kad sam se ja prijavila na ovaj forum i pretrazila sve postove ove teme su mi znacile
Nisam isla kod astrologa ali sam isla u njihove skole kako bi drugacije naucila astrologiju i skapirala gde da idem.
U pravu si neke deluju kao reklama i to dobra za njih a losa za neupucene.
Svaka se skola placa pa i ona losa.
To je točno. Škole nemaju puno smisla. Čovjek moram sam sve pročešljati i vidjeti što je istina što nije a to je dug put.
No ne znam da li se dovoljno govori o obrnutom odnosu - klijenta prema astrologu.
Ja sam i sam imao jako puno čudnih situacija. Nekad klijent želi da mu astrolog zadominira životom i donosi odluke umjesto njega, čega se svaki astrolog mora čuvati.
Isto je jako aktualno pitanje cijena. Prosječna cijena horoskopa je 50 eura i ona je kao takva generalno prihvatljiva. Kako je došla ova kriza, kako ljudi nemaju novaca, cijene horoskopa su još i manje. Ali ja se sjećam kad je nekima i 150 kuna bilo previše. Neki su pak smatrali da da je realna vrijednost horoskopa 50 kuna ( ili ti nekih 8 eura).
Ljudi ne znaju da je izrada natalne karte ozbiljan posao. Da bi se obradio jedna horoskop detaljno kako i spada treba vam jedno popodne. Natalna karta, tranziti, odnosi dispozitora, da ne govorim o fixnim zvijezdama, arapskim točkama itd. Jer ljudi žele rješenje, žele odgovor i to im se mora dati.
Ja sam imao slučajeva da su neki očekivali da ću im ja za neka dva sata dati odgovor. Pa ima tu dosta i pitanja koja su čudna. Ima ljudi koje zanima da li će sutra padati kiša i spremni su za to platiti jer ne vjeruju meteorolozima

, neke zanima hoće li biljke preživjeti zimu
Ja se većinom u zadnje vrijeme bavim financijskom astrologijom. I mislim da je ona najisplativija i cijeni se trud astrologa. Kod natalne astrologije postoji dosta mana. Morate razmijeniti 5-6 mailova da utvrdite plaćanje, da upoznate osobu i kažete joj što može očekivati. A pored svega toga može se desiti da netko odustane dok ste vi već na pola analize sa horoskopom. Skupo je, neisplativo i što je najgore troši mnogo vremena.
Tako da se većina kvalitetnih astrologa okreće financijskoj i mundanoj astrologiji kao i radu za časopise. Dakle, imate firmu, zanima vas neki projekt, dogovorite se u 5 minuta. Ili po jasnoj tarifi napišete članak za određeni časopis i to je to.
Mnogi moji kolege, pa i ja danas tako razmišljaju. Jer zaista, gledano danas astrološki posao je dosta zahtjevan, i sam astrolog trpi mnoga ograničenja. Neki ljudi inzisitraju na određenom odgovoru i morate im ga dati.
Ono što savjetujem svim budućim astrolozima i oni koji se time bave je sljedeće: da naplaćuju svoj rad. Ja nisam nikad toliko uvreda doživio kao kad sam radio besplatno, samo zato što nisam dao odgovor kakav se očekivao.
Zašto ovo pišem ? Dogodila mi se stvarno jedna nevjerojatna stvar.
Radio sam horoskope za jednog čovjeka koji je za cijelu obitelj naručio kartu. Osoba je sa Novog Zelanda, emigrirao živi tamo. I ja po svom sistemu odmah krenuo na horoskop, utrošio dva tjedna rada da sve detaljno analiziram. I dogovorili se za cijenu i sve. Na kraju javio se on meni i kaže , ma to je bila zajebancija, nisam ja mislio ništa naručiti. Od koga ja mogu sada tražiti naknadu za izgubljeno vrijeme i trud. za to vrijeme sam mogao preuzeti valjda 10 horoskopa.
Tako da više manje prelazim na financijsku astrologiju i mundanu, jer sve ovo ostalo je plitak potok i dosta nesigurno.