Kočnica i buđav sir

PerfectOne

Vitača Milut
VIP
Poruka
37.286
Čovek je u stanju da živi i bez osnovnih stvari kad sebi uspe da priušti malo luksuza....

Mislim da je ovo tačno i da su ljudi skloni nekontrolisanom trošenju jer praznična euforija nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Pa u svetlu ovih minulih praznika želim da vas pitam nešto veoma delikatno

Da li ste u stanju da se o praznicima ili nekim svetkovinama raspištoljite toliko da uprkos tome što ste čitave godine živeli svedeno i skromno za gomilu nepotrebnih svetlucavih đinđuva dajete zadnju žutu banku?
Da li vas nosi rasipnička praznična pomama u kojoj ne razmišljate o tome da ćete u predugačkom januaru ostati već na pola meseca bez sredstava za najosnovnije stvari jer niste pritisli kočnicu i zatvorili novčanik u odlučujućem trenutku?
Neizmerno je važno da se u jednoj noći sa trpeze smeškaju skupo vino i buđav sir sa kanapeima od dimljenog lososa dok se prijateljima prepričava kako je lud provod bio u spa centru na vr nekog mondenskog skijališta
Da li vas tera neki đavo da spiskate u fulu kintu sa kreditne kartice dok vam u ušima odzvanja rečenica
Samo jednom se živi.....
Ovo se naravno uopšte ne odnosi na one platežno sposobne forumaše kojima šampanjac poteče kad odvrnu česmu :zblesav:

Ma primitivan smo mi i nepismen narod draga Perfi.Pa u skladu sa tim primitivno tj.nekontrolisano trosimo u skladu sa sloganom:"Kad mogu svi,mogu i ja".Samo ljudi danas mnogo lazu i cesto naduvavaju i svoja slavlja i broj gostiju kao i odlazak na zimovanja.
A pravom bogatunu,luksuz nije opterecenje vec stil zivota...

Mada mila ti pravi lovatori se mislim i kriju jer nezadovoljstvo obicnog svijeta je dosta veliko.Oni imaju svoja tajna skrovita mjesta i apartmane koje rezervisu mislim vec za godinu unaprijed.z:poz:

Poslednja izmena:
Čovek je u stanju da živi i bez osnovnih stvari kad sebi uspe da priušti malo luksuza....

Mislim da je ovo tačno i da su ljudi skloni nekontrolisanom trošenju jer praznična euforija nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Da li ste u stanju da se o praznicima ili nekim svetkovinama raspištoljite toliko da uprkos tome što ste čitave godine živeli svedeno i skromno za gomilu nepotrebnih svetlucavih đinđuva dajete zadnju žutu banku?
Da li vas nosi rasipnička praznična pomama u kojoj ne razmišljate o tome da ćete u predugačkom januaru ostati već na pola meseca bez sredstava za najosnovnije stvari jer niste pritisli kočnicu i zatvorili novčanik u odlučujućem trenutku?
Neizmerno je važno da se u jednoj noći sa trpeze smeškaju skupo vino i buđav sir sa kanapeima od dimljenog lososa dok se prijateljima prepričava kako je lud provod bio u spa centru na vr nekog mondenskog skijališta
Da li vas tera neki đavo da spiskate u fulu kintu sa kreditne kartice dok vam u ušima odzvanja rečenica
Samo jednom se živi.....
Ovo se naravno uopšte ne odnosi na one platežno sposobne forumaše kojima šampanjac poteče kad odvrnu česmu :zblesav:

Vecina tako,,bar ja uvek nahebem u decembru i januaru..
sto se sampanjca tice ja pijem lepo domace vino bez konzevansa i domacu rakiju 25 god stara..primitivan sam cova.

al kom se moze boze moj..

ja kapiram da neki ljudi vole budjave i ostale skupe sireve, pa se kao pocaste tokom praznika, cuvaju ga za sepc prilike zbog cene. tako sam i ja pre radila, dok nisam provalila u metoru da prodaju za dzabe takve sireve kad su pred istekom roka trajanja i onda kupim pakovanje koje obicno ima kilogram ipo razdelim na po 100 grama i u zamrzivac. budjavim sirevima ne smeta zamrzavanje, vec sam pisala...i to razdelim ono sto prezivi nakon kupovine :lol:

- - - - - - - - - -

sad mi se jede budjav sir al vise nema....:rida:

Samo jednom se živi.....

