucavas zakon i njegove rupe,stvar se zasniva na tome da mi kao ljudi mozemo da Vodimo citav sudski proces i u tom slucaju svaka presuda u sudu ce ici u nasu korist posto smo mi glavni ustvari.Dakle potrebno je shvatiti samu prirodu stvari,koja je sveobuhvatno ljudima nepoznata.

Back