Ko sedi napred u autu – majka ili supruga?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da, iznenadiš i samog sebe, kako tek da znaš za drugog. Ali možeš makar ono grubo. Vifiš da li često ide kod roditelja ili ide retko iako može, da nije u svađi sa roditeljima, braćom i sestrama, kakvi su odnosi, da li idealizuje roditelje ili ima hladan i distanciran odnos.

Problem je što kad si mlad misliš da je sve to nebitno, da pametni ljudi prevazilaze lako te razlike i da je takvo razmišljanje deo nekih starih prevaziđenih stavova.
Roditelji mm su u teoriji bili dobri, dok se nisu našli u situaciji da je nastala promena zauvek. Tek tada su promenili ploču.

Na ovu, naizgled beznačajnu temu, o tome ko sedi napred u autu - supruga ili majka, ima oprecnih mišljenja.I dok jedan broj žena smatra da je ženi uvek mesto pored muža, druge tvrde da to treba da bude majka ,dok su trece mišljenja da je besmisleno svadjati se oko ovakvih stvari.Psiholozi kazu da preterano opterecivanje oko mesta sedenja u kolima ukazuje na problematičan odnos sa svekrvom.

Šta vi mislite, ko treba da sedi napred u kolima pored muža, žena ili njegova majka ?
Statistika je jasna - veliku većinu poginulih u saobraćajnim udesima čine osobe koje su sedele na mestu suvozača.
Dakle to je mesto na kome treba da sedi supruga, zlu ne trebalo.

Statistika je jasna - veliku većinu poginulih u saobraćajnim udesima čine osobe koje su sedele na mestu suvozača.
Dakle to je mesto na kome treba da sedi supruga, zlu ne trebalo.
Тако је, немој случајно мамици нешто да се деси, пу, пу, далеко било.

Mene su teško prihvatili, i to nije imalo prvenstveno veze sa mnom, nego sa situacijom da je njihovo vreme prošlo, treba da se osnivaju nove porodice. To im je užasno teško palo.

Tada je i nebitno mesto sedenja u automobilu problem, sve je problem.

Nije važna toliko reakcija porodice koliko zrelost partnera. Danas se ljudi prosečno uzimaju sa 30 i puterom na glavi. Ako taj čovek nije sazreo do trideset i nešto nije problem majka već on sam. On je taj koji ne zna da postavi odnos i da izbegava sudar te dve osobe ako sukob preti i postoji.

Ja sam osoba koja voli da izbegne sukob. Šta će mi to u životu, kakva korist, nikakva! Neću nikome ništa dokazati a sebe cu pojesti.
Sa takvim karakterom, pošto znam da me svekrva ne voli (nije moja situacija, moja svekrva je slaba i zdravstveno urusena) ja bih joj sama ustupila mesto napred. Još bih joj i vrata otvorila. Šta me košta? Vidim je tu i tamo, muz bi bio zahvalan jer negde očekuje džumbus, meni glava pozadi mirna, da gradim samopouzdanje na nekoj babi tamo nije mi gust, da gradim odnos opet ako je krenulo loše tu odnosa biti neće a niko ne voli da se diraju njegovi, niti ja volim da se diraju moji.

Zajednicu i razumem, tu se živi svakodnevno i potrebno je biti opušten ali ova situacije vidimo se jednom mesečno ili kvartalno, u mom slučaju, boli me briga. A mozda i baba omekša kada joj "činim čast". Manje - više ja sa starijima uvek završavam sa "jeste, jeste, u pravu ste". Tako sa rođenom babom funkcionišem...a nju volim. Sa 20 bih možda padala u vatru ali sa ovim razumom boze sačuvaj.

Sad nesto razmisljam, ako se jedan moj rodjo koji zivi u Berlinu ozeni Koreankom za njihove klince bicu nas striko Cho-Da. :think:

Moja nana je celog života zvala zeta Huan-Ho. Čovek se zove Huan. I mislila je da ako govori mnogo glasno njemu u lice sve mašući štapom ispred nosa on će progovoriti srpski. Siroma Huan-Ho:(
Mislim da nikada nije shvatila kako Meksikanci nisu baš klot Indijanci.
Doduše, moja baba pa ne shvata da nisu ni Indijci. Za svaku, po njenom sudu, vukohebinu ona kaže "tu, te Indije" Meksiko - Indija, Zimbabve - Indija, Malezija - Indija.

Nije važna toliko reakcija porodice koliko zrelost partnera. Danas se ljudi prosečno uzimaju sa 30 i puterom na glavi. Ako taj čovek nije sazreo do trideset i nešto nije problem majka već on sam. On je taj koji ne zna da postavi odnos i da izbegava sudar te dve osobe ako sukob preti i postoji.

Ja sam osoba koja voli da izbegne sukob. Šta će mi to u životu, kakva korist, nikakva! Neću nikome ništa dokazati a sebe cu pojesti.
Sa takvim karakterom, pošto znam da me svekrva ne voli (nije moja situacija, moja svekrva je slaba i zdravstveno urusena) ja bih joj sama ustupila mesto napred. Još bih joj i vrata otvorila. Šta me košta? Vidim je tu i tamo, muz bi bio zahvalan jer negde očekuje džumbus, meni glava pozadi mirna, da gradim samopouzdanje na nekoj babi tamo nije mi gust, da gradim odnos opet ako je krenulo loše tu odnosa biti neće a niko ne voli da se diraju njegovi, niti ja volim da se diraju moji.

Zajednicu i razumem, tu se živi svakodnevno i potrebno je biti opušten ali ova situacije vidimo se jednom mesečno ili kvartalno, u mom slučaju, boli me briga. A mozda i baba omekša kada joj "činim čast". Manje - više ja sa starijima uvek završavam sa "jeste, jeste, u pravu ste". Tako sa rođenom babom funkcionišem...a nju volim. Sa 20 bih možda padala u vatru ali sa ovim razumom boze sačuvaj.
Оваква сам и ја. Не могу бити осорна према старијима, пре ћу се повући. Не кажем да ћу све прогутати али никада нећу просто одбрусити. Као што онима којима треба да персирам не могу превалити "ти" ма колико инсистирали. Већини са форума бих исто персирала да је други вид комуникације.

Back