Ne. Mislim, ako se radi o lepsoj praznicnoj trpezi, kupis bolju sunku, bolji sir, nemam pojma, nesto da se malo lepse pocastis, napravis neko lepo okupljanje, a da te to ne ugrozava previse, samo izlazi iz okvira necega sto radis stalno iz meseca u mesec, to je ok. Naravno da treba sebi nekada dati oduska. Ali, neka trosenja, zarad kojih ces da grcas narednih x meseci a pod parolom "jednom se zivi", mi je prilicno besmisleno i neodgovorno.

da dodam, volim i dimljenog losaosa, smao sto je kod nas preskup...al sam se zato nekih dimljenih stvari nazdrala u msokvi i nekih ribetine i raznih morskih stvari. ladno bih otisla opet u rusiju samo da se najedem morskih stvari koje volim sve osim kavijara. kavijar, ne mogu ocima da vidim.

Nije mi prekomerno trosenje vezano za praznike,al jeste za recimo putovanja.kad odem negde potrosim sve sto imam,nema vracanja love.kupujem bilo sta,kao da je dzabe i jedem dokle god moze da mi stane :rumenko: nisam zainteresovana za pijenje kafe,ali za obroke u restoranima,za to dajem poslednju paru

Platezno sam, srecom, vise nego sto mi je potrebno sposoban...medjutim, uvek trosim tacno onoliko koliko mi treba - ne volim da imam stvari koje ne koristim cesto.
Smatram da sve sto koristim redje nego jednom u dva meseca, da ni ne treba da posedujem.
Materijalne stvari samo opterecuju :nono3:

Ali zato, putovanja i kafana....mmmmmmmmmmmm z:mrgreen:

Hebi ga, ja obožavam buđav sir :D
Glede teme, ne vidim ništa loše u tome da čovek sebi priušti štagod želi, ako mu to mogućnosti dozvoljavaju. Što me podseti na ovo što sam dobila od prijatelja iz Španije, i smejala se tri dana.
Dakle, sledi razgovor između muža i žene u kom žena postavi 5,6 pitanja na koja joj on odgovara brzo, kratko i bez oklevanja. Bilo kako bilo, na jedno njegovo pitanje ona - nije mogla da odgovori.

Zena: Piješ li pivo?

Muž: Da

Žena: Koliko piva popiješ dnevno?

Muž: Tri

Žena: Koliko te košta svako pivo?

Muž: 5 evra uključujući napojnicu

Žena: I koliko dugo već piješ?

Muž: Manje više 25 godina.

Žena: Znači jedno pivo te košta 5 evra, a ti popiješ tri dnevno, što čini trošak od 450 evra mesečno. Za godinu dana to bi bilo oko 5400 evra, tačno?

Muž: Tačno

Žena: Ako za godinu dana potrošiš 5400 evra, ne računajući inflaciju, tokom proteklih 25 godina potrošio si 135000 evra, tačno?

Muž: Tačno

Žena: Da li si svestan, da nisi pio, nego da si taj novac oročio, što bi ti donosilo kamatu, dakle pošto bi na taj iznos dodao kamatu koju bi dobio za 25 godina, da si mogao da kupiš avion?

Muž: Piješ li ti pivo?

Žena: Ne

Muž: Gde je avion?

:lol:

Samo jednom se živi.....

Koju kintu?

Ne trošim prekomereno ni za praznike, ni na godišnjem, ni u kafani, poslastičarnici, u prodavnici. Ja sam u stvari jedan temperamentni štediša koji ume sa parama. Zato mi muž i prepušta vođenje finansija.

Исто је тако и код нас. Никада не купујем безглаво ни у првој радњи.

Пошто се квалитетно хранимо преко целе године (опет захваљујући мом умећу с парама), не видим разлог да се распиштољим баш за празнике.

А фамозни буђави сир је иначе доста повољан, упакована кришка је од 130 до 150 динара.

Samo jednom se živi.....

Da nema sulude novogodišnje euforije, lampica i kičaste dekoracije zima bi bila ništa drugo da jedan tumoran deo godine kome jedva čekaš da vidiš kraj.
Ovako je podnošljiv za nas, čaroban za decu, :) tako da mali ceh za praznike nije toliki problem. Mada je kod mene stvarno manji ceh, valjda zato nije problem.
Nešto bolji ručak, (mrzim kad se nasprema, pa narednih dana kao po kazni jedeš ostatke tog ručka, hladno pečenje i rusku u ogromnim količinama da se ne baci :sad2: ) torta, alkohola nađe se već nešto u kući, nešto malo novogodišnje dekoracije, nešto i self made, nešto malo u poklonima i toliko od mene. :)

Back