Kod "16 Ventila" - šoferska kafana!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima tih sa 2000 konjića i više za drag...uglavnom još imaju neke male točkiće iza da ih ne diže na zadnje kod starta....A Veyrona u startu sigurno dobijaju, a pošto su za ubrzanja pravljeni, nije naglasak na maksimalnoj brzini...A i veyron ima bolju aerodinamiku i ostale bitne stvarčice...Najbolja mi je zračna kočnica na Buggatiju

pitam se samo kako su uspeli snagu motora da prenesu na asvalt,BRABUS je imao probleme sa njihovim zadnjim motorom 6,3L biturbo sa 730 konja,tih 730 je bilo tesko ukrotiti jer su davali nekih 1000torque,kao sto kaze Jermy Clarkson dovoljno da pokrene planetu.
E sad mogu da zamislim sta rade tih 2000 konja na putu,mislim da se ne bi pomerio sa mesta a zadnji tockovi bi se vreteli u mestu hehe

da dodam da je danas bilo magichno skroz...
hhahah ... znachi beograd u snegu ... ja vozim kuda hotju ..
zaobilazim ljute mashine ..
sviram pandurima koji nemogu da krenu ...
oni ***** unutra... ja ih obilazim ko oko govanceta :)
auto put .. pa kod drugara u vrchin ... pa ovde po selu ..
njiva :)))...

sgntr uspeo si i od chizama da napravish chobanizm ...

Poslednja izmena:
evo par dragstera

Prilozi

• 1013563544_997ed4c2f4.jpg
    1013563544_997ed4c2f4.jpg
    41,1 KB · Pregleda: 6
  • Chuck Poole's Chuckwagon VW wheelstander. Drag Racing Memories photo.jpg
    Chuck Poole's Chuckwagon VW wheelstander. Drag Racing Memories photo.jpg
    118,4 KB · Pregleda: 9
  • Peter Wacker wheelie webpic 2.jpg
    Peter Wacker wheelie webpic 2.jpg
    59,6 KB · Pregleda: 6
  • mmfp_0708_03_z+2007_roush_drag_pak_ford_mustang+launching.jpg
    mmfp_0708_03_z+2007_roush_drag_pak_ford_mustang+launching.jpg
    68,5 KB · Pregleda: 6
Original postavio z-ryder Pogledaj poruku
sve to sto ste vi napricali stoji, i sve je ok ali ljudi! gde da iskoristis tu snagu?? 2000 konja?! pa kad bi ga zgazio skroz ja mislim da bi se felne vrtele unutar guma

pa da, ali kad bi imao male tockove... recimo, sta znam 23 incha sa sve gumom ( npr. imas ladu 2107(ima zadnju vuchu) sa dragster motorom, on bi vrteo u mesto, a stavis joj ogromne gume sa nekog kamionceta, verujem da bi je podigao... pogledaj ovu sliku kamionceta gore...

Nije tako kao što deluje.
Bolje ubrzanje baš omogućuju gume sa manjim prečnikom - obimom. Fora je u tome da gume budu što šire zbog boljeg prianjanja na podlogu, što je takodje jako bitno pri ubrzanju. A ne postoje gume odgovarajuće velike širine i malog prečnika. A opet nema smisla koristiti niskoprofilne gume za ovakve stvari, pocepaće ih odmah.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back