Ко сматра национализам позитивним?

znate sta mi palo na pamet...
problem je u politickoj neobrazovanosti, ne u nacionalizmu...

ljudi koji ovde potenciraju nacionalizam, i izjasnjavaju se kao nacionalisti, ne znaju o cemu pricaju...
ovde se citava politika vrti oko nacionalizma...
postavlja se front: nacionalisti - komunisti, sto je besmisleno...
oni sto se zovu nacionalistima je glavni problem komunizam jer je to internacionalni pokret, a ne zbog ekonomske politike...njima je komunizam savrsen, samo dok je nacionalan...
i zato ovde nacionalizam ima los prizvuk...sve zapadne zemlje su blago nacionalisticke, i to je potpuno ok, a bilo bi i ovde da se zna sta je u stvari to nacionalizam...
pominjao sam ranije nekoliko vrsti nacionalizma...kod nas dominira etnicki nacionalizam, koji samo stvara sukobe, za razliku od gradjanskog nacionalizma, u kome amerikanci ciji su dedovi rodjeni u Poljskoj, Namibiji i Meksiku zajedno gledaju u zastavu, drze ruku na srcu i pevaju himnu...

i fascinantna mi je ta borba protiv komunizma, a imaju potpuno iste ekonomse poglede na svet kao komunisti...
nacional-boljsevizam...nemam bolje objasnjenje...

Molio bih da Eraserhead zavrsi diskusiju koju je zapoceo.
Videsmo da je Zoran Djindjic rekao za sebe da je nacionalista, a bogami i australski premijer je tako nesto izjavio.
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=2937926&postcount=104

"Znam da se ne moze napraviti polisa koja ce pridobiti vecinu u Srbiji ako se ne uzmu u obzir nacionalisticki strahovi kod ovih ljudi. Ako je to nacionalizam, onda sam ja nacionalista."

dr Zoran Djindjic

Takodje nije odgovorio sta je sa americkim nacionalizmom, zasto ga niko od tamosnje administracije ne osudjuje.
Nije rekao ni zasto Indija ne moze biti primer, kada je poznato da je to najveca demokratija na svetu. To je George W. Bush rekao. Tamo je na vlasti Nacionalisticka kongresna stranka.
Slicno vazi i za Kuomitang - kineske nacionaliste. Nesto ne vidim da su oni opste osudjeni zato sto su nacionalisti. Tajvan ima devizne rezerve kao cela evrozona.

Duh Sekire:
Сви "јунаци" ником поникоше, у црну се земљу загледаше.
И нестадоше у виду ластиног репа на управо објашњени начин :lol: :lol: :lol:
Misliš na ovakve likove :lol:
custom%20Webcavern%20mascot%20colour%20drawing%20-superman%20hero.jpg

Nexus 6:
znate sta mi palo na pamet...
problem je u politickoj neobrazovanosti, ne u nacionalizmu...

ljudi koji ovde potenciraju nacionalizam, i izjasnjavaju se kao nacionalisti, ne znaju o cemu pricaju...
ovde se citava politika vrti oko nacionalizma...
postavlja se front: nacionalisti - komunisti, sto je besmisleno...

oni sto se zovu nacionalistima je glavni problem komunizam jer je to internacionalni pokret, a ne zbog ekonomske politike...njima je komunizam savrsen, samo dok je nacionalan...
i zato ovde nacionalizam ima los prizvuk...sve zapadne zemlje su blago nacionalisticke, i to je potpuno ok, a bilo bi i ovde da se zna sta je u stvari to nacionalizam...
pominjao sam ranije nekoliko vrsti nacionalizma...kod nas dominira etnicki nacionalizam, koji samo stvara sukobe, za razliku od gradjanskog nacionalizma, u kome amerikanci ciji su dedovi rodjeni u Poljskoj, Namibiji i Meksiku zajedno gledaju u zastavu, drze ruku na srcu i pevaju himnu...

i fascinantna mi je ta borba protiv komunizma, a imaju potpuno iste ekonomse poglede na svet kao komunisti...
nacional-boljsevizam...nemam bolje objasnjenje...

U tome je sustina cele price.
Nacionalizam u prevodu-voleti svoju zemlju
Radikalizam-primitivizam
A onaj ko voli svoju zemlju taj glasa za njen prosperitet i napredak a ne glasa za SRS.
Tako da nacionaliste ni u kom slucaju ne povezujem sa radikalima.
Jer jedno je biti nacionalista a drugo je biti radikal(primitivac)
Tako da su radikali sve samo ne nacionalisti jer oni ne zele dobro svojoj zemlji.
Oni nisu za napredak vec svojim postupcima Srbiju zele da vrate u kameno doba.
Sto je za mene koji sam pravi nacionalista i volim svoju zemlju potpuno neprihvatljivo :evil:

Dakle radikalizam i nacionalizam su dva potpuno suprotna pojma ako neko to uopste moze da shvati

Eraserhead:
Opa tema posvećena Eraserheadu. Blagodarim.

Džaba pokušavate da opravdate svoju nakaradnu ideologiju koja je 200 000 nljudi u poslednjih 15 godina psolala pod zemlju i uništila Srbiju. Opravdavanje onoga što je toliko zla nanelo samoj Srbiji predstavlja direktno ugrožavanje srpskih nacionalnih interesa i akt izdaje.

Celu priču o nacionalizmu možemo nastaviti kada nađete bar jednog relevantnog zapadnog političara koji će za sebe reći da je nacionalista ili će hvaliti nacionalizam kao pojavu.

Nacionalizam je šovinizam sa nacijom kao osnovom za diskriminisanje. I iako je pre 200 godina odigrao važnu ulogu u svetu, danas on služi za obležavanje otpadnika od sveta poput Miloševića koji započinju ratove, svađaju se sa razvijenim svetom itd.

Nego kada ćeš da se pojaviš sa nickom dr hirurg i da ponovo počneš ove ljude ovde da vučeš za nos kao što si na jednom drugom forumu imao 5 nickova koje si istovremeno koristio?
Grešiš silno grešiš,nije "ideologija" uništila Srbiju nego Zapad i njegovi interesi na Balkanu bilo ko da je bio završilo bi se sa istim gubitkom Srba na prostorima bivše SFRJ to je bila neminovnost i cena našoj privrženosti pravoslavlju i Rusiji :roll: Srbija je jedina! :-D

Ljuba UF:
Нацонализам је позитиван ако се не своди на шовинизам! (као у неким сличајевима) www.srpskadesnica.tk - националисти а не шовинисти

ono sto sam video za 10min na ovom forumu nije ni nacionalizan, ni sovinizam, ni fasizam vec isprdak nekih klipana koji sede za tastaturama i mlate praznu slamu....
pola postova se svodi na "u mame im ga balijske" i na razne pesmice - dosetke u kojima se balije kolju i u kojima beze od noza....
neozbiljno ljubo, vrlo neozbiljno....

Obersturmfuehrer:
ono sto sam video za 10min na ovom forumu nije ni nacionalizan, ni sovinizam, ni fasizam vec isprdak nekih klipana koji sede za tastaturama i mlate praznu slamu....
pola postova se svodi na "u mame im ga balijske" i na razne pesmice - dosetke u kojima se balije kolju i u kojima beze od noza....
neozbiljno ljubo, vrlo neozbiljno....
"Sprem'te se Sprem'te četniciiiiiiiiiiiiiiiiiiii 8-)

Back