- Poruka
- 95.562
Nov kažeš ima i za 3.300 (cenim Classic) a polovan ne više od 2.300 (a može i za 2.000 jer to nisu fiksne cene)Polovni bas i nisu jeftini.
https://www.kijiji.ca/b-ontario/gibson-les-paul-standard/k0l9004?dc=true
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nov kažeš ima i za 3.300 (cenim Classic) a polovan ne više od 2.300 (a može i za 2.000 jer to nisu fiksne cene)Polovni bas i nisu jeftini.
https://www.kijiji.ca/b-ontario/gibson-les-paul-standard/k0l9004?dc=true
Gitare se slabo kupuju generalno. TI koji prodaju misle da mogu da dobije te pare ali očito ne mogu jer stoje mesecima neprodate.Nisu fiksne cene ali mozda ce mnogi da dodaju jos par stotina i radije kupe nov nego polovan. Primetio sam da polovne gitare, i to ne samo Gibson, dugo stoje na prodaji. Iz nekog razloga ljudi ocigledno radije kupuju nove gitare. Jedan od razloga moze biti i to sto se mogu kupiti na mesecnu otplatu i to do 3 godine sa relativno niskom kamatom ili bez kamate do 12 meseci....
pozdrav! Gitaru sam uzeo polovnu naravno, 2010 je godiste i kostala me je 700$. Vizuelno gitara je bez premca, par ogrebotina po trlu (sto je i normalno). E sad, kad je sviram na pojacalo ili kroz Slusalice, zvuk iz nje izlazi ne tako jasno, krci (ako me razumes). Koji god LP ili Strat da sam probao , nov ili polovan , na pojacalu ili na slusalicama- zvucali su brate jasno i glasno, svaki ton, zicu cujes bez da krci nesto. Dok ova moja nema sanse da se cuje lepo. Prvo sam pomislio: cim ugrabim vremena i nadjem odgovarajuci Pikup set i brend, menjam ih! Naravno sacuvao bih originalne magnete, koje bih ukoliko bih je prodao, vratio na staro .Zasto zelis da ih menjas?
Produvaj potenciomere, prekidač i utikač sa sprejom za kontakte (vrti malo potenciomere). Vidi da ti negde nije odlemljena žica na elektronici (povuci svaku žicu lagano). Sami magneti neće da krče, u pitanju su kontakti.P
pozdrav! Gitaru sam uzeo polovnu naravno, 2010 je godiste i kostala me je 700$. Vizuelno gitara je bez premca, par ogrebotina po trlu (sto je i normalno). E sad, kad je sviram na pojacalo ili kroz Slusalice, zvuk iz nje izlazi ne tako jasno, krci (ako me razumes). Koji god LP ili Strat da sam probao , nov ili polovan , na pojacalu ili na slusalicama- zvucali su brate jasno i glasno, svaki ton, zicu cujes bez da krci nesto. Dok ova moja nema sanse da se cuje lepo. Prvo sam pomislio: cim ugrabim vremena i nadjem odgovarajuci Pikup set i brend, menjam ih! Naravno sacuvao bih originalne magnete, koje bih ukoliko bih je prodao, vratio na staro .
Sta mislis o tome? Sta moze da bude
Rekao bih konekcija. Probaj prvo stvari bez da otvaras gitaru. Ono sto ti je Sensei gore napisao u prvoj recenici. Takodje moze biti statik u pickguardu. Ne mogu se setiti gde smo pisali o tome. @Sensei secas li se? Probaj da predjes pickguard statickom krpom za susenje vesa. Verovatno nece ukloniti pucketanje ali ako ga smanji, to moze biti razlog onda. Odlemljena zica i losa konekcija, takodje usled prljavstine i prasine u potenciometru je cest uzrok krckanja.P
pozdrav! Gitaru sam uzeo polovnu naravno, 2010 je godiste i kostala me je 700$. Vizuelno gitara je bez premca, par ogrebotina po trlu (sto je i normalno). E sad, kad je sviram na pojacalo ili kroz Slusalice, zvuk iz nje izlazi ne tako jasno, krci (ako me razumes). Koji god LP ili Strat da sam probao , nov ili polovan , na pojacalu ili na slusalicama- zvucali su brate jasno i glasno, svaki ton, zicu cujes bez da krci nesto. Dok ova moja nema sanse da se cuje lepo. Prvo sam pomislio: cim ugrabim vremena i nadjem odgovarajuci Pikup set i brend, menjam ih! Naravno sacuvao bih originalne magnete, koje bih ukoliko bih je prodao, vratio na staro .
Sta mislis o tome? Sta moze da bude
Nek skine pickguard ak oga uopšte ima.Rekao bih konekcija. Probaj prvo stvari bez da otvaras gitaru. Ono sto ti je Sensei gore napisao u prvoj recenici. Takodje moze biti statik u pickguardu. Ne mogu se setiti gde smo pisali o tome. @Sensei secas li se? Probaj da predjes pickguard statickom krpom za susenje vesa. Verovatno nece ukloniti pucketanje ali ako ga smanji, to moze biti razlog onda. Odlemljena zica i losa konekcija, takodje usled prljavstine i prasine u potenciometru je cest uzrok krckanja.
