Cosmopolite
Zaslužan član
- Poruka
- 105.977
Ali to je danas gotovo fenomen.Moš misliti, velikog posla, znam ja par forumašica koje to rade, pa i ja...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ali to je danas gotovo fenomen.Moš misliti, velikog posla, znam ja par forumašica koje to rade, pa i ja...
Skoro sva hrana me podseća na jednu baku. Ove druge se setimOno što su naše Bake spremale ili spremaju a mi najviše volimo i niko to ne sprema kao naše Bake![]()
Moja je baka opet govorila previše bijelog škodi. Dakle bila je baš oprezna sa šećerom,soli,brašnom,masti. Ni ulja nije stavljala previše. Kore je uvijek razvlačila,pravila domaće rezance za supu. Petak rano znalo se,na pijacu da kupi domaće,imala je svoje provjerene prodavce.Mada, generalno postoji jedan problem kod tih "bakinih" jela. Sva ta jela sadrže mnogo ulja ili masti i kad ih jedeš, nemaš pojma da je tako samo znaš da je ukusno. Onda kreneš da praviš po tom receptu i smanjiš masnoće jer deluje previše, a pa ukus ne bude takav.
Управо супротно. Није се мастило и уљило, прављена је храна са мало масноћа,једноставна јела. Тројство..купус, пасуљ,кромпир и тако у круг. Месо се није јело често. Крава је била светиња давала млеко прехрањивала у време немаштине. Пите једноставне плех малчице намастиш и бог те веселио. Храна била здравија и укуснија. Воће није нико прскао нити прао водом, мало обришеш о панталоне и енде..ко је још гулио кору од јабуке. Концентрата за свиње није било. За Божић пекао прасе на ражњу и укус није то то..сећам се из срећних времена мирис печења на километар а тек укус. И биће све горе што се тиче квалитета хране ово је још ништа.Mada, generalno postoji jedan problem kod tih "bakinih" jela. Sva ta jela sadrže mnogo ulja ili masti i kad ih jedeš, nemaš pojma da je tako samo znaš da je ukusno. Onda kreneš da praviš po tom receptu i smanjiš masnoće jer deluje previše, a pa ukus ne bude takav.
U dvorištu moje bake je bilo svakakvog voća. Jedeš kako ubereš.Управо супротно. Није се мастило и уљило, прављена је храна са мало масноћа,једноставна јела. Тројство..купус, пасуљ,кромпир и тако у круг. Месо се није јело често. Крава је била светиња давала млеко прехрањивала у време немаштине. Пите једноставне плех малчице намастиш и бог те веселио. Храна била здравија и укуснија. Воће није нико прскао нити прао водом, мало обришеш о панталоне и енде..ко је још гулио кору од јабуке. Концентрата за свиње није било. За Божић пекао прасе на ражњу и укус није то то..сећам се из срећних времена мирис печења на километар а тек укус. И биће све горе што се тиче квалитета хране ово је још ништа.
Жуманце и шећер то ми често мама спремала..или Парадижот: јаја кекса и удри.U dvorištu moje bake je bilo svakakvog voća. Jedeš kako ubereš.
Sjećam se često mi je znala kao maloj mutiti živo žumance sa šećerom-za imunitet. Danas se to ne bih usudila ni da svoje kokoši imam koliko nam je vazduh i zemljište zagađeno.
Попара, прженице..popara, koh, muceno zumance sa mlekom...