Koja je najsrećnija generacija

Nijedna. Kada slusam kako ljudi pricaju o svojoj generaciji, nemogu da ne primetim da samo pricaju o lepim stvarima, ali zaboravljaju lose. Najsrecnija generacija ne postoji.

Ne.

Tadasnje generacije uopste NISU ZNALE za medjunacionalnu mrznju, politiku su poznavale jos manje.

Putovalo se slobodno, bez minimalnog straha po celoj drzavi u svako vreme.

Novca je uvek bilo dovoljno za gotovo sve ambicije.

Volelo se i uzivalo, i to nije bilo zagadjeno sa nicim.

Jednom recju - vladao je RED.

Danas su takve stvari misoana imenica.

E vidiš to su oni koji sada pljuju po Titu i govore kako je onda bilo tobož teško.Kao što već negde rekoh volela bih i ja da mi je tako ‚‚teško‚‚ kao njima onda, barem na godinu dana, da bih mogla da ih razumem.:mrgreen:

To su oni sto sad `vole` Drazu,a kad neko zapocne temu o boljem zivotu i standardu gradjana,oni kazu `ma kod Tita je bio zivot`...od takvih gadova ti se smuci zivot!

Били смо "ni Istok ni Zapad" не зато што смо много паметни, па смо све захебали, него зато што је био потребан Тројански коњ да се разбуца источни блок и СССР....Зато су нас и "филовали" са кредитима и зато смо јако лепо живели, али рачун кад тад дође на наплату, а ко не плати на мосту, платиће на ћуприји, вазда било и биће. А ми смо вала после све платили с дебелом каматом и још увек плаћамо....

Duso, ta prica o kreditima je proizasla iz nacionalistickih kuhinja i UOPSTE NIJE ISTINITA.

Cela Titova Juga je bila duzna 22 milijarde dolara, sa velikim potencijalom proizvodnje i vracanja duga, vise od ogromne vecine drzava na svetu.

Danas, SAMO Srbija vec duguje 30 milijardi $, a Hrvatska 40!

A da zlo bude vece - sve je rasprodato sto vredi i odakle bi se dug mogao vracati.

O tome nacionalisti ne pricaju narodu.

A dug se ni ne oprasta ni ne zaboravlja...Sad samo Bog moze pomoci....

Ne.

Tadasnje generacije uopste NISU ZNALE za medjunacionalnu mrznju, politiku su poznavale jos manje.

Putovalo se slobodno, bez minimalnog straha po celoj drzavi u svako vreme.

Novca je uvek bilo dovoljno za gotovo sve ambicije.

Volelo se i uzivalo, i to nije bilo zagadjeno sa nicim.

Jednom recju - vladao je RED.

Danas su takve stvari misoana imenica.

Da tada je bio pravi Švedski standard....A danas treba da se pokazuje pasos X puta od Maribora do Skoplja...Dok od Maribora do Osla nijednom...

Normalno je da pričaju o lepim stvarima kad ih je bilo.... o čemu ćemo mi da pričamo?:dash: o tome kako nismo mogli iz zemlje,o tome što nas je zadesila spiralna hiperinflacija pa nismo imali ni za leba,o tome da smo more videli na razglednici,o tome kako smo se školovali sa motivom ali bez cilja,o tome kako su nam roditelji postali tabletomani jer nisu mogli da se pomire sa tim da Titovog balženog mira nema...i ko zna o čemu sve....šta ćemo mi ispričati svojoj deci?:confused::p

Pa i nije bilo tako lose. Mada ne znam koliko je pametno tu pricu pricati svojoj deci :)
Bila je totalna anarhija, protesti, slusao se punk, japanci su se kupovali na trafikama, vutra se gajila, garazni bendovi u zajecaru..ima tu svega. Ne verujem da bi se menjao za neko " srecnije " vreme.

Pa i nije bilo tako lose. Mada ne znam koliko je pametno tu pricu pricati svojoj deci :)
Bila je totalna anarhija, protesti, slusao se punk, japanci su se kupovali na trafikama, vutra se gajila, garazni bendovi u zajecaru..ima tu svega. Ne verujem da bi se menjao za neko " srecnije " vreme.

Da možda je tebi bilo lepo ali većini nije.I gde se to slušao punk, majke ti;) jedino se mogao slušati kod kuće i nedeljom uveče na Akademiji;)

mozda je nostalgija u pitanju, ali mislim da su one starije geeracije bile nekako srecnije, optimisticnije, tolerantnije, posedovale su vise volje.... ove danasnje nekako su "blede", neugledne, ... jedino sto su uslovno receno pametnije, jer zive u dobu kompjuterizacije, i imaju laksi pristup znanju, sto se za one starije ne bi moglo reci.

mozda je nostalgija u pitanju, ali mislim da su one starije geeracije bile nekako srecnije, optimisticnije, tolerantnije, posedovale su vise volje.... ove danasnje nekako su "blede", neugledne, ... jedino sto su uslovno receno pametnije, jer zive u dobu kompjuterizacije, i imaju laksi pristup znanju, sto se za one starije ne bi moglo reci.

Sve ti je to Ademe posledica Černobila....:manikir:

Da možda je tebi bilo lepo ali većini nije.I gde se to slušao punk, majke ti;) jedino se mogao slušati kod kuće i nedeljom uveče na Akademiji;)

Uglavnom je bilo ono..sr.anje, toliko sr.anje da je bilo postalo dobro. Imali smo kretena na vlasti, njegove dzukele na ulicama i bas je bilo dobro kad im ispsujes majku, doduse sa bezbedne daljine :) tu su bili i sabani da potpune dozivljaj loodila..ma anarhija totalna :) Tada je punk bio u modi, pa su se sabanske diskoteke izbegavale, jurili se podrumi sa dobrom muzikom. Sve u svemu nije bilo lose
.

Poslednja izmena:

Back