Da li si ti ili neko drugi podizali magnete blize zicama? Tehnicki to ne bi trebalo da uzrokuje krckanje ali se neki gitaristi kunu da je to bio uzrok, i da je krcakanje prestalo cim su spustili magnete dole.
Trenutno nisam u Srbiji, ali bicu za bekoliko dana. Pre par nedelja sam otvorio onaj deo gde se nalaze potenciometri i sama “ploca” na koju je sve to povezano, nisam video niti jedan nedostatak u vidu da je neka zica labava, da se nesto otkacilo. Unutra su svi originalni i fabricki postavljeni/zalemljeni delovi, nisam prometio nikakve budzotine da se tako izrazim.Produvaj potenciomere, prekidač i utikač sa sprejom za kontakte (vrti malo potenciomere). Vidi da ti negde nije odlemljena žica na elektronici (povuci svaku žicu lagano). Sami magneti neće da krče, u pitanju su kontakti.
Normalno da će da bude drastično drugačiji zvuk na stratu ili tele jer oni imaju single coil magnete koji su takvi po definiciji. Probaj u radnji neku gitaru sa hambakerima da bi uporedio istu stvar.Trenutno nisam u Srbiji, ali bicu za bekoliko dana. Pre par nedelja sam otvorio onaj deo gde se nalaze potenciometri i sama “ploca” na koju je sve to povezano, nisam video niti jedan nedostatak u vidu da je neka zica labava, da se nesto otkacilo. Unutra su svi originalni i fabricki postavljeni/zalemljeni delovi, nisam prometio nikakve budzotine da se tako izrazim.
Sto se tice visine magneta i slicno, Neck Pickup mi je nizi nego Bridge Pickup, odnosno, Bridge je blizi zicama nego Neck.
Da malo bolje pojasnim ovo “krcanje”: znaci kad okinem neki akord ili ili zicu , nije jasan zvuk toga, znaci nekako je svuk “muddy”. Nekako je zagusen. Ponekad zvuci kao neko ko ima kasalj, pa dok prica ujedno i kaslje i onako hrapavo zvuci ahah.
Opremu koju koristim:
Pojacalo
MARSHALL MG15G-E COMBO
Zoom G3N, takodje imam i Fender Mustang Micro Plus sa novim studijskim Shure slusalicama.
Juce sam evo bio u Fender Custom Shopu u Tokiu, probao neke Tele i Strat, prikljucen na isti Fender Mustang Micro, neke njihove slusalice slicne mojim, zvuk koji je izasao iz njih je neuporedivo jasniji nego ono sto ja imam na svojoj gitari :/
@VanderGraaf
Hvala na odgovoru. Probao sam LP razne od novih do polovnih, doduse oni ih prikljuce na neke Marshalle vece i jace od mog, ali opet je bolje nego moja gitara. Pogledacu kad se vratim da odnesem i kod lutiera nekog da ispregleda. Planirao sam da menjam i pragove sve, imam dosta “buzz” na prvih par pragova , a i gitara je iz 2010, pa ko zna kad je zadnji put menjano.Normalno da će da bude drastično drugačiji zvuk na stratu ili tele jer oni imaju single coil magnete koji su takvi po definiciji. Probaj u radnji neku gitaru sa hambakerima da bi uporedio istu stvar.
Možda imaš problem sa kablom a treba i da očistiš utikač. Poprskaš sa kontakt sprejom i onda puno puta uguraš utikakač od kabla. takođe je moguće da se razglavio vrh utikača koji možeš posebno da očistiš i savijem malo na unitra. Ako ti kabl (džek) čvrsto stoji i ne izvlači se baš lako, onda ne treba da savijaš vrh.
Evo ovde jedan tip pokazuje
zavisi koliko je gitara svirana. Ja imam gitaru koja je stara 73 godine i ima originalne pragove. Ako pragovi nisu preterano istrošeni, dobar luthier može da ih sredi da ne zveče žice. I da ti sredi krčanje.Hvala na odgovoru. Probao sam LP razne od novih do polovnih, doduse oni ih prikljuce na neke Marshalle vece i jace od mog, ali opet je bolje nego moja gitara. Pogledacu kad se vratim da odnesem i kod lutiera nekog da ispregleda. Planirao sam da menjam i pragove sve, imam dosta “buzz” na prvih par pragova , a i gitara je iz 2010, pa ko zna kad je zadnji put menjano.
Sta mislis o Orange Drop caps? Da li ga ugraditi mozda ? Hvala
Vazi pogledacu!zavisi koliko je gitara svirana. Ja imam gitaru koja je stara 73 godine i ima originalne pragove. Ako pragovi nisu preterano istrošeni, dobar luthier može da ih sredi da ne zveče žice. I da ti sredi krčanje.
Orange Drop caps mogu da poprave donekle zvuk kada smanjiš jačinu a da se zvuk ne zamuti. Ako je sve na max, nema razlike. Originalna Gibson elektronika je super, generalno nema potrebe da menjaš.