Kod kojeg astrologa bi isli na savetovanje?

gost 83076

Zainteresovan član
Poruka
284
Halo svima,

Znam da je bila slicna tema ovoj a ovo je malo drukcije. Vidim takodjer da jedni forsiraju bas ona dva astrologa kod kojih ja ne bi nikada isla. Jednostavno zato, jer su nekulturni.

Meni licno je zao da nisam posetila pok.Gorana Milekica (u Srbiji) i pok.Maju Loncaric (u Hrvatskoj). Ona je pored Natalne karte imala i druge pomoci (visak i dr.).

Cula sam da je Pedja Radovic dobar. Aleksandar Imsiragic je isto dobar.
Pre nekoliko godina sam dobila kratak Horoskop iz Novog Sada, a neznam od koga.

Htela bih cuti vase misljenje.

Hvala.

Zanimljivo ono za Novi Sad, pre par godina sam i ja dobila horoskop iz Novog Sada od neke zene i nje se bas nesto poklopilo, a posle tog mi je radio jedan covek (umro je u medjuvremenu) sa istim ishodom- nista se nije ostvarilo. Isla bih kod onog astrologa koji bi mi garantovao da ce mi reci i ono najgore, ako to najgore postoji, a ne samo lepe stvari ili da mi kaze ma nije to nista strasno sve ce biti u redu, takve odgovore necu da cujem.

Nisu astrolozi proroci...ja nekako mislim da on moze da ti da smernice a ne da govori o konacnom ishodu......u smislu povoljan period...ili recimo tvoj natal ima potencijal za to i to....kako ce to ispasti zavisi od tebe....mozda gresim ali ne verujem da astrolozi smeju toliko sebi daju za pravo da govore To ce biti tako i tako...
Ustvari zasto bi neko hteo da zna sta ce mu se desiti u zivotu....to je bez veze....

Iz iskustva ti preporucujem Alexandru Maric Jelovac sa njom sam odusevljena,odnos,prica,iskrenost,otvorenost i pre svega tacnost.Takodje Ruzicu jako prijatna,iskrena i ozbiljna zena a pre svega tacna!
Samo kod ova dva astrologa meni se obistinila prica koju sam od njih dobila ako budes zelela poslacu ti telefone na pp.
Imam i losih iskustava ali te ljude necu imenovati:thumbdown:

Ovde imam deo odgovora od jednog Astrologa.

------------Kvadrat Marsa i Sunca u ženskom horoskopu navodi ženu da traži jakog muškarca, jačeg od nje, a kada se takav pojavi, ona će da mu se obesi o ramena (NI SLUCAJNO!) i preda svoj život u njegove jake ruke. Najgora stvar koju žena sa ovim kvadratom radi je upravo to što -- radi previše "Raditi" ovde obuhvata i najobičnije fizičke poslove (NISAM PREVISE LUDA NA FIZICKE POSLOVE), kao što su bacanje đubreta (JOS GORE), odlazak u kupovinu itd.

Jedna zena je rekla je ovako:
"Dok sam je istapacirala ceo nameštaj i obojila zidove u istu nijansu, on je uhvatio kvaku sa spoljne strane i otišao." - NE PADA MI NA PAMET DA TAPACIRAM NAMESTAJ I BOJIM ZIDOVE.

Žena sa kvadratom Sunca i Marsa smatra da mora da stalno bude u akciji (jer je to priroda kvadrata kao aspekta - AKCIJA DA, A NE U TAKVOM SMISLU) a time troši ne samo svog nego i partnerovog Marsa. U krajnjoj liniji, muškarci se, pošto im se kroz takvu vezu oduzima deo muške snage, osećaju impotentno, isfrustirano, a to nijedan muškarac sebi ne može da dozvoli. Mars je suština muškarca, oduzeti mu to, znači odbiti ga od sebe, i -- oni odu, u samodobrani svi odu (OTISLA SAM SAMA, NISU ONI).--------------

Taj Astrolog nije gledao moj AC Vagu, koja nije bas rodjena za fizicke poslove. Osim toga, to sve nisam ja.

Hvala Bogu, da on nije jedini na svetu. Imam losu karakteristiku, da ih sve proveravam i onda vidim tko je dobar a tko nije.

