Ko voli gitare?

Video sam. Santa Cruz je $25.000 dolara. Vredi li? Rekao bih da vredi. Izgleda da on pravi samo 20-tak gitara godisnje, i sve je rucno radjeno. Gravura na telu je rucno radjena. Cak i magnete namotava sam. Materijal je najkvalitetniji mahagoni, brazilski rosewood, celik iz Damaska i drugi egzoticni materijali. Neki od njegovih modela nemaju trust rod. Potenciometri su push/pull. Drugi ulaz nije stereo vec "OBEL".
An On-Board Effects Loop is wiring design inside guitar that allows the direct output from the pickups to go to effects pedal and then back into the guitar for post-effects volume control. (copy/paste)

0000791_876.jpeg

Nisam ljubitelj egzotike sa klasičnim modelima tipa Les Paul, SG, strat i tele.

Mada imam, jer mi se zalomilo, Les Paul Standard Plus AAAA figure maple top, ne volim ga nešto posebno. Skoro da mi je žao što nisam zadržao crni Les Paul Standard umesto ovog.

Inače, volim da vidim dobro drvo, ali na drugim gitarama. :)

Wow....Prelepa gitara. Tesko da se pogodi koji LP je na slici. Mislio sam prvo da je Supreme, ali kod njih je plastika crna. Po ovome sto vidim, a i sa obzirom da je boja na fotografiji saturirana, rekao bih Les Paul Standard Plus - Wine Red. Krem boja plastike sa tri srafa oko magneta. Golden hardware...Negde 2000-2010...a mozda gresim, naravno. U svakom slucaju predivna gitara. Bas ti zavidim. Da sam na tvom mestu zadrzao bih i ovu i crnog Gibsona......

Wow....Prelepa gitara. Tesko da se pogodi koji LP je na slici. Mislio sam prvo da je Supreme, ali kod njih je plastika crna. Po ovome sto vidim, a i sa obzirom da je boja na fotografiji saturirana, rekao bih Les Paul Standard Plus - Wine Red. Krem boja plastike sa tri srafa oko magneta. Golden hardware...Negde 2000-2010...a mozda gresim, naravno. U svakom slucaju predivna gitara. Bas ti zavidim. Da sam na tvom mestu zadrzao bih i ovu i crnog Gibsona......
2006 LPS+

"Caparelli" su gitare iz Kanade koje se prodaju samo online. Ne zna se mnogo o njima, nalaze se u okolini Toronta. Gitare su vise "Made in Korea" (Sammick Korea) po delovima, a inace vecinom se i bave prodajom delova za gitare. Cena je u rasponu od 1.200 do 2.000 CAD. Citao sam na forumu da su prilicno solidne izrade sa ne bas dobrom elektronikom, a i da im je cena previsoka u poredjenju sa kvalitetom. Nikada nisam video ni jednu uzivo....
Mahagoni telo.
Vrat: 5 piece maple/walnut/maple/walnut/maple neck with a bound Prime Indian Rosewood board. Fingerboard je takodje Indian rosewood. Custom Caparelli magneti....

3824513269.jpg

4172703919.jpg

"Caparelli" su gitare iz Kanade koje se prodaju samo online. Ne zna se mnogo o njima, nalaze se u okolini Toronta. Gitare su vise "Made in Korea" (Sammick Korea) po delovima, a inace vecinom se i bave prodajom delova za gitare. Cena je u rasponu od 1.200 do 2.000 CAD. Citao sam na forumu da su prilicno solidne izrade sa ne bas dobrom elektronikom, a i da im je cena previsoka u poredjenju sa kvalitetom. Nikada nisam video ni jednu uzivo....
Mahagoni telo.
Vrat: 5 piece maple/walnut/maple/walnut/maple neck with a bound Prime Indian Rosewood board. Fingerboard je takodje Indian rosewood. Custom Caparelli magneti....

Pogledajte prilog 1652591

Pogledajte prilog 1652592
Teško mogu te pare da dobiju, osim od pravih zaluđenika.

Ali, super izgledaju

Razmisljam da nabavim jednu gitaru sa P 90 magnetima. Zapala mi je za oko (i uvo) Epiphone Blueshawk Deluxe. Nisam ni znao za njih do skoro. Izasle su negde polovinom prosle decenije. To me tera na razmisljanje koliko je zapravo Epiphone izbacio gitara kao ova, koje su se kratko pravile i prodavale.

OIP.jpg

Razmisljam da nabavim jednu gitaru sa P 90 magnetima. Zapala mi je za oko (i uvo) Epiphone Blueshawk Deluxe. Nisam ni znao za njih do skoro. Izasle su negde polovinom prosle decenije. To me tera na razmisljanje koliko je zapravo Epiphone izbacio gitara kao ova, koje su se kratko pravile i prodavale.

