Ko si ti?

Uvek imas objektivne odgovore ko si ti, dokazane i neke druge, koje bi ti ocekivao a nemaju uporiste u necemu, i diskutabilna je tacnost.

Postavio si preopsirno pitanje.

Za pocetak, svako zna da je npr clan skupa homo sapiens sapiens.... Da li bi trebalo da idemo dalje od toga? Dokle dalje? Gde zelis da se skrene i kojim putem da se prodje, da bi se doslo do cega? Do neke introspekcije, majeutikom metodom, da napravis neke nove klasifikacije licnosti?

Ovo za poslove, kontam da zelis da izbacis iz jednacine odgovore - :"ja sam umetnik, jer ja slikam, to je smisao mog postojanja", i sad kao ti - ne pitam te sta radis nego sta jesi?

Evo da citiram i tvoj potpis:

"Pobuni se, uvek. Bez obzira na ishod.
Makar završio u lancima.
Jedini način da se osećaš kao čovek."

Moze u nekim slucajevima imati pragmaticnu i moralnu primenu, ali ovako kako stoji bi bilo sta? Da se osecas kao covek koji ima antisocijalni poremecaj licnosti. Kao oni pankeri zgubidani narkomani - Bunt, bunt, bunt anarhija, a kada u zivotu naidje na i najmanju ANARHIJU zaista, jaooo sto me nervira sistem, sto ne smanji gluposti i anarhije na svakom koraku ! Pa je l zelis anarhiju ili red? Ne oni bi zeleli anarhiju za sebe (totalitarizam) a strog red za sve ostale, i to po njihovim pravilima (fasizam, koznervatizam). I samo se bune protiv neceg i hejtuju sve zivo a posebno sve sto mirise na autoritet, a nemaju pojma o 90% stvari protiv kojih se bune.

Takve danas mozes da vidis kako se npr u isto vreme bune protiv Vucica, bombardovanja Srbije, protiv GMO-a, HAARP-a, vakcina, i protiv VW-a koji menjao kompjutere dizel motorima da manje zagadjuju, dok istovremeno se bune protiv naucne teorije o globalnom zagadjenju.

To su ti koji se bune na sve. Za neke minimalne stvari su u pravu, za vecinu ne, ali nebitno oni pojma nemaju ni gde su u pravu ni gde su u krivu ni zasto su u pravu ni zasto su u krivu ali bitno da ce no matter what da se bune do besvesti.

Eto, ja opisao dobar % ljudi na tvoje pitanje "ko ste vi".

- - - - - - - - - -

A na pitanje ko si ti licno? Pa svaki psihijatar ima svog psihijatra. :zelenko::zelenko3::zelenko2::zblesav:

- - - - - - - - - -

Ja sam SLOBODAN....jer...sam si napisao u svom potpisu.

Pobuni se, uvek. Bez obzira na ishod.
Makar završio u lancima.
Jedini način da se osećaš kao čovek.

Nisi slobodan to je iluzija, i nemas SLOBODNU VOLJU. 2 stvari koje su dokazane vec, preko neuronauka.
Ali ne brini se, imas ILUZIJU da JESI, tako da ti se isto hvata sta ti ja rekao i naucno mnjenje.
Samo je bitno ko shvati to i moze da se izbori, a ovi sto ne mogu da se izbore, njima i nije bas humano to pricati, jer su bolecivi, bilo bi kao kada bi malom detetu oduzeo medvedica sa kojim spava, ili mu oduzeo roditelja, majku.
Ne moze bez toga. Nije jos zreo i iznad emotivnog rasudjivanja.

ко сам? шта сам? само санјалица
коме око испи магле лет

и свој живот, узгред, тужна лица
ја проживех уз остали свет

Ne ko je on, ili ko je ona, na ta pitanja uvek imas odgovor.
Ni sta radis, jer to sto radis nisi ti.

Ko si ti?
Као Хришћанин, морам рећи да сам ја душа која је настала када је Творац удахнуо свој Дух у моје људско тело, и с обзиром да је са моје људске тачке гледишта мени немогуће да дам одговор на питање који само Творац познаје, онда се морам задовољити овим. Ако би питање гласило ко мислим или осећам да сам, онда ту не постоји коначан одговор, зато што мишљења и осећања према себи увек мењамо у мањој или већој мери током живота, тако да она нису дефинисана ни константна.

Nisi slobodan to je iluzija, i nemas SLOBODNU VOLJU. 2 stvari koje su dokazane vec, preko neuronauka.
Ali ne brini se, imas ILUZIJU da JESI, tako da ti se isto hvata sta ti ja rekao i naucno mnjenje.
Samo je bitno ko shvati to i moze da se izbori, a ovi sto ne mogu da se izbore, njima i nije bas humano to pricati, jer su bolecivi, bilo bi kao kada bi malom detetu oduzeo medvedica sa kojim spava, ili mu oduzeo roditelja, majku.
Ne moze bez toga. Nije jos zreo i iznad emotivnog rasudjivanja.
Прокоментарисао бих ово својом тврдњом да је наша слободна воља наше свесно прихватање или неприхватање наше личности коју нам је Творац доделио онда када нас је створио. Ако свесно одбацимо своју личност коју нам је Творац доделио, онда смо у исто време одбацили и самог Творца, а ако свесно прихватимо своју личност коју нам је Творац доделио, онда смо у исто време прихватили и самог Творца. Зато су добра дела или греси према самом себи и другим људима увек истовремено повезани и са нашим Творцем. У том светлу, наша слободна воља заправо представља наше право да свесно будемо личност коју нам је Творац доделио када нас је створио, и да нико други нема право да наруши нашу личност у том случају, јер би на тај начин прекршио нашу слободну вољу. Један баналан пример, на пример, ако је Творац створио моју личност тако да волим плаву боју, и ако сам ја свесно прихватио себе као таквог, онда би свако ко покуша да ме применом силе натера да не волим више плаву боју кршио моју слободну вољу. Једино је Творац апсолутно слободан, док ми као творевина не можемо бити апсолутно слободни. Уосталом, слободна воља и слобода су два различита појма.

Interesantno,
koliko vidim svi su se ubili objašnjavajući šta su, a ne ko su.

Na tvoje pitanje ki si ti,
odgovor bi bio dati ti puno ime i prezime,
ali to se ovde ne radi.

Odnosno, ovde imam alternativu - nik.
E pa ja sam Pače ružno.

Interesantno,

ali to se ovde ne radi.
Људска душа је неко, личност, а не само нешто. Е сад, објаснити нашу личност, ко смо ми, то зна једино наш Творац.

Interesantno,

ali to se ovde ne radi.

Odnosno, ovde imam alternativu - nik.
E pa ja sam Pače ružno.

Jedno od najpotresnijih saznanja u mom životu je bilo ono da na internetu postoji još dvadesetak osoba koje se isto zovu i prezivaju kao ja, a niko nije kao ja. :lol:

Back