Lep pozdrav.

mislim da je najbolje pitati astrologa za njegove podatke, pa napraviti njegovu kartu i pogledati da li on ima jake aspekte da bi se bavio astrologijom. da bi bili sigurni da ce vama dobro tumaciti horoskop.posto danas ima dosta neprofesionalaca koji daju savete. svako od njih mora biti svestan da je svako tumacenje i savet teska stvar jer onda imaju i odgovornost za ono sto se desava osobi koju su savetovali. jer sugestivno uticu na tog coveka. zato bas i nije mudro davati puno komentara ako nisi profesionalac...

mislim da je najbolje pitati astrologa za njegove podatke, pa napraviti njegovu kartu i pogledati da li on ima jake aspekte da bi se bavio astrologijom. da bi bili sigurni da ce vama dobro tumaciti horoskop.posto danas ima dosta neprofesionalaca koji daju savete. svako od njih mora biti svestan da je svako tumacenje i savet teska stvar jer onda imaju i odgovornost za ono sto se desava osobi koju su savetovali. jer sugestivno uticu na tog coveka. zato bas i nije mudro davati puno komentara ako nisi profesionalac...

Za "pogledati njegovu kartu" treba ti dosta znanja nije to tako lako uraditi kao reci. Tu je puno znanja ili ne znanja o astrosimbolici : njegove, inteligencije, mogucnosti vezane za ucenje i upijanje i razumevanje simbolike, zatim planete u znacima kroz astropsihologiju pa vrlo bitne fiksne zvezde kod opisa njega ( astrologa ) i njegovog III polja i Merkura. Za Moral, obraz iste osobe koja nece reci da zna, ono sto ne zna, da je sigurna u ono u sta nije sigurna. Moras videto obraz te osobe za koju ne znas da li je moralna ili prevarant, da li je ima dara za taj posao ili je sarlatan, da li je halapljiva na novac ( onada tesko da se nece hvatati za ono sto ne zna nebi li zaradila novac)
E, kad tako dobro neko zna astrologiju onda mu ovaj ni ne treba ili moze otici tek da saslusa drugu ( neutralnu ) stranu ili nauci nasto vise osebi ( sto ne zeli da cije ) i svom natalu. ;)

Halo,

To je pravilno da vidis tko je on, da li ti je simpatican ili nije, da li te puno pita (onda to nije nista) , da li je ozbiljan (ozbiljna) i kako tumaci tvoju kartu.
Za mene je posebno interesantno kada prica gluposti (u primeru da ja dosta znam o sebi a to verovatno svatko zna) i taj astrolog govori potpuno mimo toga. Jos se pravi pametan i dosta zaracuna.

Znam iz iskustva da cak i ove sto gledaju u razne karte, kavu ili u cik od cigarete: najbolje su one koje nista ne racunaju nego im das koliko mislis da su vredne; da li je ta osoba govorila bez veze ili te je "videla u dusu"!

Lep pozdrav.

Iz iskustva ti preporucujem Alexandru Maric Jelovac sa njom sam odusevljena,odnos,prica,iskrenost,otvorenost i pre svega tacnost.Takodje Ruzicu jako prijatna,iskrena i ozbiljna zena a pre svega tacna!
Samo kod ova dva astrologa meni se obistinila prica koju sam od njih dobila ako budes zelela poslacu ti telefone na pp.
Imam i losih iskustava ali te ljude necu imenovati:thumbdown:
Pa jeli to liderka tog astroaspekt tima?
Citala sam njen sajt....bas je mlada ima 27-28godina koliko pamtim....po onome sto sam ja citala dobra je,dosta je ona postigla mlada devojka :super:
A Ruzica koja?
Ja sam imala iskustva sa izvesnom Ruzicom Rakocevic starija gospodja,bas sredjena kulturna sve tip-top zakazala sam bila preko nekog coll centra....jel mislimo na istu gospodju?

Halo,

To je pravilno da vidis tko je on, da li ti je simpatican ili nije, da li te puno pita (onda to nije nista) , da li je ozbiljan (ozbiljna) i kako tumaci tvoju kartu.
Za mene je posebno interesantno kada prica gluposti (u primeru da ja dosta znam o sebi a to verovatno svatko zna) i taj astrolog govori potpuno mimo toga. Jos se pravi pametan i dosta zaracuna.

