Kofer, ranac ili torba?

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.757
Kada putujete negde, više volite kofer, ranac za putovanja (onaj kamperski) ili torbe?
Šta vam je praktičnije i zašto? Da li vam izbor zavisi od vrste putovanja i destinacije?
Da li imate neki određeni tip kofera koji volite? Brend?
Šta predlažete :ceka:
image5d7624e98d417.jpg
LIPREUwKYCFnOAcJ1FLygqKHg-IP_tRd0RoGanpKRv3dlej6wMv4zTNF7tVpWWEX-CRx1RHEJITmOf10l-Oos3O3Q19nYQEb2Pk4LOR6DmvrGeI69gXKoUeJoprRQNByjRXluv3pchBMrFuTxzLoWrPWdLJSRjUUa88HvP3UYAM
55234.jpg

Зависи где идем и да ли ме и ко чека.
Велики ранац никад не носим, када имам више ствари пакујем кофер, мада имам и торбу велику са точкићима исто практичну.
Ранац више волим мањи, када идем на пар дана.

Зависи где идем и да ли ме и ко чека.
Велики ранац никад не носим, када имам више ствари пакујем кофер, мада имам и торбу велику са точкићима исто практичну.
Ранац више волим мањи, када идем на пар дана.
da bas kao sto kazes, jako zavisi na koliko se i gde ide.

da bas kao sto kazes, jako zavisi na koliko se i gde ide.
А деси се да је и кофер колико год квалитетан и практичан немогуће котрљати 😁
Степенице, лоша подлога.. Муке!
Тада би волела да сам понела ранац. Хахха

А деси се да је и кофер колико год квалитетан и практичан немогуће котрљати 😁
Степенице, лоша подлога.. Муке!
Тада би волела да сам понела ранац. Хахха
eee i to sto kazes...+ desavalo mi se pokvari, da mi tockic otkaze...:think:ima sve svoje prednosti i mane...

Kofer, veci, bolje da je prazniji nego prepunjen. I ranac obavezno, za laptop i ostalo sta nosim uz sebe (dokumenta, telefon, punjace, kablove, bateriju, ponekad nesto za klopu ili pice, ili da obucem ako menjam klimatski pojas). Ranac je dovoljan da mogu u njega da ubacim stvari za 5-6 dana, ako ne nosim laptop )

Gde me nađe...idemo redom :klap:

Za kraće siti-brejkove,par dana na planini ili desetak dana u Grčkoj(putujem kolima i to svojim isljučivo) koristim McKinley hajkerski ranac od 35l

81vyXM44gvL._AC_SX466_.jpg

Ovo otprilike samo druge boje....i

Imam ga jedno 11 godina sada već, odradio je posao savršeno prošao je sa mnom celu Evropu i Srbiju
Staje naravno kao lični prtljag i u one najzahtevnije loukostere koji zaista mere ručni prtljag...dovoljno je velik da se spakuje muški aksesoar za 5-10 dana ako se zna kako se pakuje...a ja znam :mrgreen: a opet nije preglomazan pa može proći i kao dnevni ranac po gradu.
Mada za to ipak obično ponesem manji običan ranac...koji nosim na plažu recimo jer ovaj ipak nije za to.

Drugi ranac koji koristim je moj svakodnevni ranac za laptop koji nosim i na posao

Thule subterra

thule-subterra-crni-ranac-za-macbook-pro-15-quot-laptop-15-6-quot_XDQOD_4.jpg

https://gigatron.rs/rancevi-za-lapt...-subterra-30l-3203418-tslb-317-mineral-165475

Ima džepove i kanale za kablove da se smesti sva elektronika, powerbank, dva telefona,laptop tablet i da se lepo organizuju .....a ima dovoljno prostora i za stvari naravno. Ovo mi je recimo ranac koji nosim na aerodrom naročito kada imam layover od nekoliko sati koji ubijam filmovima ili netflixom ili kada idem negde autobusom satima ili...generalno njega nosim kao putni ranac za samo putovanje.
Njega nosim uz kofer ipak.

Poslednja izmena:
Meni je i dalje Samsonite prvo ime asocijacije na torbe (mada mi kofer nije taj) a ranac ne nosim za laptop na putovanja posto ne nosim laptop, tablet sa sobom (ako idem turisticki)...Imala sam jedan ekstra lagan, samo platno bez postave Adidas...peri - deri, neunistiv!
Kod tog dnevnog mi je bitno da je samo platno, bez postava, sa dzepovima sa strane za vodu, i lak sam po sebi.

Meni je i dalje Samsonite prvo ime asocijacije na torbe (mada mi kofer nije taj) a ranac ne nosim za laptop na putovanja posto ne nosim laptop, tablet sa sobom (ako idem turisticki)...Imala sam jedan ekstra lagan, samo platno bez postave Adidas...peri - deri, neunistiv!
Kod tog dnevnog mi je bitno da je samo platno, bez postava, sa dzepovima sa strane za vodu, i lak sam po sebi.
Samsonite je ipak skup kao đavo..ali jeste sinonim za kofer :ok:

Back