Pogledajte prilog 1652594
Sve su to Gibsonove budžet gitare. Dobrog su kvaliteta. Elektronika je neznatno lošija

Da li vredi zameniti magnete na Les Paul Studio 2010? razmisljao sam o nekim Seymor Duncan, tipa Slash 2.0 da zamenim sa ovim fabrickim, i eventualno potove da zamenim,iako ne znam koje su jacine :/

sta bi se dobilo ili izgubilo ako zamenim?

Da li vredi zameniti magnete na Les Paul Studio 2010? razmisljao sam o nekim Seymor Duncan, tipa Slash 2.0 da zamenim sa ovim fabrickim, i eventualno potove da zamenim,iako ne znam koje su jacine :/

sta bi se dobilo ili izgubilo ako zamenim?
Ne preporučujem da menjaš elektroniku na original Gibsonu jer time obezvređuješ gitaru. Ako ti krče potenciometri onda isprskaj sa sprejem za potenciomere. Ako su propali, zameni sa CTS.

Ako je u pitanju Epifon ili neka druga kopija onda možeš da unaprediš zvuk sa drugim magnetima. Ako sviraš u bendu poželjno je da imaš kvalitetne potenciomere. CTS su merilo kvaliteta. Za hambakere normalno idu 500K tip A potenciomeri

Lista najprodavanijih gitara u 2024. PRS SE Silver Sky , koja je bila najprodavanija gitara 2022 i 2023 godine je ove godine pala na trece mesto. Fender moze da zahvali velikim snizenjima koje je imao tokom cele godine, sto je rezultaralo zauzimanjem prva dva mesta.

Overall Best-Selling Electric Guitars of 2024​

1. Fender Player Telecaster
  2. Fender American Professional II Stratocaster
  3. PRS SE Silver Sky
  4. Fender Player Stratocaster
  5. Fender American Professional II Telecaster
  6. Gibson Les Paul Standard '60s
  7. Gibson Les Paul Standard '50s
  8. PRS Silver Sky John Mayer Signature
  9. PRS SE David Grissom Tremolo Signature
  10. PRS SE Custom 24
  11. Fender American Ultra Telecaster
  12. Gibson Les Paul Classic (2019-Present)
  13. Gibson SG Standard (2019–Present)
  14. Fender American Vintage II '61 Stratocaster
  15. Gibson SG Standard '61 w/ Stop Bar Tailpiece (2019 - Present)
  16. ESP LTD EC-1000
  17. Fender American Ultra Stratocaster
  18. Squier J Mascis Jazzmaster
  19. Fender American Standard Stratocaster (2008–16)
  20. Fender JV Modified '50s Stratocaster HSS

Lista najprodavanijih gitara u 2024. PRS SE Silver Sky , koja je bila najprodavanija gitara 2022 i 2023 godine je ove godine pala na trece mesto. Fender moze da zahvali velikim snizenjima koje je imao tokom cele godine, sto je rezultaralo zauzimanjem prva dva mesta.

Overall Best-Selling Electric Guitars of 2024​

1. Fender Player Telecaster
  2. Fender American Professional II Stratocaster
  3. PRS SE Silver Sky
  4. Fender Player Stratocaster
  5. Fender American Professional II Telecaster
  6. Gibson Les Paul Standard '60s
  7. Gibson Les Paul Standard '50s
  8. PRS Silver Sky John Mayer Signature
  9. PRS SE David Grissom Tremolo Signature
  10. PRS SE Custom 24
  11. Fender American Ultra Telecaster
  12. Gibson Les Paul Classic (2019-Present)
  13. Gibson SG Standard (2019–Present)
  14. Fender American Vintage II '61 Stratocaster
  15. Gibson SG Standard '61 w/ Stop Bar Tailpiece (2019 - Present)
  16. ESP LTD EC-1000
  17. Fender American Ultra Stratocaster
  18. Squier J Mascis Jazzmaster
  19. Fender American Standard Stratocaster (2008–16)
  20. Fender JV Modified '50s Stratocaster HSS
očekivano.

Tržište je prezasićeno pa oni koji kupuju teže kvalitetu

Gibson LP Standard 50`s i 60`s su se zadrzali na sestom i sedmom mestu. I oni su imali velika snizenja tokom ove godine. I bas sada, trenutno su na snizenju. Sa $3.800 na $3.300 CAD. To je vec treci put ove godine koliko se secam.
Mene čudi da se i toliko prodaju obzirom koliko ima polovnih.

Doduše, mnogii zaziru od polovnih ne znajući da to nije polovan auto pa da ne vidiš ako je pohaban "Iznutra". Gitaru možeš da proveriš bukvalno za 2 minuta.

Back