Hrastovnik
Poznat
- Poruka
- 9.374
Hajde da malo popricamo o Boima (Boii) i njihovoj Bohemiji. Ko su Boi i odakle su? Mozda tu nadjemo kljuc za mnoge nase nedoumice i kolebanja?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To su oni što su živeli u Bojki? Ali ćuti, to je zabranjeno, Boi su imali državu Bajern ( kad jedan nemački naučnik objašnjava zašto je Sofija Serdika imala kod Vizantinaca ime Triadica on to objašnjava putem veze Srbalji i Tribali, ali samo u tom slučaju. Ne važi se za prethodni slučaj Tribala, tada Grci nisu bili mutavi).
![]()
Koliko ja znam, keltsko pleme koje se tamo naselilo u vreme velike seobe Kelta. Kasnije je, naravno, doslo do mesanja sa lokalnim stanovnistvom.
Kako to da svugdje gdje je bilo Kelta, imamo neke toponime koji neodoljivo podsjećaju na slovenske?!
To su oni što su živeli u Bojki? Ali ćuti, to je zabranjeno, Boi su imali državu Bajern ( kad jedan nemački naučnik objašnjava zašto je Sofija Serdika imala kod Vizantinaca ime Triadica on to objašnjava putem veze Srbalji i Tribali, ali samo u tom slučaju. Ne važi se za prethodni slučaj Tribala, tada Grci nisu bili mutavi).
O čemu pričaš? Kakve veze ima Triadika sa Tribalima; koji njemačni naučnik je to tvrdio?
Kako se zvalo to lokalno stanovnistvo?
Nejvýznamnější bojská hradiště (latinsky oppida) se postupně přeměnila ve skutečná města. Bylo to především opiddum u Stradonic (nedaleko Berouna), kde se razily zlaté mince, Závist u Zbraslavi, Staré Hradisko na Moravě (mezi Boskovicemi a Prostějovem), na Slovensku Bratislava.
Pročitaj bolje. Kažem, kad objašnjava zašto su Serdiku zvali Triadica, on to objašnjava fonetskim odnosom Srblji -Tribali.
Ako se ne varam, Romeji su Serdiku preimenovali u Triadiku po Svetom Trojstvu; to što pišeš mi je nepoznato.
Ima tumačenja i da Triadica znači "between the mountains".
Da li su Boji bili slovenskog porijekla, sada je već sasvim druga priča; iskreno nisam čuo dokaza za te tvrdnje,
Па имаш у фамозном ДАИ, код Порфирогенита, о белим Србима:
![]()
Boi su Kelti. Ništa tu nije nepoznato.
Blage veze nemaju sa Slovenima i Srbima.
Boi su Kelti. Ništa tu nije nepoznato.
Blage veze nemaju sa Slovenima i Srbima.
Za sada samo ti.A ko je povezuje s Tribalima?
Kelti su Kimbri, Kimbri su Sebri. Vidis da ima veze, nego tvoje znanje nema veze.