Ko smo,odakle dolazimo, gde idemo?

Mislim da treba poci od dekartove misli
"Mislim dakle postojim".
U stvari, i kamen i biljke i zivotinje, ne razmisljaju pa opet postoje u materijalnom smislu.
Covek razlozno razmislja. U stanju je da stvori nesto... Umeju i ptice gnezdo, jeste.
Ima Gogen sliku sa takvim nazivom Odakle smo , ko smo, kuda idemo?
Mislim da ovaj film Tree of life koji je osvojio palmu u Kanu sve govori po tom pitanju.

Večito pitanje. Dolazimo iz ništavila i tamo idemo. Sa obzirom koliko dugo postoji "postojanje", odnosno svemir, mi smo zanemarljivo mali i nemerljivi element. Milioniti delić jednog zrnca peska na ogromnoj peščanoj plaži. Šta je vreme, ono realno ne postoji. Vreme kao pojam su izmislili ljudi da se lakše snalaze u prostoru. Vreme realno ne postoji, ono što je bilo odlazi u nepovrat, bilo to 5 minuta, 5 godina, jedna milisekunda ili milenijum.

Šta je vreme, ono realno ne postoji. Vreme kao pojam su izmislili ljudi da se lakše snalaze u prostoru. Vreme realno ne postoji, ono što je bilo odlazi u nepovrat, bilo to 5 minuta, 5 godina, jedna milisekunda ili milenijum.

Kada su americki teleperceptetori sluzbenici CIA otkrivali bunkere u kojima se krio Sadam opisuju iskustva iz proslosti kao ziva i kao ravan koja traje i koja se odigrava paralelno sa sadasnjom.

Back