Kod kojeg astrologa bi isli na savetovanje?

Kasiopeja, ja bi rado volio vidjeti kartu tih ljudi :D

Pazi, tradicionalna astrologija daje sve odgovore na ta pitanja. Iz tradicionalne možeš doslovno u roku 5 minuta vidjeti da li je netko slavna osoba ili nije. Ali bukvalno 5 minuta. Ovaj modernizam je sve upropastio, sve neka psihologija, može vako može nako , ma bjeeeeži.

Evo samo Valencije Valens u jednom poglavlju točno određuje tko je otac , i da li je otac onaj koji je pravi.

Ali danas Algoritam , i razno razne kuće izdaju šuplja pretakanja Liz Green i njoj sličnih kroz silnu A TAKO NEPOTREBNU psihologiju.

Evo vidi ovako. Ako je vladar 10 polja Mars , pa otišao u 12 polje u Rak. Otac iz obitelji (Rak) . E ******, al nije to dosta da kažeš da je netko iz obitelji. Netko mlađi ili jednake dobi u svojim kasnim dvadesetim je kresnuo (Mars) nekoga iz obitelji. Ok, štima ali nije dovoljno. Moramo ići dalje. Mars 180 Mjesec. Mars napada svog dispozitora. Ovo je čisti dokaz incesta.

To znači sljedeće, da je lik zaskočio svoju sestru, agresivno ju seksao (Mars u Raku je jako agresivan Mars), međutim ona je ta koja je njega navlačila. Duže vremena.

Mars 90 Sunce i 90 Venera u ovom slučaju znači izdaju istine, normalnosti, prirode (venera) i ljubavi.

Mars 90 Venera se nalazi u najtežih perverznjaka ako to znak i polje potvrđuju.

Vrlo jednostavno se može vidjeti imas li ili nemas smisla za astrologiju. Vrlo jednostavno. I ja sam pisao nesto na tradicionalnoj ali to nikoga ne zanima:

Dakle, kako je rekao Ptolomej ja ću samo ponoviti:

Merkur i Jupiter su nužni i esencijalni za dobrog astrologa. Urana tu stavi sa strane. Niti je Uran astrologija, uran je tek sekundarno astrologija. Merkur je astrolog, čovjek koji se bavi astrologijom. Uran je vizija, Merkur-Uran čovjek je čovjek vizije, ali astrologija nije vidovitost iako je neki koriste kao medij. Astrologija je sistem - Merkur u Djevici. Ali božanski sistem, sistem neba, zato nam treba Jupiter (Bog).

Dakle DOBAR ASTROLOG MORA IMATI:

1. dobar Merkur , a to znači u 1,4,7,10 , u Djevici, Jarcu, Škorpionu, Vodenjaku
2. Merkur mora imati vezu sa 9 poljem ili Jupiterom. Merkur u terminu Jupitera, aspekt sa Jupiterom
3. Jako 9 polje - sinteza, korist od uma, shvaćanje vrhunske umjetnosti astrologije. Vladar 9 je astrologija.

11 polje nema blage veze sa astrologijom. 11 polje je eventualno istina koju astrologija otkriva.

PROROČKI ASTROLOZI, dakle ljudi koji dobivaju vizije kroz astrologiju, osjećaju simboliku imaju pak ovakav horoskop:

1. Merkur u vodenim znacima
2. Jako 12 polje
3. Jak Uran
4. Aries point
5. Nulte stupnjeve, zadnji dio djevice i druga polovina strijelca.
6. Kiron - možda, veliko možda, ali neću odbaciti.

Ja sam slusala da je za astrologa bitan znak skorpije, ribe i vodolije
Ovaj….. imam So u sko, Ne na Asc i Mo u aqu:manikir:
A ovi Vindeksovi pokazatelji
Ovo Me u 10 u vodi je garant stavio jer on ima Me u sko u 10:lol:
Da se dodam imam Me0Ur u12 u sag, Me 60 Ju, vrh 9 u devici-vladar 9 je Merkur u 12
Me 60 Ma…asc na 28 sag, Ur na 16 sag, imam Mo i Sa na nultim stepenima, Sunce blizu neke zvezde bitne za astro:super:
Vrh 3 u ribama. Vladar Ne na Asc

Bas sam razmisljala da se upisem u neku skolu astro al se plasim da nisam izgubljen slucaj I da nemam talenta:sad2:
Posto mi zao da dam pare za knjigu a ne za skolu…cula sam da je Kepler 800e,ccccc:eek:

Volim ja da ucim sama(samoukost Ma u 9):ok:

A sta fali Merkuru u strelcu za astro?

