Ko sam ja?

covek, nisam vredjao nikoga. bio sam iskren. veoma si zajedljiv i negativan, a to prost je na kontu one tvoje prve "jadnice jedan" posle si mi napisao da sam neki tamo tvoj iz politike.. mrsavi neki.. kako si vec napljuvao tog coeka.
sto se mene tice, do sada si shvatio ko sam ja.
 
Nije životinja pa da nema izbor.
Uvek moram da se suprotstavim ovakvim stavovima. Ako bi žena bila "predodređena da rađa decu" ja automatski imam sliku u glavi žene sa 18 dece jer sam čuo priče da je jedna moja čukunbaba imala 18.
Ajde se ti porodi 18 puta pa pričaj onda o tome ko je za šta predodređen, odnosno idi u šumu i ulovi divlju svinju ili zeca ali bez puške, budi dosledan vremenima u kojima je muškarac bio "predodređen" da lovi.
Zene imaju izbor,nikakav problem,a Bog rece sledece:
Postanje 3, 16 Ženi reče: „Veoma ću umnožiti tvoje muke u trudnoći i u bolovima ćeš decu rađati.
Kao sto se da videti, zena jeste Predodredjena da radja, :)
 
I to je rezultat tvog tridesetogodišnjeg istraživanja? Kakva šteta bačenog vremena.
Bolje da si bilo šta drugo radio.
To sto ti ne citas biblijski tekst, nije moj problem,ali ovo zapamti za vjeki vjekov:
Postanje 3,16 Ženi reče: „Veoma ću umnožiti tvoje muke u trudnoći i u bolovima ćeš decu rađati. Žudećeš za svojim mužem, a on će nad tobom gospodariti.“
Ovo ti je Bog predodredio.
A feminizam je demokratija izmisljena 60-tih godina u engleskom Tavistoku.
A inace religijom se bavim 47 godina,a monoteizmom 34 godine,a vreme apsolutno baceno nije, to ti se ucinilo, :)
 
Ogulite luk dok ne ostane ništa osim mirisa. Oslobodite se introjicirane socijalizacije. Postati.

Ništavilo nije biti nitko i ne raditi ništa. Ne radi se o samonegaciji, samoodricanju, besposličarenju, fatalizmu ili predaji.

Ništavilo je odabir biti čovjek, a ne rak. Radi se o postavljanju čvrstih granica između vas i svijeta. Radi se o odabiru sreće ne o dominaciji. Ostvaruje se iznutra, a ne izvana. Radi se o tome da ne dopustite drugima da reguliraju vaše emocije, raspoloženja i razmišljanja. Radi se o tome da budete autentični VI.

Trebati izabrati sreću umjesto dominacije (biti čovjek, a ne rak); Odaberiti značenje umjesto složenosti; odabrati nejasnost, nepotpunost, nesavršenost, neizvjesnost i nepredvidivost (ukratko: odabrati život) umjesto iluzornog i varljivog reda, strukture, pravila i savršenstva nametnutog stvarnosti (ukratko: smrt).

Izabrati put umjesto bilo kojeg odredišta, putovanje umjesto bilo kojeg cilja, proces umjesto bilo kojeg ishoda, pitanja umjesto bilo kojeg odgovora.
Biti autentična osoba s jednim unutarnjim glasom, ponosna na unutarnje, a ne na vanjsko.

Samo oni koji su grandiozni nisu sposobni za Ništavilo. Grandioznost je iluzija da je netko božanstven i da stoga obuhvaća sve i svakoga. Grandioznost, dakle, isključuje autentičnost jer iznajmljuje nečiji identitet i čini ga ovisnim o inputima drugih (um košnice).
 

Back
Top