КО СУ РАКОВИ ?

• Začetnik teme Začetnik teme Gimli
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Natalna karta je zaustavljen polozaj planeta na nebu u tacnom momentu naseg radjanja odnosno naseg prvog udaha i prenet na natalni krug i to tacno za mesto rodjenja..gde se sta tada nalazilo..nikako meni, kao laiku,zaista,nije jasno da se tvoje sunce u momentu radjanja 11.7.1987 nalazilo u znaku Blizanaca..ili program nije dobar ili neke koordinate ili potrebni podaci u tome nisu u redu..Meni to tu nesto ne stima..neka se jave strucniji, bas me interesuje o cemu se radi

Idem sad da pogledam na nekom drugom programu, neki bolji.
Mozda sam pomesao Kultne stvari i Astrologiju sa Filozofijom, al mislim da nisam
pomesao kazes tropski i sideralni. Meni se svidjaju sva sazvezdja da posmatram, ne
samo ona koja su na nebeskom eqatoru, tj ona 12. Orion sam spomenuo jer mu se divim i
sasvim me podseca na Arjunu iz Bhagavad Gite, kojeg je Krishna poducavao Yogi.
Veliki medved mi pre lici na veliku pandu.. pa ako znate link gde ima to precizno kako
je stvarno zamisljeno, napisite link.. zanima me!

Evo pogledao sam, nije greska, rak je manji od drugih, i sunce u njega ulazi
20.Yula a izlazi iz njega u lava 10.Augusta , znaci 11.Jula je sunce sasvim jos u blizancima.
A neznam ja kakva se tu preciznost zahteva u astrologiji. Po tome sam rekao da sam polu
blizanac. Tokom Decembra prosle godine, se u 8 sati navecer sasvim lepo videli blizanci iz
moje sobe, a Mars tek nesto iznad njih i to u snaznoj magnitudi (jacini sjaja).

Ti pričaš o astronomiji ... u stvari, sad više nisam ni sigurna na šta si tačno mislio. :?

Možeš uguglati pojmove koje sam pomenula - tropski i sideralni zodijak, i kad proučiš (ako te zanima) biće ti jasnije o čemu pričam. Uostalom, tu ima jako mnogo toga za proučavanje.

"Polublizanac" svakako ne možeš biti, toga u astrologiji nema - znakove ne delimo na pola. :wink:

Interesantno je sve ovo napisano o rakovima, i mislim da su strasno vidoviti ili intuitivni, barem sto se mene tice! Ne znam da li se vama desavalo da predvidite neke dogadjaje? Meni jeste, i to mnogo puta, tako da se najcesce rakovi rukovode svojom intuicijom....

Vodeni znaci su generalno intuitivni, zbog svoje osetljivosti između ostalog, pa to naravno važi i za Raka. Naravno, ako je to kod neke osobe jako naglašeno razloge ne treba tražiti samo u njenom sunčevom znaku, mora biti još pokazatelja.

ne znam kako se u natalnoj karti vidi da li neko ima izrazenu intuiciju, kod rakova je izrazena, mozda i kod drugih vodenjaka....kod mene je dosta izrazena, tako da mnogo toga u zivotu i radim intuintivno..nekad me i uplasi koliko se puta to sesto culo pokaze tacnim...u svakom slucaju znam da kad god nisam poslusala intuiciju, taj unutasnji glas, ili kako to vec da nazovem... pogresila sam...

ne znam kako se u natalnoj karti vidi da li neko ima izrazenu intuiciju, kod rakova je izrazena, mozda i kod drugih vodenjaka....kod mene je dosta izrazena, tako da mnogo toga u zivotu i radim intuintivno..nekad me i uplasi koliko se puta to sesto culo pokaze tacnim...u svakom slucaju znam da kad god nisam poslusala intuiciju, taj unutasnji glas, ili kako to vec da nazovem... pogresila sam...

Mislim da je "Rakovska intuicija" povezana sa vladarom - Mesecom.
Valjda! :?

Psihologue
Rakovi se ne predaju i kad je tesko..

Ne predajem se lako, a intuicija, hm, mozda ja to zovem spiritualnim znanjem.. U nekim stvarima
u kojim sam sam sebe uverio da je tako, mistichno ljubavne, toliko sam bio uveren i siguran da sam
u pravu da nisam odustajao, a drugi su me gledali kao jako naivnog, i odustao sam tek posle mnogo
borbe, kada je bilo ocito da je nerealno ono sto sam naumio... al ponosim se time 8-)
Inace po prirodi sam krajnje popustljiv, to je jednostavno bila stvar za koju se vredelo boriti, tako
bar intuicija saptala.. Volim mesec, hajde neka neko opise koje se tacno stvari dogadjau u
psihi coveka kada je mesec pun, molim vas opisite...

picololeone
Tacnije, Rakovi ne izdaju prijatelje i kad je tesko. A ponekad se predaju, i te kako, kad upadnu u svoja mracna raspolozenja...

Kako god vec!, samo u mracna raspolozenja ne upadam, treniram svoj um meditacijom, relaxacijom
i ostalim tehnikama.

Psihologue

picololeone
Tacnije, Rakovi ne izdaju prijatelje i kad je tesko. A ponekad se predaju, i te kako, kad upadnu u svoja mracna raspolozenja...

Kako god vec!, samo u mracna raspolozenja ne upadam, treniram svoj um meditacijom, relaxacijom
i ostalim tehnikama.