I zasto Merkur treba da bude na uglu za dobrog astrologa?:roll:

Ih, sto ja ne volim taj ME u Strelcu...moja mama ga ima, a apsolutno svaka osoba koja ima ME u Sag je previse brbljiva; imaju sjajan intelekt, ali nemaju takta, jezik im je brzi od pameti, tako da bi se moglo desiti da pred klijentom "lupe" nesto sto ne bi trebalo...pa valjda zato nije dobar polozaj za astrologa :)
e a vidis meni je u12. kuci pa je on manje brbljiv od prosecnog Me u sag:mrgreen:
ne znam dosta ja pazim sta pricam:ok:
umem da ga odvalim Ma 60 Ma...pa me i dozive k'o malo grublju ali sam u sustini dosta takticna Me 60 Ma ali Ma u vagi:)

ali ume Me u 12 i da bude cutolog samotakav....da se ne prepoznam:rumenko:

bvsv ja sam ti samo parafrazirao Dupora i Ptolomeja. Ja nisam izmislio ništa novo.

Ja sam samo iz ugla tradicionalne astrologije opisao Urana.

Logika moderne astrologije često ide do pola puta. Kažu vako: Pluton je otkriven u vremenu kad je bačena atomska bomba, kad su rađeni vojni pokusi, kad se pojavio AIDS. Ok. Za Urana kažu da je otkriven pred francusku revoluciju - ok. Tada se pojavljuju i prve bombe.

Međutim, ti razni pametni astrolozi ne mogu objasniti da se astrologija za razliku od bombi koristi i 2500 godina prije Uranovog otkrića. Gdje je onda bio famozni Uran.

Uran nije astrologija, uran je nebo, uran je božanska vizija koja može biti vezana za bilo što a ne nužno za astrologiju. Uran nije lična planeta i Uran ne može biti astrolog, to može biti samo Merkur. Uran je ajde tako da kažem cilj do kojega se dolazi astrološkim radom - spoznaja budućnosti. To je možda slično ali definitivno nije isto sa pojmom astrolog i astrologija.

Ja sam slusala da je za astrologa bitan znak skorpije, ribe i vodolije
Ovaj….. imam So u sko, Ne na Asc i Mo u aqu:manikir:
A ovi Vindeksovi pokazatelji
Ovo Me u 10 u vodi je garant stavio jer on ima Me u sko u 10:lol:
Da se dodam imam Me0Ur u12 u sag, Me 60 Ju, vrh 9 u devici-vladar 9 je Merkur u 12
Me 60 Ma…asc na 28 sag, Ur na 16 sag, imam Mo i Sa na nultim stepenima, Sunce blizu neke zvezde bitne za astro:super:
Vrh 3 u ribama. Vladar Ne na Asc

Bas sam razmisljala da se upisem u neku skolu astro al se plasim da nisam izgubljen slucaj I da nemam talenta:sad2:
Posto mi zao da dam pare za knjigu a ne za skolu…cula sam da je Kepler 800e,ccccc:eek:

Volim ja da ucim sama(samoukost Ma u 9):ok:

A sta fali Merkuru u strelcu za astro?

I zasto Merkur treba da bude na uglu za dobrog astrologa?:roll:

Merkur u Strijelcu je specifičan. Tu imamo poveznicu 3-9 što je bitno. U Jupiterovom je znaku. E sad sve ovisi kamo je otišao Jupiter. Ako ima aspekt sa Merkurom ili ako je otišao u povoljan znak to može biti jako dobro. Dupor je imao takav Merkur.

Merkur u Strijelcu je specifičan. Tu imamo poveznicu 3-9 što je bitno. U Jupiterovom je znaku. E sad sve ovisi kamo je otišao Jupiter. Ako ima aspekt sa Merkurom ili ako je otišao u povoljan znak to može biti jako dobro. Dupor je imao takav Merkur.
Jupiter je u vodoliji
dispozitor Jupitera je Ur u strelcu
pa su u recepciji
a Ju i Merkur su u sekstilu:manikir:
a dispozitor Jupitera je u konjukciji sa Me...

Saturn u 11 u Strijelcu je slika osobe koja odbacuje rano usađena religijska uvjerenja i vremenom se sve više okreće prema znanosti. Ovo je jako pozitivno. E sad, tu je dominantan utjecaj oca i njegov pogled na svijet, i na djeluju je čudna sinergija zbog konjukcije ove dvije planete u različitim znacima.

Saturn je ovdje u Sjeni Sunca, ne može se dugo izraziti. Iza 27 to kreće.

Saturn u 11 u Strijelcu je slika osobe koja odbacuje rano usađena religijska uvjerenja i vremenom se sve više okreće prema znanosti. Ovo je jako pozitivno. E sad, tu je dominantan utjecaj oca i njegov pogled na svijet, i na djeluju je čudna sinergija zbog konjukcije ove dvije planete u različitim znacima.

Saturn je ovdje u Sjeni Sunca, ne može se dugo izraziti. Iza 27 to kreće.

hvala Vindex:)
jedino to za oca...hm...ja kroz tu konjukciju vidim vise moju mamu koja je lavica sa MO u jarcu
otac mi je vise opisan Mesecom....:lol:
to zvuci uvrnuto ali kod mene je to u porodici obrnuto
otac nema niakakv uticaj na mene vec mama, i mama je preuzela ulogu oca

nisam razumela ovu "cudnu sinergiju" kako mislis da ce se ona manofestovati?:think:
skroz mi je misterija kako deluju planete u konjukciji u razlicitim znacima

Ja sam samo iz ugla tradicionalne astrologije opisao Urana.

