Koja gimnazija?

RakicM

Početnik
Poruka
2
-Zdravo,imam jedan problem, za koji mi treba mnogo mišljenja kako bih rešio pa eto me ovde u nadi da će se naći neki dobri ljudi koji će mi pomoći ;).

-U nedoumici sam koju beogradslu gimnaziju upisati.

-Želim neku jaku gimnaziju gde mogu razvijati svoje strasti (hemija fizika biologija informatika) na visokom nivou.Gde se uspeh i takmičenja cene.

-Bitan faktor je sastav društva, voleo boj da ima bar 60% onih koji su dobri ( druželjubivi, ne maltretiraju druge, hoće da podele i prime pomoć, da se ne druže iz interesa, da ne budu pokvareni..) odnosno da nafurani, i bezobrazna deca imućnih ne pređu 40%

-Učenja što se tiče želim samo da profesori nižih predmeta (fizičko likovmo muzičko) budu što manje zahtevni, a da normalnih neizkompleksiranih profesora ima bar 10%

-Izgled škole samo da bude prosečan a može i više.

-Ne želim matematičku ostale mogu. Ostalo je da mi vi preporučite. Svako iskustvo je dobrodošlo, pa sad ostalo je na vama.

-Hvala svima unapred :)

Idem u Trecu, prirodni smer. Nisam sigurna da odgovara tvom opisu, ali neka se nadje.
Kvalitet nastave zavisi od profesora. Npr. ja imam odlicnu profesorku hemije, ali na biologiji se nista ne radi. Treca je gimnazija koja nije preterano zahtevna, bez mnogo muke ces biti odlican, a za 5,00 se moras malo potruditi. Sto se hobija i omiljenih predmeta tice, ne ocekuj nastavu na fakultetskom nivou. Bice ti sve objasnjeno po planu I programu (dobices odgovore na svoja pitanja). Na takmicenja se ide (za informatiku ne znam), s tim sto skola vise nema laboratoriju (za sad), pa neki profesori ne organizuju dodatnu iz hemije. Ipak, imaces dosta vremena za neke druge aktivnosti(Petnica, Centar za talente) koje ti mogu mnogo vise pomoci od skolske nastave. Veruj mi, govorim iz iskustva.
Drustvo je diskutabilno. Meni je OK, nekima je uzas. Verovatno zavisi I od odeljenja. Upoznala sam dosta sjajnih ljudi, ali I onih koji nisu tako sjajni. Odeljenje mi je dobro, bez nekih sukoba. Druzis se sa nekima, sa ostalima odrzavas dobre odnose. Ne ides u skolu da bi se druzio.
Profesori su manje-vise svi OK. A sad jedna ogromna mana (doduse I u drugim gimnazijama je tako): vise ces uciti likovno I muzicko (za fizicko ces da vezbas u slobodno vreme) nego srpski. Ako ti likovno bude predavao Todorkov, pa, bice zanimljivo. Spremi se za keceve. Mnogo keceva (idu u svesku). Ali ces stvarno nesto nauciti za ceo zivot. Jedna latinka se popularno zove Smrt/ Mortisa i zagorcavace ti zivot. Fizicko je perspektivnije od prirodnih nauka.
Ask me anything you want to know. O Trecoj se svasta suska I obicno nije tacno.

Poslednja izmena:

Back