Koja je komponenta neispravna?

• Začetnik teme Začetnik teme Fakje
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Fakje

Primećen član
Poruka
854
Pre neku nedelju, imao sam problem da mi je računar radio normalno 30 sekundi, pa se potpuno ukoči na minut-dva, pa opet radi 30 sekundi, opet se ukoči, i tako ukrug, sve dok ne dobijem BSoD.

Nakon reinstalacije Windowsa 7 radio je relativno normalno (ali sa nekim čudnim bagovima) nekih nedelju dana, ali u jednom momentu Windows više nije hteo da se podigne.

Pošto mi je ionako trebalo više prostora, kupio sam novi hard disk i na njega instalirao Windows 8 koji je radio normalno 2-3 dana, ali je onda prvo počeo ponovo sa plavim ekranima smrti, i sada ponovo ne mogu ni da podignem Windows.

Očito je neki hardverski problem u pitanju, ali sa kojom komponentom?

Pre neku nedelju, imao sam problem da mi je računar radio normalno 30 sekundi, pa se potpuno ukoči na minut-dva, pa opet radi 30 sekundi, opet se ukoči, i tako ukrug, sve dok ne dobijem BSoD.

Nakon reinstalacije Windowsa 7 radio je relativno normalno (ali sa nekim čudnim bagovima) nekih nedelju dana, ali u jednom momentu Windows više nije hteo da se podigne.

Pošto mi je ionako trebalo više prostora, kupio sam novi hard disk i na njega instalirao Windows 8 koji je radio normalno 2-3 dana, ali je onda prvo počeo ponovo sa plavim ekranima smrti, i sada ponovo ne mogu ni da podignem Windows.

Očito je neki hardverski problem u pitanju, ali sa kojom komponentom?
Захтевај од провајдера да ти провере долазни проток сигнала на СТБ.

Najverovatnije RAM. Pokreni testove rama. Recimo prime95 memorijski pa onda CPU. Videces gde je nestabinost.
Hvala. Reinstalirao sam Windows i odradio blend test u Prime95, on kombinuje testiranje procesora i memorije. Test je radio 2 sata, nema ni grešaka ni upozorenja. Uz to sam odradio i Windowsov Memory Diagnostic test, nije našao greške.

No, pre toga kupio sam novi SATA kabl za HD, pa je sasvim moguće da je problem pravio stari SATA kabl, pošto sve radi bez ikakvih problema otkad sam danas priključio novi kabl. Videćemo da li će biti promena.

Back