Znam iz iskustva da cak i ove sto gledaju u razne karte, kavu ili u cik od cigarete: najbolje su one koje nista ne racunaju nego im das koliko mislis da su vredne; da li je ta osoba govorila bez veze ili te je "videla u dusu"!

Lep pozdrav.

Ma u principu si u pravu, ali devojka rece da im trebamo pogledati u kartu. Pa ne znaju svi ni da gledaju u tu kartu, mozes misliti tek sta vidi tu neko koji astrologiju tek nabada pa , simbolika , nema pojma sta vidi.
A ovi koji znaju naravno da pogledaju, pa to postaje profesionalna deformacija ljudi koji vole astrologiju i uce je, dodje ti da vidis svakog s'kim se rukujes kroz kartu, jer si zapazio nesto ovo ili ono kod njega pa te sad bas zanima kako se to vidi. ;)

Citala sam njen sajt....bas je mlada ima 27-28godina koliko pamtim....po onome sto sam ja citala dobra je,dosta je ona postigla mlada devojka :super:
A Ruzica koja?
Ja sam imala iskustva sa izvesnom Ruzicom Rakocevic starija gospodja,bas sredjena kulturna sve tip-top zakazala sam bila preko nekog coll centra....jel mislimo na istu gospodju?

I jesi li bila kod Ruske ?

A Ruzica koja?

Da na istu mislimo,Ruzica Rakocevic verovatno si zakazala preko firme fonlider ja sam tako :bye:

kad sam se ja prijavila na ovaj forum i pretrazila sve postove ove teme su mi znacile
Nisam isla kod astrologa ali sam isla u njihove skole kako bi drugacije naucila astrologiju i skapirala gde da idem.
U pravu si neke deluju kao reklama i to dobra za njih a losa za neupucene.
Svaka se skola placa pa i ona losa.

kad sam se ja prijavila na ovaj forum i pretrazila sve postove ove teme su mi znacile
Nisam isla kod astrologa ali sam isla u njihove skole kako bi drugacije naucila astrologiju i skapirala gde da idem.
U pravu si neke deluju kao reklama i to dobra za njih a losa za neupucene.
Svaka se skola placa pa i ona losa.

To je točno. Škole nemaju puno smisla. Čovjek moram sam sve pročešljati i vidjeti što je istina što nije a to je dug put.

No ne znam da li se dovoljno govori o obrnutom odnosu - klijenta prema astrologu.

Ja sam i sam imao jako puno čudnih situacija. Nekad klijent želi da mu astrolog zadominira životom i donosi odluke umjesto njega, čega se svaki astrolog mora čuvati.

Isto je jako aktualno pitanje cijena. Prosječna cijena horoskopa je 50 eura i ona je kao takva generalno prihvatljiva. Kako je došla ova kriza, kako ljudi nemaju novaca, cijene horoskopa su još i manje. Ali ja se sjećam kad je nekima i 150 kuna bilo previše. Neki su pak smatrali da da je realna vrijednost horoskopa 50 kuna ( ili ti nekih 8 eura).

Ljudi ne znaju da je izrada natalne karte ozbiljan posao. Da bi se obradio jedna horoskop detaljno kako i spada treba vam jedno popodne. Natalna karta, tranziti, odnosi dispozitora, da ne govorim o fixnim zvijezdama, arapskim točkama itd. Jer ljudi žele rješenje, žele odgovor i to im se mora dati.

Ja sam imao slučajeva da su neki očekivali da ću im ja za neka dva sata dati odgovor. Pa ima tu dosta i pitanja koja su čudna. Ima ljudi koje zanima da li će sutra padati kiša i spremni su za to platiti jer ne vjeruju meteorolozima:D , neke zanima hoće li biljke preživjeti zimu :D

Ja se većinom u zadnje vrijeme bavim financijskom astrologijom. I mislim da je ona najisplativija i cijeni se trud astrologa. Kod natalne astrologije postoji dosta mana. Morate razmijeniti 5-6 mailova da utvrdite plaćanje, da upoznate osobu i kažete joj što može očekivati. A pored svega toga može se desiti da netko odustane dok ste vi već na pola analize sa horoskopom. Skupo je, neisplativo i što je najgore troši mnogo vremena.

