Ko sta moze da uradi ?

• Začetnik teme Začetnik teme Guede
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
welcoma to the brave new world...svi su bili u pravu, od platona preko bejkona defoa hadsona welsa klarka vogta andersona do orvela....svet generacijski nazaduje ka totalnom otudjenju i nestajanju ljudskog roda koga ce zameniti kompletni retardi.

"И Заратустра стаде овако говорити народу: Време је, да човек постави себи сврху. Време је, да човек засади клицу своје највише наде. Још је његово тле доста плодно за то. Али то ће тле постати неплодно и штуро, и из њега неће моћи више нићи високо дрво. Вај! Доћи ће доба, кад човек неће више моћи пребацити стрелу свога чезнућа преко човека, и кад неће више умети да затрепери жица на његову луку! Ево вам кажем, треба имати у себи још каоса па моћи родити трепераву звезду. И кажем вам: ви имате још каоса у себи. Вај! Доћи ће доба, кад човек неће више рађати звезде. Вај! Доћи ће доба човека који је највише за презирање а који се сам неће више умети презирати. Ево! Ја ћу вам показати шта је то последњи човек. »Шта је то, љубав? Ста је то, стварање? Шта је то, чежња? Шта је то, звезда?« – тако пита последњи човек, и жмирка очима. Тада ће земља постати мала, и по њој ће скакутати последњи човек који све чини малим. Његов сој не даје се истребити, као сој земљине мушице, последњи човек живи најдуже. »Ми смо пронашли срећу« – кажу последњи људи, и жмиркају очима. Они су напустили пределе где је мучно живети: јер им треба топлоте. Они још љубе ближњега и тару се о њега: јер им треба топлоте. Бити болестан и бити неповерљив, чини им се грех: много пазе како ће и шта ће. Луд им је, ко се још спотиче преко камења или преко људи! Кадикад помало отрова: то даје пријатне снове. Напослетку много отрова, да би умирање било лако. Раде још, јер је посао забава. Али пазе, да забава не напрегне одвише. Не постају више богати нити остају сиромашни: и једно и друго напреже. Ко би још владао? Ку би још слушао? и једно и друго напреже одвише. Не треба пастира а стадо је једно! Сваки хоће исто, сви су једнаки: ко друкчије мисли, иде својевољно у лудницу. »Некада је био цео свет у заблуди« – кажу понајфинији, и жмиркају очима. Мудри су, и знају све што се догодило: те се могу потсмевати до миле воље. Још се сваде, али се брзо мире – да не би покварили желудац. Имају своје ситно задовољство за дан, и своје ситно задовољство за ноћ: али чувају здравље. »Ми смо пронашли срећу« – кажу последњи људи, и жмиркају очима."

Doslo rdjavo doba

Muka.

U svakom slucaju ja Svet ne vidim tako, a ni muskozenske odnose. Drangulija frustriranih koja je dobila pravo da se bori za pravo, ima pravo i to je vidljivo, to je ekstremno, to je lokalni vatromet.
Ljudi u tami iz daljine posmatraju vatromet i zive svoj zivot koji se promenio na bolje. Laze svako ko kaze da mu je teze nego onima od pre sto godina. Dokaz je bas taj vatromet koji je zabava za normalan svet.
Normalno je cak i to sto su poslovi koji treba da se urade pristupacni i zenama, pa se razigrava utakmica ko to radi bolje. Cista zabava, jer je vazno uraditi, a ko bolje kuva kafu treba i da je kuva.:)

Pa tu deda radi i zaradi i na kraju opet gleda u babu kad ce mu dati dinar. Ovo bi mogla biti definicija budale.

што дефиниција будале?
она је увек знала колико јој чега у кући треба и шта треба да се плати. и није он гледао када ће она да му удели, никад себи кошуљу није купио, нити панталоне. све је било на њој.

провели су у браку 52 године, смрт их је раставила. након његове смрти, живела је још годину дана и отишла за њим.

Pa tu deda radi i zaradi i na kraju opet gleda u babu kad ce mu dati dinar. Ovo bi mogla biti definicija budale.

Tako su moji baka i deda ziveli.
Sav novac je bio kod nje, on sebi ostavi neki mali dzeparac :lol: I odlicno su funkcionisali. Baka je bila izuzetno ekonomicna.
Deda je bio laksi na parama. Stalno je nesto dovlacio sa putovanja dok ga baka nije nakrpila. I onda je prestao. A onda se ona kajala sto je bila lajava :mrgreen:

A sve su nase babe birale sebi partnera. Nego ako je Bog pogleda, ima ok muza, a ako nije te srece, zavrsila je karijeru, sto je bila velika vecina. Moja jadna pokojna baba je imala uzasan zivot. Ali nije tada bilo povratka, trpis dok ne crknes. Druga baba je imala srece da joj je muz bio ok covek, koji nije pio, pusio, sve pare joj je davao a ona ekonomisala, putovala, gajila decu, pa mi je i pored toga uvek govorila, zena mora da bude samostalna. A ako nju pitas, ona ce reci da je ona bila vise izuzetak nego pravilo u toj generaciji.

Моја баба је сама себи бирала мужа и била је запослена. Говорим о мајчиној страни. За другу не знам, та грана ме слабије занима.

