Ko voli gitare?

"Strawbery Alarm Cock" gitare koje su napravila firma "Mosrite". Doduse napravili su ove gitare za clanove psihodelik benda iz Kalifornije, istog imena kao i gitare...... psihodelicno, nema sta.....

strawberry Alarm Clock.....Mosrite gitars.jpg

Ne volim ovakve "dodatke' na gitari. Ne samo na ovim slikama Gibson "Goldtop" gitara, vec uopste na gitrama. Ne znam zasto neko misli da je ovo lepo. Da kupujem polovno nikada ne bih kupio sa ovom "domacim" dodatkom. A pored toga, sa takvim nalepljenim ornamentom, u slucaju prodaje treba naci nekoga kome se to svidja....osim ako ovo nije lako skinuti, sto ne znam. Goldtop je Goldtop sa razlogom.

g3.jpg

glp1.jpg

Ne volim ovakve "dodatke' na gitari. Ne samo na ovim slikama Gibson "Goldtop" gitara, vec uopste na gitrama. Ne znam zasto neko misli da je ovo lepo. Da kupujem polovno nikada ne bih kupio sa ovom "domacim" dodatkom. A pored toga, sa takvim nalepljenim ornamentom, u slucaju prodaje treba naci nekoga kome se to svidja....osim ako ovo nije lako skinuti, sto ne znam. Goldtop je Goldtop sa razlogom.

Pogledajte prilog 1636615

Pogledajte prilog 1636616
Stvar ukusa, generalno degradira vrednost gitare ukoliko nije u pitanju "signature" model

Nisam ljubitelj danasnjih Ibanez gitara, ali modeli koje su izdali tokom 80-tih su nesto sasvim drugo.
Ibanez MC 924 iz 1983-e merkam vec dugo. Jos od kada ga je Dzon Tejlor iz Duran Duran prvi put svirao 80-tih, svideo mi se taj bas.

mc 924.jpg

Ibanez Artist Stagemaster iz 1983-e.

20200816_123753-scaled.jpg

Jos jedan Artist sa Floyd Rose iz 1986-te.

ib.jpg

MC 150 iz 1982-ge.

i-img900x1200-17005765950wr73x2590799.jpg

Ibanez Artist 2616...dobro, ovaj je iz 70-tih.....

14.jpg

Gibson Les Paul Supreme 125 Anniversary (2019). Najredja Gibson gitara i kolekcionarski san. Navodno je napravljeno svega 31 gitara. Rekao bih da je po tome zaista izuzetno retka, ali takodje vidim da su na Reverb-u prodate tri gitare samo tokom zadnjih 12 meseci i to od sto mi je bas cudno ako se radi o samo 30-tak gitara. A i cena im je bila $7.000, $8.000 i $12.000 dolara, sto je takodje veoma cudno. Bez razlike, prelepa gitara.

125.jpg

128.jpg

126.png

127.png

Veoma redak "Greco 961 Shrike" sa 10 zica iz 1968 godine. Pravili su Greco i sa 6 i sa 12 zica, ali ovaj sa 10 zica je najredji. Pravljen je samo tokom 1968 godine, jer je bilo skuplje napraviti ga nego sto su ga prodavali, pa su gubili novac. Napredna elektronika za to vreme i cuveni "bumerang" magneti. Made in Japan u najboljem izdanju..

jtzoynj1hyx8w5jx1liv.jpg

kdwzznjzkmqdmnxjj7fa.jpg

oqmghz4imgzfbvkizwja.jpg

Veoma redak "Greco 961 Shrike" sa 10 zica iz 1968 godine. Pravili su Greco i sa 6 i sa 12 zica, ali ovaj sa 10 zica je najredji. Pravljen je samo tokom 1968 godine, jer je bilo skuplje napraviti ga nego sto su ga prodavali, pa su gubili novac. Napredna elektronika za to vreme i cuveni "bumerang" magneti. Made in Japan u najboljem izdanju..

Pogledajte prilog 1640433

Pogledajte prilog 1640434

Pogledajte prilog 1640435
Interesantna gitara, prvi put vidim i čujem

Ja sam cuo za njih i znao sam da su pravili gitare sa 6 i 12 zica, ali za ovaj model sa 10 zica sam saznao tek pre par nedelja i to slucajno sam naleteo na Reverb-u. Nisam pre znao da su pravili ovaj sa 10 zica. Prodat je za 1.500 dolara na Reverb.....

Ja sam cuo za njih i znao sam da su pravili gitare sa 6 i 12 zica, ali za ovaj model sa 10 zica sam saznao tek pre par nedelja i to slucajno sam naleteo na Reverb-u. Nisam pre znao da su pravili ovaj sa 10 zica. Prodat je za 1.500 dolara na Reverb.....
ja sam imao Greco gitaru, znam ih dobro ali na ovo nisam obratio pažnju. Možda zato što me 12-tica nikada nije interesovala i uvek sam preskakao

Back