Tako da se većina kvalitetnih astrologa okreće financijskoj i mundanoj astrologiji kao i radu za časopise. Dakle, imate firmu, zanima vas neki projekt, dogovorite se u 5 minuta. Ili po jasnoj tarifi napišete članak za određeni časopis i to je to.

Mnogi moji kolege, pa i ja danas tako razmišljaju. Jer zaista, gledano danas astrološki posao je dosta zahtjevan, i sam astrolog trpi mnoga ograničenja. Neki ljudi inzisitraju na određenom odgovoru i morate im ga dati.

Ono što savjetujem svim budućim astrolozima i oni koji se time bave je sljedeće: da naplaćuju svoj rad. Ja nisam nikad toliko uvreda doživio kao kad sam radio besplatno, samo zato što nisam dao odgovor kakav se očekivao.

Zašto ovo pišem ? Dogodila mi se stvarno jedna nevjerojatna stvar.

Radio sam horoskope za jednog čovjeka koji je za cijelu obitelj naručio kartu. Osoba je sa Novog Zelanda, emigrirao živi tamo. I ja po svom sistemu odmah krenuo na horoskop, utrošio dva tjedna rada da sve detaljno analiziram. I dogovorili se za cijenu i sve. Na kraju javio se on meni i kaže , ma to je bila zajebancija, nisam ja mislio ništa naručiti. Od koga ja mogu sada tražiti naknadu za izgubljeno vrijeme i trud. za to vrijeme sam mogao preuzeti valjda 10 horoskopa.

Tako da više manje prelazim na financijsku astrologiju i mundanu, jer sve ovo ostalo je plitak potok i dosta nesigurno.

emily, ja sam htio samo i svojim primjerom pokazati da nama astrolozima, numerolozima, hiromantima i tarot majstorima nije nimalo lako. Normalno je i logično da i među nama ima onih koji zloupotrebavaju tuđe povjerenje, ali sam također i htio istaknuti da i među klijentima postoje stvari koje nisu u redu.

Ja sam evo zadnjih dana malo radio analize svih tih horoskopa koje sam do sada napravio. I mogu reći da je većina ljudi fer i korektna, no također nije zanemariv i onaj dio ljudi koji naprosto trate tuđe vrijeme.

Pod time konkretno mislim na sljedeće: postoji jako velik broj ljudi koji ili ne žele uopće naručiti horoskop ili odustanu a da me o tome ne obavijeste. U takvom slučaju ja moram pomicati svoj raspored, preslagivati usmene konzultacije i cijela šema mi ode do đavola.

Nažalost, na ovim našim prostorima postoji jedna uvriježena praksa, koje nije prisutna samo u astrologiji već svakodnevno. A ona se sastoji u samo jednome = nejavljanju. Dakle, ako ja - ili bilotko drugi zakaže termin usmenih konzultacija, a osoba ne dođe a vi ju čekate, a za to vrijeme ste mogli raditi nešto drugo ili korisnije iskoristiti vrijeme.

Iste stvari sam čuo od kolega iz Srbije , Bosne i Hercegovine kao i drugih zemalja iz naših regiona. Međutim, jako je zanimljivo, da kada ljudi nešto traže iz Njemačke, Sjedinjenih Država, Novog Zelanda , tada se stvari rješavaju same od sebe bez puno dogovora i prenemaganja.

Moji kolege , neki od njih i javne ličnosti, prihvaćaju konzultacije samo na osnovi pouzdane preporuke, ili alternativno primaju klijente iz stranih zemalja.

Ja kada sam sada zbrojio i oduzeo sve, zahvaljujući svojem trudu i nesebičnosti sam ostvario veliki financijski i vremenski, te svaki drugi gubitak zbog ljudi koji se ne pojave na usmenim konzultacijama, ili pred sam kraj horoskopa od njega odustanu.

Tako da imate u vidu širi kontekst cijele situacije.

a moram reći i da je ozbiljno razmišljam o tome, da primijenim jednaku praksu = analiza putem preporuke ili analiza za zemlje koje nisu iz ove regije.

Ni nama astrolozima nije nimalo lako, jer ljudi znaju biti dosta neozbiljni i neodgovorni.

Poslednja izmena:

Back