Ko stiti ljubitelje zivotinja?

Evo sad cu da ti kazem ko ih stiti - niko. Moras jednostavno da zauzmes polozaj bezobrazne, ohole, i opasne osobe jer ce u suprotnom svako da ti radi sta hoce.
Mene je proslog meseca maltretirala baba iz komsiluka koja se utripovala da ona moze da odredjuje ko ce gde da seta pse, i nije se smirila dok covek, cije pse setam, nije iznapusavao najgore. Ja pokusavala fino, jednom razgovarala normalno, sledeci put ona opet po starom. Ja se iznerviram i zovem policiju da mi kazu sta da radim, oni me upute na opstinsku komunalnu inspekciju zbog "baste" koju je doticna napravila, a kao ako izbije svadja onda da ih zovem da intervenisu. Kladim se da bi prvo mene napali sto psi nemaju korpe, a onda bi mozda nesto i njoj spomenuli. U komunalnom me setali sa jednog telefona na drugi. Dakle od nadleznih institucija nema nista.
Nema druge, u grad su nam se doselili ljudi koji su se zaglavili u evoluciji izmedju palancana i gradjana, te tako sto vise kulture im demonstriras to su oni sve bezobrazniji.
Pretnje, sila i bezobrazan stav je sve sto je potrebno da te takvi ljudi posle izbegavaju.

E da, i nemojte da pomislite da se mi spustamo na njihov nivo time sto ih napusavamo. Mozemo svi koji imamo pse, od mini do giant, da ih vodimo na povocu sa korpama i skupljamo svaku mrvicu izmeta uvek ce se naci neko da nesto prigovori. Zasto? Pa zato sto je tim ljudima dosadno, niko ne obaca paznju na njih, niko ne razgovara sa njima, besni su i jadni, pa se uvek kace na one koji se ne brane silom. Na rasprave nemojte ni da pomisljate, sto vise ulazite u pricu to cete vise zivaca izgubiti! Njima je sasvim svejedno da li je vas pas opasan ili ne, oni samo hoce da vas isprovociraju na koji god nacin. Drugim recima - zaebavaju!
Tretirajte ih kao krpelje na svojim ljubimcima - da li se sa krpeljom raspravljate da sidje sa vaseg psa? Naravno da ne. E pa po istom principu otkacite i dokone bezobrazne ljude.
Vi nista lose niste ucinili te tako nemojte da pravdate sebe ni svoje ljubimce.
Policijama i prijavama vam ne mogu nista, policija vam ne moze doci u stan da vam naplati kaznu za ne setanje psa na povocu, to mogu da urade eventualno na ulici, mada svi imaju prava na jednu opomenu.

Evo sad cu da ti kazem ko ih stiti - niko. Moras jednostavno da zauzmes polozaj bezobrazne, ohole, i opasne osobe jer ce u suprotnom svako da ti radi sta hoce.
Mene je proslog meseca maltretirala baba iz komsiluka koja se utripovala da ona moze da odredjuje ko ce gde da seta pse, i nije se smirila dok covek, cije pse setam, nije iznapusavao najgore. Ja pokusavala fino, jednom razgovarala normalno, sledeci put ona opet po starom. Ja se iznerviram i zovem policiju da mi kazu sta da radim, oni me upute na opstinsku komunalnu inspekciju zbog "baste" koju je doticna napravila, a kao ako izbije svadja onda da ih zovem da intervenisu. Kladim se da bi prvo mene napali sto psi nemaju korpe, a onda bi mozda nesto i njoj spomenuli. U komunalnom me setali sa jednog telefona na drugi. Dakle od nadleznih institucija nema nista.
Nema druge, u grad su nam se doselili ljudi koji su se zaglavili u evoluciji izmedju palancana i gradjana, te tako sto vise kulture im demonstriras to su oni sve bezobrazniji.
Pretnje, sila i bezobrazan stav je sve sto je potrebno da te takvi ljudi posle izbegavaju.

Ovo potpisujem:ok:

Na sve te savete (klin se klinom izbija, i najmanji incident dokumentuj i prijavljuj...) bih dodala samo još da se "potkuješ" znanjem-pažljivo pročitaj Zakon o veterinarstvu i Odluku o držanju i dobrobiti životinja na teritoriji grada Beograda i da vodiš računa o ROKOVIMA-ništa nećeš uraditi ako predugo čekaš, posle određenog vremena, u zavisnosti od težine prekršaja, slučaj zastareva i ne može čak ni da se prijavi. I što kaže Mačkić, da li se sa krpeljima raspravljaš ili ih ukloniš sa psa? ;) A da je situacija sa policajcima očajna, stvarno jeste. Pre 3 godine je jedan ušao ljudima u dvorište i upucao im pita zato što se pas branio od njegovog sestrića, provokatorskog gov-nara. Ali znaš onu izreku, i nad popom ima pop!

izmishljaju non stop...a cak i da ne izmishljaju,ima jednostavno resenje koje njih ne zanima....
oni samo idu i pucaju u sve sto mrda,ne pitajuci dal je zarazeno ili nije....
glupi balkanci....
i zato imamo problema sa prenosenjem zivotinja u druge drzave....

Zamoli nekoga od tvojih drugara da komšiji u toku noći polomi kolena i da mu zapali ulazna vrata.
Onda se pojavi posle nedelju dana i reci da ti je žao zbog nesreće za koju si čula da ga je zadesila, izvini mu se zbog nesuglasica koje ste imali, daj mu kolače, poželi mu brz oporavak i pokloni mu štene.

Uopšte se ne šalim.
Treba da se pokaže da i psi imaju debelu zaleđinu.
Da vidiš kako u mom kraju prolaze oni koji napadaju pse. :cool:
:hahaha:

hehehe Komsija..da nisi iz naseg kraja :super:

p.s.
ne mora tako radikalno ;-) ali treba pokazati zube-
u mom kraju.. nasa "reputacija" je npr. dobra jer u isto vreme stitimo i decu iz kraja (park, igraliste) od manijaka (kojih ima svuuuuda!! a murija je na kraju privodila 3 komada- )
i to nam pripisuju kao plus- pa imamo malo bolju poziciju od tada..

Poslednja izmena:

Back