Nisu to neka bas mracna raspolozenja, vec neraspolozenja, bolje receno, bezvoljnosti. Blago tebi zbog tih tehnika, ali meni to nista ne znaci. Jedino smeh i humor nesto znace, ali ne od bilo kojih osoba.
P.S. A za manifestacije punog meseca na ljude zaista ne znam, osim sto me fascinira i raduje kad se pojavi, pogotovu leti.

Psihologue

Ne predajem se lako, a intuicija, hm, mozda ja to zovem spiritualnim znanjem.. U nekim stvarima
u kojim sam sam sebe uverio da je tako, mistichno ljubavne, toliko sam bio uveren i siguran da sam
u pravu da nisam odustajao, a drugi su me gledali kao jako naivnog, i odustao sam tek posle mnogo
borbe, kada je bilo ocito da je nerealno ono sto sam naumio... al ponosim se time 8-)
Inace po prirodi sam krajnje popustljiv, to je jednostavno bila stvar za koju se vredelo boriti, tako
bar intuicija saptala.. Volim mesec, hajde neka neko opise koje se tacno stvari dogadjau u
psihi coveka kada je mesec pun, molim vas opisite...

picololeone

i ostalim tehnikama
.

Bitje da ovo onaj Blizanac iz tebe radi. Rakovi su suvishe sentimentalni da
bi mogli da iskontrolishu svoja "mrachna raspolozhenja". ;)

Upravo sam saznala da je Robin Vilijams Rak. :D
Evo i njegove karte..

WilliamsRobin.gif

Tajne naše seksualnosti zapisane su u zvezdama. Raspored planeta na nebu na dan našeg rodenja odreduje da li cemo i koliko uživati u seksu.
Erotski horoskop ce vam pomoci da bolje upoznate sklonosti partnera, oživite svoje najskrivenije erotske fantazije, oslobodite sva cula i i probate ljubavne poze o kojima ste do sada samo sanjali.
Oslušnite šta vam zvezde porucuju, zauvek rasplamsajte strasti i prepustite se ljubavnom uživanju.

cancer.gif

Rak (21. jun – 22. jul)

Pravi ste majstori zavođenja i veoma strastveni ljubavnici. Kada volite, onda se dajete bez rezerve. U seksu ste pomalo neodlučni, pa partner često ima osećaj da vas je naterao na ljubavni čin. Međutim, to je samo vaš trenutni strah od neuspeha, koji brzo uspete da prevaziđete. Volite sočne poljupce, držanje za ruke, romantične večere i poeziju.
Ako nemate partnera, u 2008. godini naročito će vam prijati dominantne i energične osobe. Početkom avgusta upoznaćete nekog ko će vas uvesti u svet o kome ste do sada mogli samo da maštate. Ukoliko odlučite da se prepustite, uživaćete u strasti koju do sada još niste doživeli.
Ako imate partnera, pokušajte da zajedno realizujete bar neke vaše erotske fantazije. Vodite ljubav na neobičnom mestu i od svega napravite provod koji ćete pamtiti čitavog života.

Ljubavna poza: lotosov cvet
Erogena zona: prednji deo tela
Idealni partneri: Strelac i Rak

Preuzeto sa: http://www.blic.co.yu/

Hm, mozda jeste zapisano u zvezdama, al to su tehnike i namere... koliko ko uziva.
Sad izucavam Vidyana Bhairava Tantru, koju Osho obrazlozuje, zanimljivo, opisuju se tehnike kako
postici vrhunac ljubavi, tj stanje kada se sva existencija stapa u jedno, potpuno sjedinjenje.
A verujem da cu na leto ove godine zaziveti svoju prvu ljubav, i ostace to nadam se vecna ljubav...

Karta je malo nezgodna za analizu, jer nisu definisane kutjice,
ali podaci stoje pored, pa ako neko ima volje, neka postavi kartu sa
sajta astro.com ;)

Ma dobro se vidi karta. I da nisi rekla, znala bih da je R. Vilijams Rak.
Iako sam sama Rak, muske Rakove ponekad zaista ne razumem. Nekad su previse ranjivi, zatvoreni ili raznezeni, a nekad se ponasaju kao da su najveci materijalisti na svetu i da cvrsto stoje u realnosti, a kad ih pitas za argumente, vredjaju se.
Mozda je ovo zbog toga sto upravo ne podnosimo i ne priznajemo sebi da imamo ponesto i od toga, ali u svakom slucaju ne volim kukavicko ponasanje pod velom opreznosti ili vec cega...Ili ono, kako-kad, a bez objasnjenja.

Muski Rakovi su npr. Remark, Rembrant, Kafka, Hemingvej, Ford, cak i Raspucin. Takodje Tom Kruz, Donald Saterlend, Jul Briner, sada ne mogu svih da se setim, napisacu kasnije...

Zenski Rakovi su jos i Meril Strip, Fransoa Sagan(mada sam negde nasla da je i blizanac), Perl Bak, Izabel Adjani, cak i Pamela Anderson(?! na zalost)

@Picololeone
"..muske Rakove ponekad zaista ne razumem. Nekad su previse ranjivi, zatvoreni ili raznezeni, a nekad se ponasaju kao da su najveci materijalisti na svetu i da cvrsto stoje u realnosti."

I mene ovo nervira chesto, ali mislim da su u sushtini dobrice. ;)

Back