koga / čega se plašite?

kazu oni koji znaju znanje da nas nasi strahovi uvek sustignu
plasila sam se da necu uspeti
kad su me reketirali, sustigao me je osecaj
onda sam se suocila sa sopstvenim strahom
i sta se desilo? nista
zivot ide dalje, ja pocinjem ispocetka
vise se nicega ne plasim
i to je tako dobar osecaj

Koga? Uopste nemam koga da se plasim. Cega? I te kako.

kazu oni koji znaju znanje da nas nasi strahovi uvek sustignu
plasila sam se da necu uspeti
kad su me reketirali, sustigao me je osecaj
onda sam se suocila sa sopstvenim strahom
i sta se desilo? nista
zivot ide dalje, ja pocinjem ispocetka
vise se nicega ne plasim
i to je tako dobar osecaj

Jao, jao... I onda ti neko kaze kao "sta se zalite na vlast i drzavu, u Srbiji ko hoce da radi moze da zaradi" i te fore.

Koga? Uopste nemam koga da se plasim. Cega? I te kako.

Jao, jao... I onda ti neko kaze kao "sta se zalite na vlast i drzavu, u Srbiji ko hoce da radi moze da zaradi" i te fore.

tacno je
ko hoce da radi, radi kao mrav30godina, zaradi i onda mu dodje kriminalac i otme sve
posle kriminalac umnozi svoj kapital na osnovu tvog 30ogodisnjeg rada i zivot ide dalje
ti ispocetka, a on uspesan i aplaudiraju mu

tacno je
ko hoce da radi, radi kao mrav30godina, zaradi i onda mu dodje kriminalac i otme sve
posle kriminalac umnozi svoj kapital na osnovu tvog 30ogodisnjeg rada i zivot ide dalje
ti ispocetka, a on uspesan i aplaudiraju mu

I onda je on pametan i sposoban a ti si glup i lenj. Ja ne mogu vise da se sa ljudima raspravljam oko tih tema. Neverovatno koliko su ljudima isprani mozgovi i koliko ne vide proste stvari. Ja sam, iskreno, digao ruke. Nemam nista i ne treba mi nista.

Plašim se agresivnih i bučnih ljudi, i glupih isto...
Plašim se od toga da zavisim od nekog, da nemam kakvu-takvu samostalnost i sopstveni izbor...
Plašim se od bolesti, i fizičke i mentalne, ne znam šta je strašnije od ta dva...
Bilo je par puta da sam se i sebe uplašila :)
Strah mi je ok, samo kad nije svakodnevna pojava, ono da živiš tako u strahu, isprepadan stalno, inače cenim tu emociju, uvek se pojavi s dobrim razlogom :neutral:

možda se plašim da nekog ne povredim, ne oštetim previše.
posle me to muči.
u suštini, možda kao roland, sebe, svoje savesti... :think:

“ Bolje je ne izvrsiti zlo delo, jer zlodelo naknadno izaziva patnju. Bolje je izvrsiti dobro delo, jer ko ga izvrsi zbog toga ne pati. “ Buda

„Činjenje besmrtnim – Ko želi da ubije svoga protivnika, neka razmisli da li ga upravo time ovekovečuje u sebi.“ Fridrih Niče

možda se plašim da nekog ne povredim, ne oštetim previše.
posle me to muči.
u suštini, možda kao roland, sebe, svoje savesti... :think:

“ Bolje je ne izvrsiti zlo delo, jer zlodelo naknadno izaziva patnju. Bolje je izvrsiti dobro delo, jer ko ga izvrsi zbog toga ne pati. “ Buda

„Činjenje besmrtnim – Ko želi da ubije svoga protivnika, neka razmisli da li ga upravo time ovekovečuje u sebi.“ Fridrih Niče

muci te neki karmicki dug :)
da ubijem ne, ali da prebijem to bih mogla mirne savesti i to bi potpalo pod dobro delo

ova dajv tabadzija opasan :lol:

ja ne bih mogla da prebijem, ebg samo slabijeg,al to nije to i onda znachi nikako ne bih
mogla bih da ubijem , da ne bi ovo podleglo cenzuri pojasnicu - da mi je zivot ugrozen ili nekome koga volim , da nemam izbora , ne bih oklevala, sigurna sam
a to shto je niche zapakovao :lol: moze se tumachiti na vishe nachina, svakako ovekovechuje, ali i sa tim bi moralo da se zivi
smrtan je svako , ali umeti ziveti sa posledicama delanja , e to je umece, ako savesti imash

Back