Ko to stiti zivotinje u Srbiji - Mucenje zivotinja

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Drugar Pera

Početnik
Poruka
20
Da li ste gledali kako seljaci natovare konje u sumi sa pola metra drva i kako im lome noge i kicmu.
Da li ste videli kako seljaci sa volovima vuku klade kroz sumu, lome zivotinje do smrti.
Da li u Srbiji postoji i jedno drustvo za zastiti zivotinja? Naravne da ne.
Gde su politicari? Gde su novinari?

Da li neko moze da spase riblji fond u Vojvodini od istrebljenja tj. od vidri?
Na obalama svih kanala u Vojvodini jezive slike, samo glave od somova.
Vidre zimi pronalaze soma u zimovnicima i uniste ga do poslednjeg.
Za par godina nece biti ni jednog soma u Vojvodini, a ni druge ribe.
Da li to neko iz vlasti radi namerno?

Gledali smo sve to. Ali pre 50 godina.
Sad srpski seljak poseduje, verovao ili ne, fantastičnu mašinu zvanu traktor, i još fantastičniju - zvanu traktorska prikolica, na koju može da napakuje mnogo više od po metra drva.
A ako i ne poseduje, konja hrani i neguje, jer trebaju jedno drugom, pa je lepo i konju i čoveku.
A ovo, za somove. Zar ne zvuči malo šašavo spašavati vrstu od istrebljenja od strane druge životinjske vrste?
E upravo takvim rezonovanjem smo i došli do tačke u kojoj pojedini kerovi poseduju skuplju garderobu od ljudi. Apsurd i debilizam.

Po tebi kriminalac treba da cuva banku.
Kad seljaci cuvaju junad, nek puste kojeg vuka da se najedu kao vidre.

Ne vidim gde sam to ili nešto slično naveo. Po toj tvojoj logici, ja sam kriv jer je moj dzukac na svoju inicijativu udavio pacova.
Objasni mi na šta si konkretno mislio. Glup sam. Pametan si.
I nemoj više da porediš babe i žabe kod odgajanja junadi radi konzumacije ili prodaje od strane čoveka i jadnog, divljeg soma kojeg, bez ikakvog mešanja ljudi, onako iz čista mira napada halapljiva vidra. Ispašće na kraju da je ono što sam iznad napisao obrnuto, pa će mi skinuti post zbog vređanja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back