Ko te ljubi dok sam ja na straži?

Malo da oživim temu.

Vratio sam se u kasarnu posle slobodnog vikenda i nađem se u punoj kancelariji (major, kapetan, st vodnik i još neki...) i kapetan me oslovi po prezimenu pita jesam li jeb'o za vikend.
Pomalo postiđen rekoh da nijesam. Nastade tajac. Svi pogledaše u mene. Kapetan mi prilazi, pruži ruku i reče da sam prvi vojnik u njegovoj karijeri koji je rekao da nije...Obično se svi hvale. :zper:

.. Moj ex ( inace dalmatinac) je cistio hodnike u vojarni u ZG , uvik je nekog vraga pjevao , nije dao mira !
Žalili su se na njega ostali vojnici jer mu nisu mogli začepit usta , dobio je zapovid da nauci djecije pjesmice i 2 sata ih bez prestanka stojec ravno pjeva ..:mrgreen:

Vojni rok mi je toliko pun prica da ni sam ne znam koju bih pre ispricao. Imao sam dosta lepo sluzenje s obzirom da sam bio vozac visokih staresina.....ali mislim da ce mi zauvek ostati slika porucnika, koji je bio komandir auto voda, kada je pocrveneo i sklupcao se kao mace kada sam mu prisao sa namerom da ga ostavim tu gde je stajao. Covek je svakodnevno glumio neku silu i trazio PS dok su svi ostali, pa cak i pukovnici i generali sa nama iz auto voda bili na ti...bez ikakvih obaveza pozdravljanja, oslovljavanja, nosenja bere i slicno....strogo drugarski odnosi. Posto me je jedino on driblao celog vojnog roka, resih u zadnjih mesec dana da mu pokazem da i nije tako jak. Posle toga zadnjih mesec dana su isli kao po loju....porucnik kao bubica.....heheheheh!

Smjena straže. Noć je. Međutim na jednom stražarskom mjestu, nekih sto metara od naše planinske karaule, nema stražara koji je trebao biti smijenjen. Odmah nam dadoše uzbunu. Pod punom ratnom spremom se rasporedismo i počesmo češlljati okolni teren neprestano ga zovući i galameći ko kreteni. Ništa. Tek, u neko doba, kad smo već mislili odustati i čekati jutro nebi li se provela zvanična istraga sa sve vojnom policijom i kako to već ide, kad eto ti njega gologlavog, raščupanog, razdrljenog, sa ćebetom ispod ruke i pita nas onako mrtav ladan, bunovnog glasa: "Šta vam je? Šta se derete?" Teško je i zamisliti kakvu je torturu prošao kod našeg ionako sadistički nastrojenog kapetana a sutradan je sproveden u zatvor gdje je odrobijao 15 dana. :huh:

Back