Moram da komentiram tu Tradicionalnu Astrologiju: kada su se ti Astrolozi bavili sa Astrologijom, nisu znali da postoje: Uran, Neptun i Pluton.
Sta tek reci za Kirona, koji je veoma vazan u Sinastriji, a jos vise u Medicinskoj Astrologiji.
Pogledajte svi svojeg Kirona i onda objasnite, sta vam on znaci.

Sta se tice Urana: on je meni najvaznija planeta. On je visa oktava Merkura. Merkur je sin a Uran je njegov otac.

B.

Ja sam bila jako sam zadovoljna,ne bavi se bas predvidjanjem mnogo ali u principu je ok ukaze ti na neke talente ciljeve periode,nista previse konkretno ali zadovoljna sam nije bilo mnogo greski.:super:
Evo zakazala sam sada kod ove male Aleksandre Jelovac,cini se vrlo prijatna...videcemo sada u petak,prenecu utiske
.:bye:

Ta mala ima preko deset krivicnih prijava za kradje,prevare i dilovanje. Otvorite link i sve je jasno www.kupoman.rs/.../1590-dinara-za-izradu-natalnog-horoskopa-80-popust

Ja sam bila kod Nikole Stojanovića i iako jeste pogodio dosta stvari naročito iz prošlosti prilikom tumačenja mog natala, činilo mi se sve vreme da želi da zadobije moje poverenje i da me fascinira nekim detaljima, npr gde tačno živim (kako izgleda moja okolina), pogodio mi je gde ću živeti bla bla... tako neki fini detalji su pogođeni. I onda, pošto je prvi put gledao moju natalnu kartu kad sam došla na konsultacije, tumačio je i sklapao kockice sve na licu mesta, što mi se nije dopalo. Mnogo toga je pre svega rekao kao da proriče, tipa imaćeš jednu burnu vezu, momak će te varati, a kad osetiš da ti nije dobro to ti sigurno njegova ljubavnica nešto smešta, neku crnu magiju. Pre njega sam bila kod jedne devojke koja je izuzetan astrolog a bila je njegov učenik. Ona mi je rekla drugu priču, da se ja pazim da ne šaram, a ne on. Ali ok, čak i da je to tako, način na koji je on to meni servirao, kao da mi je rekao idi kupi mi cigare dole u trafici, dam ti pare posle. I sve je iznosio kao činjenice radije nego prognoze. Ono što mi je rekao čime ću se baviti u budućnosti nema veze s mozgom, u životu me ne zanima (a vezano je za kreativan posao). I još mi rekao da bih bila dobar hirurg da sam tim putem krenula a ja ne da nikad nisam imala interes za medicinu nego tipa padam u nesvest na prizor neke otvorene rane, kamoli nečeg goreg. Mislim da je previše samouveren pa pravi greške. Ne mogu reći da nije stručan jer ne samo da nisam kompetentna da kažem tako nešto nego u to ni ne verujem. Samo brljavi jer misli da mu se može. Tako meni deluje.

Njegova učenica s druge strane je imala mnogo tačnije prognoze s tim što ono što mi je prognozirala uglavnom bude sa godinu dana zakašnjenja. Pa dobro, nije hirurški precizna ;) a opet, više puta imam utisak da mi nešto prećuti- Dakle, Nikola kaže sve u lice a da pritom nije previše analitičan da testira to što kaže, a ona prećuti. Ona nikad nije proricala nego govorila u smislu eto to su ti neke prilike, a on je opet govorio kao vidovnjak :D

Radila sam i vedski horoskop pre jedno 7-8 godina, to je priča za sebe. Stručnjak da, tumačio prvi put na licu mesta, spavao kad sam došla, kasnio sat vremena. Površno, sa dosta pogođenih prognoza i nekih nejasnih i ofrlje tumačenih.

Sad gledam da nađem drugog astrologa, neko ko će mi reći šta vidi a da mi pri tom neće proricati i šamarati me ej varaće te momak. Mislim, sve ja to mogu podneti, doviđons (dovoljno sam jaka persona da mu dam momentalni otkaz, odem u šoping, promenim frizuru i okrenem novi list)! Ali pitala sam te za tumačenje natala ne da mi gledaš u šolju :D

I još mi rekao da bih bila dobar hirurg da sam tim putem krenula a ja ne da nikad nisam imala interes za medicinu nego tipa padam u nesvest na prizor neke otvorene rane, kamoli nečeg goreg.

Isao je preko Venere u dvanaest ali nije uzeo sve parametre u obzir, kao npr. Urana u konjukciji. Venera u dvanaest sa Marsom kod zena cesto daje medicinsku struku ali ne uvek. U tvom natalu element vazduh/zemlja nosi ka njima ali je slabiji od njihovog vatra/vode koji ih okrece ka tebi. Skorpion je naglasen, oni traze tebe i u najmanju ruku zagarantovane su tablete.

Back