Ma svaka cast vasim dedama i babama nije mi cilj da ih omalovazavam. Mogu i ja navesti sasvim suprotne primjere gdje zene nemaju s cim da kupe nista za sebe licno vec svaki put moraju traziti od muza i sta onda... zar nije bolji osjecaj kad imas svoj novac, dovoljno je da ti neko jednom nabije na nos to sto ti je dao pa da ti presjedne zauvjek. Mislim to su neke elementarne stvari koje se ticu samopostovanja i nezavisnosti.

Ma svaka cast vasim dedama i babama nije mi cilj da ih omalovazavam. Mogu i ja navesti sasvim suprotne primjere gdje zene nemaju s cim da kupe nista za sebe licno vec svaki put moraju traziti od muza i sta onda... zar nije bolji osjecaj kad imas svoj novac, dovoljno je da ti neko jednom nabije na nos to sto ti je dao pa da ti presjedne zauvjek. Mislim to su neke elementarne stvari koje se ticu samopostovanja i nezavisnosti.

Код нас нико никоме ништа не тражи него узима из кутије или из банкомата како му затреба.

Срећни смо кад има, мање срећни кад нема. Све је наше.

Mene pitaš? Ma nebitno, ali uvek primetim. Na forumu ima prepotentnih puvala koliko hoćeš, sve muškarci.
I najviše, ali najviše ih nervira kada neka žena počne da se puva, prepotentno, kao oni.
Uopšte mi nije jasno zašto? Zar se sličan sličnom ne raduje?
:malav:
To je opšta crta većine, prepotencija bez pokrića.Da smo dobri,nismo.Muškarci prepotentni a žene licemerne.Ali to je tako i ne vredi da se nerviraš.Uvek se nađe neko ko ti odgovara.

Pogresno je vjerovati da zena domacica ne moze bez covjeka ... sto ne bi mogla ? Prava ljubav je kad mi mozemo odvojeno, ali smo niko i nista dok nismo zajedno, i zato biramo da budemo zajedno ... :D

Ne biraš zato što tako osećaš, ponekad i uprkos argumentima... ii nisi ništa kada si sam, naprotiv, zajednica nije nešto što te čini kompletnom osobom...ono si što si i bio, samo više vremena provodiš sa nekim ko ti je jako važan...

Ne biraš zato što tako osećaš, ponekad i uprkos argumentima... ii nisi ništa kada si sam, naprotiv, zajednica nije nešto što te čini kompletnom osobom...ono si što si i bio, samo više vremena provodiš sa nekim ko ti je jako važan...

E, bas to, jako vazan nista ne znaci, danas ti je vazan sutra nije. Zato je Guede u pravu. Kada osetis da si sa nekim tri coveka, ne dodatak bez koga se moze onda je to posao, sve drugo je i bolje da se ne udajete i ne zenite.:)

Те политичарске мутљавине не прихватам. Умеш ли ти да будеш конкретан или да се разилазимо?

Дакле - одакле ти знаш шта је меинстрим и ко је тај ауторитет према коме се равнаш.

..kad odes jednom sa ovog foruma, tacno ce ga ugasiti...:rotf:

E, bas to, jako vazan nista ne znaci, danas ti je vazan sutra nije. Zato je Guede u pravu. Kada osetis da si sa nekim tri coveka, ne dodatak bez koga se moze onda je to posao, sve drugo je i bolje da se ne udajete i ne zenite.:)[/QUOTE

Znaš kako, može se bez bilo koga- ima ona grozna narodna da živi majka bez sina jedinaca....ali se ne želi. I upravo je u tome lepota. Ne što ne možeš bez njega, nego što ne želiš...
e sad, da je lakše biti sa nekim ko je koječime uslovljen da bude tu, nego sa nekim ko ima slobodu izbora- lakše je, a ako je tebi i lepše, gde ćeš bolje...

Код нас нико никоме ништа не тражи него узима из кутије или из банкомата како му затреба.

Срећни смо кад има, мање срећни кад нема. Све је наше.

Nek i ti kazes jednu pametnu na temi :D

E, bas to, jako vazan nista ne znaci, danas ti je vazan sutra nije. Zato je Guede u pravu. Kada osetis da si sa nekim tri coveka, ne dodatak bez koga se moze onda je to posao, sve drugo je i bolje da se ne udajete i ne zenite.:)

Ova tema je otkrila, ako nista, nacine poimanja odredjenih stvari ... i dok je jednima lako da stvore konekciju sa pisanim, jer se mogu poistovjetiti, drugi kao da imaju problem sa istim, pa kao da im pobjegne malo srz napisanog

Средина прошлог века, Кариби, Тринидад, палме, таласи, небо прекривено звездама,локални бенд свира калипсо пророчки хит...

Добро вече, љубим руке драге даме има ли нека да је за плес?

знаш колико жена набије мушкарцима на нос то што су родиле? оно - ја сам ти родила једно, двоје, троје, а ти тако незахвалниче... мсм примера је разних, а оно што је најбољи пример нашег јадног времена, јесу та деца коју одгајају странци.

знаш колико жена набије мушкарцима на нос то што су родиле? оно - ја сам ти родила једно, двоје, троје, а ти тако незахвалниче... мсм примера је разних, а оно што је најбољи пример нашег јадног времена, јесу та деца коју одгајају странци.

aj sto je rodila no sto nije vise tesna ako su bili glavonje :lol:

Back