Kočione pločice koje?

mario80

Stara legenda
Poruka
75.611
Prešao sam preko 70.000 km i prednje pločice su mi na par mm prošao sam teh pregled bez problema ali bi da ih zamenim prilikom sledeće zamene guma. Mislio sam da će izgurati 100.000 ali bosna i njene vrleti su uzele svoje.

Koje pločice da uzmem? Vidim da istočnjaci imaju neka bzz imena nikad čuo. Šta je prva ugradnja kod hyundaija? Kakav je japanparts tj šta valja konkretno?

Prešao sam preko 70.000 km i prednje pločice su mi na par mm prošao sam teh pregled bez problema ali bi da ih zamenim prilikom sledeće zamene guma. Mislio sam da će izgurati 100.000 ali bosna i njene vrleti su uzele svoje.

Koje pločice da uzmem? Vidim da istočnjaci imaju neka bzz imena nikad čuo. Šta je prva ugradnja kod hyundaija? Kakav je japanparts tj šta valja konkretno?
TRW ili Textar! Još Brembo, Zimmermann...

Sve je fabrička prva ugradnja a proletos sam vido da su pločice tanke prilikom zamene guma, diskovi ce još da guraju. Ove originalne pločice su mi ok dobro koče pa bi neki takav bejzik level. Doduše navikao sam na mnogo bolje kočnice. Pre sam imao lukasove diskove i pločice to se uopšte nije trošilo.

Prosto mi neverovatno da su i diskovi dosta mekani u odnosu na ono pre što sam vozio u životu tj nikada nisam menjao iste.

I malo mi 70.000 km za pločice.

Vido sam te textar pločice logo mi deluje soc 😑

70k km sa plocicama Ferodo sam je prešao na kombiju sto je jako dobro jer ih ne stedim . Sad sam stavio Bosch jer nisu imali Ferodo na lageru..Videćemo za Bosch nisam ih nikad stavljao ali za sad ne skripe ..

Gotovo, vozis krs, cim su stigle plocice za zamenu.

Trw i Ate br. 1
Textar, Brembo, itd. 2.

Bosch koce ok, ali nekako su tvrde, ove iznad koce bolje.

Delphi smece, lako se zapale pri malo intenzivnijem kocenju.

Nisam probao Pagid i Zimnerman ali mislim da spadaju u vrh.

Dada ate brkam sa felnama 🤣 lukasove su meni dugo trajale tj posle 50 tkm bile ko nove ali i skupe jbg valjda to ide jedno sa drugim.

Ovo mi je prvi veći izdatak za auto prednje pločice do sada samo redovni servis. E da i svećice sam menjao na 45 tkm mislim

E to mi se ne sviđa kada praše i crne felne, ove originalne što su išle uz auto baš su malo prašile zato i pitam. Uopšte ne znam šta da jurim otkad vozim hyundai ništa ne popravljam ispao sam skroz iz fazona.

Kažem u poslednjih 15 god sam imao posla jedino sa lukasom. Na ladi je majstor menjao nemamo pojma šta je stavio evo 50 tkm ne škripe ne praše vrv neka jeftileja.

Dakle da ne škripe, da ne praše, da nisu skuplje od 20 evra :D

U hr vidim profaju neke japanske i korejske pločice u srbiji toga nema.

Ovo se valja na kp pretpostavljam da su to prodavnice?
IMG_20221020_090113.jpg

Kakve veze ima jel praše?
Valjda je važnije da ne škripe i da ne oštećuju disk.
TRW Lucas su meke i koče kako treba i praše ali zato čuvaju disk.
Opereš s vreman na vreme točkove i to je to.
I opet jedna otvorena tema reda radi iako postoji tema za sve što se tice servisa na automobilu.

Malo mi mnogo da dajem za aftermarket više nego za originalne sa zamenom u ovlašćenom servisu ovde u EU. Ali moramo da se pomirimo sa time da je srbija najskuplja zemlja u regionu i svetu.

Sad nemam vremena da poručim japanske i korejske ovde jer palim za neki dan. Cena 20 evra.

Neću da perem točkove stalno odgovara mi jednom u pola godine da operem auto i felne.

Back