Ko su Boi iz Bohemije

Одакле извире та перцепција да је у античка времена постојала традиција нацизма и немешања и да су народи били расе изворни носиоци гена затворени негде у тераријумима одвојени једни од других.
Као прво све народе које познајемо кроз историју су савези племена најчешће и етнички несродних. Ступали су у добре односе женидбама па би већ у следећој генерацији неко убио престолонаследника и тим племеном би завладао владар другог племена.

Но када је постојала јака ратничка традиција рецимо у Шпанији када је погинуо краљ Алана , краљ Вандала је преузео његово место до последњег граља Гелимира рекса Вандала и Алана.

Но то је већ средњи век пре тога су народи једноставно задоминирали другим и наметнули своје име. Отуд имамо Словенске и германске Свебе који су се одвојили у 4. веку на Алби.
Никада народи нису живели одвојени бодљикавим жицама већ једни унутар других.

Дакле сви средњовековни народи су савези племена Скита , Сармата , Келта , Гемана , Словена , Турана , Балта мад којим је доминирао један етнички елемент који није ни морао бити већински само на вишем нивоу цивилизацијском односно ратничком.

тако су у 6. 7. веку на челу тих савеза испливали Германи , Словени , Романи а сви остали народи нису нестали већ су се утопили у њих.

Сад говоримо о стварима које не пишу. Настали су у подунављу негде Мезија област винчанске и триполи културе рано су их повезали са Келтима али нема доказа за тако нечим осим што су рано измешани са првим повратницима из Азије. Дакле Сардани што мислим да је исто што и на Кавказу Сарбани или Шардан у коалицији народа са мора мислим да су тако дошли опет у Закавказје.
Реч Бо као Во је праиндоевропска и аријска од које је изведена реч Бог на аријским и словенским језицима јер би протословени могли доћи из Анадолије у рана времена. Обзиром да су се издвојили као сточари са љутим ратничким темпераментом тако су настали Сербои или како Тацит говори савез Syboi на Елби дакле Суебои пангермански односно скито-кимеријананско-германско-сарматски савез сточари изричити!

Обзиром да нас нордијска школа учи о расним савезима биће да су савези били мултиетнички а одређени етницитети су били социјални сталежи унутар барбарикума каснијег.
отуд сасвим могуће да је било и Келта и Словена и Германа Боиа.

Тај савез је протерао Маркомане из Шлезије мислим да је касније попримио германски карактер да је пре тога био више неког првог курган типа између староседеоца који су попримили ратничке вештине и придошлица па се издвојила прва некаква ратничка граничарска каста што су представљали и Суебои који нису познавали приватну својину и нису се задржававали на једном месту дуже од годину дана.
Интересантно да су се враћали и штитили своје савезнике Гале и друге од Рима иако нису имали стално станиште осим светог Луга где су се враћали али су остављали топониме дуж Балтика у Панонији свуда.
Не знам шта их је потиснуло из Мезије на Елбу а били су староседеоци и у Украини. Дакле Бои као волари , сточари ратоборни па је можда и Бој словенска реч настала од Бо односно борба бикова , ко зна у лингвистику се баш не разумем али пуштам чињенице машти на вољу.
Мислим да је од њих настало мноштво народа Европе као и Серби.

URL:
https://www.ancient.eu/article/1401/the-celtic-invasion-of-greece/

SHQUqwH.jpg

URL:
https://www.ancient.eu/image/3687/map-of-celtic-and-germanic-tribes/

This map shows the various Celtic and Germanic tribes around circa 52 BCE (Blue=Celtic, Yellow=Germanic).
9OZaL4V.jpg

Back