Kočnica i buđav sir

Čovek je u stanju da živi i bez osnovnih stvari kad sebi uspe da priušti malo luksuza....

Mislim da je ovo tačno i da su ljudi skloni nekontrolisanom trošenju jer praznična euforija nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Pa u svetlu ovih minulih praznika želim da vas pitam nešto veoma delikatno

Da li ste u stanju da se o praznicima ili nekim svetkovinama raspištoljite toliko da uprkos tome što ste čitave godine živeli svedeno i skromno za gomilu nepotrebnih svetlucavih đinđuva dajete zadnju žutu banku?
Da li vas nosi rasipnička praznična pomama u kojoj ne razmišljate o tome da ćete u predugačkom januaru ostati već na pola meseca bez sredstava za najosnovnije stvari jer niste pritisli kočnicu i zatvorili novčanik u odlučujućem trenutku?
Neizmerno je važno da se u jednoj noći sa trpeze smeškaju skupo vino i buđav sir sa kanapeima od dimljenog lososa dok se prijateljima prepričava kako je lud provod bio u spa centru na vr nekog mondenskog skijališta
Da li vas tera neki đavo da spiskate u fulu kintu sa kreditne kartice dok vam u ušima odzvanja rečenica
Samo jednom se živi.....
Ovo se naravno uopšte ne odnosi na one platežno sposobne forumaše kojima šampanjac poteče kad odvrnu česmu :zblesav:

Nisam raspištoljen i ne razumem ljude koji daju zadnju banku kad se pomame za praznik. Malo bolje i malo više u redu, ali ne trpim preterivanje. Žao mi onih koji slave ustvari zbog drugih a ne zbog sebe, jer slave da se vidi i da mogu posle pričati, a iza slavlja gladuju do sledeće plate skrivajući se.

Moj moto je: bolje svaki dan po metak, nego odjedared ceo redenik. z:mrgreen:

- - - - - - - - - -

I ebo vas budjav sir. :hahaha:

...ne pijem rado alkohol pa mi je nije gust uz vina ali budjav siric volim uz zeleni pesto u pasti...ali on nije skup...
...dok lososa izbegavam, zbog teških metala ali sve te ribe su skupe ako su divlje...gajena orada 1100 dinara a divlja, pod uslovom da je čovek uopšte nadje, izlazi oko 40 evra...
...ispada da je najskuplja hrana ona koju čovek sam upeca, gaji ili spremi...

mmm
1408107270_59390.jpg

Ja obavezno furam taj ciganjski stil života,što pre spičkavam i ono malo para što zaradim
To je kod mene sve osmišljeno,samo ostavim za gorivo,pljuge i doručak,i onda nema da ja razmišljam da li ću trošiti novac na gluposti,umoran sam od života,umoran sam od kafana,hukrs,gembling etc

Back