Kafić Kod "16 ventila" - Šoferska kafana!

aj da ne otvaram temu nego ću ovde u buffet u vezi struje
zeza me, loše puni, prazni se preko noći itd
sad sam bio do majstora da vidi alternator i da li može da ga opravi
ok, reče, može remont, delove ima
ali kaže možda nije alternator
pipnuo je plus kabl koji je vreo i reče to ne sme tako
možda samo instalacija negde ne valja
e ovo kažem ako vas nekad zeza slab napon alternatora i pražnjenje kamulatora nemojte paničiti, možda je intervencija jednostavna i jeftina

aj da ne otvaram temu nego ću ovde u buffet u vezi struje
zeza me, loše puni, prazni se preko noći itd
sad sam bio do majstora da vidi alternator i da li može da ga opravi
ok, reče, može remont, delove ima
ali kaže možda nije alternator
pipnuo je plus kabl koji je vreo i reče to ne sme tako
možda samo instalacija negde ne valja
e ovo kažem ako vas nekad zeza slab napon alternatora i pražnjenje kamulatora nemojte paničiti, možda je intervencija jednostavna i jeftina
I šta je na kraju bilo, da li ste našli problem?

Ajmo šoferi jedno malo takmičenje u poznavanju krševa:
Vozih danas kad primetih da mi pokazivač temperature motora stoji na nuli. Potrošnja goriva je, kako i treba, pala posle starta kad se motor zagrejao. Posle nekih 25km sam stao i otvorio haubu, nisam primetio ništa neobično. Prešao sam ukupno 50km bez ikakvih problema.
Sad ne znam da li mi je crkao samo pokazivač, ili je termodavač u pitanju. Kako mogu to da proverim, zna li iko?

Ajmo šoferi jedno malo takmičenje u poznavanju krševa:
Vozih danas kad primetih da mi pokazivač temperature motora stoji na nuli. Potrošnja goriva je, kako i treba, pala posle starta kad se motor zagrejao. Posle nekih 25km sam stao i otvorio haubu, nisam primetio ništa neobično. Prešao sam ukupno 50km bez ikakvih problema.
Sad ne znam da li mi je crkao samo pokazivač, ili je termodavač u pitanju. Kako mogu to da proverim, zna li iko?
Važno je pitanje koji je auto u pitanju. Većina recimo odavno nema termodavač. Može biti više razloga, ali pođimo od najjednostavnijeg - lupi šakom iznad pokazivača. Ponekad pomaže, a ne košta ništa. :)

Back