Ko obavlja laparaskopiju

У другој теми описао сам мој случај. Бол у леђима и то једино када устајем из лежећег положаја. И то оштар бол у пределу крста. И тако око две године. Било је оно, ма укљештење, прехлада, можда камен....
На крају сам због скока притиска урадио детаљан преглед, рндген, ултразвук, скенер, лабораторије и на крају су рекли циста на бубрегу. Тек када су ме оперисали констатовали су да је био рак?!
Срећа да се учаурио и одстранили су га. Ево, сад ће три године. Идем на редовне контроле, немам више проблем са леђима.
Не желим овим да било кога плашим него само да кажем, без детаљног прегледа не доноси те сами закључке и не чините ништа на своју руку.

Svakodnevno,bila sam kod ginekologa isto rekao da je sve "uredu" tamo dole.Tegobe:Kočenje te strane tokom spavanja,nekad se ukoči cjeli stomak,boli kao da te neko nožem bode.
Imaš li još neke simptome pored toga? Problemi s varenjem, stolicom, dijareja, zatvor, grčevi itd? Bilo kakvi drugi simptomi? Koliko to dugo traje?

Možda imaš sindrom iritabilnog kolona, naročito ako su bolovi u vezi sa hranom. U svakom slučaju treba sve detaljno ispitati, sigurno te niko neće napamet i na tvoj zahtev poslati pod nož.

Metodom pogađanja i ovde na netu čemo sigurno doći do dijagnoze .
Upala slepog creva ima najrazličitije simptome , to što si opisao spada u klasične.
Mene samo žalosti što ne može operacija da se izvrši daljinski preko interneta, od strane najistaknutijih Twitter eksperata.

Mada, verujem da će Japanci razviti i tu tehnologiju, šteta bi bilo da propadne toliko godina ekspertize.

Imaš li još neke simptome pored toga? Problemi s varenjem, stolicom, dijareja, zatvor, grčevi itd? Bilo kakvi drugi simptomi? Koliko to dugo traje?

Možda imaš sindrom iritabilnog kolona, naročito ako su bolovi u vezi sa hranom. U svakom slučaju treba sve detaljno ispitati, sigurno te niko neće napamet i na tvoj zahtev poslati pod nož.
Ima zaboravila sam reći posto ovih dana nikako nisam dobro.Stalno idem u wc,ponekad imam dijareju ali ne stalno,grčeve u stomaku imam od juče.Probleme sa varenjem nemam.Videcu dokle me ovo vodi,boli me tri godine i išla od doktora do doktora i svi me samo tabletama trpaju.

Da ti nas ne zezuckaš, a?
Што би зезуцкала.
Класична слика синдрома нервозног црева.
Било која упала би за три године ескалирала, као и малигнитет.
Док 'нервозно црево' може да траје деценијама.
Затвори, дијареје, болови (грчеви), надимање...
Узроци разнолики.
Од соматизације психичких тегоба до алергија на храну.
У данашње неуротско време, на жалост, врло честа патологија.
Сваки трећи пацијент нам има те/сличне симптоме.

Што би зезуцкала.
Класична слика синдрома нервозног црева.
Било која упала би за три године ескалирала, као и малигнитет.
Док 'нервозно црево' може да траје деценијама.
Затвори, дијареје, болови (грчеви), надимање...
Узроци разнолики.
Од соматизације психичких тегоба до алергија на храну.
У данашње неуротско време, на жалост, врло честа патологија.
Сваки трећи пацијент нам има те/сличне симптоме.
Ma pusti ti njih to su botovi oni nemaju ni 3 razreda osnonvne skole kamoli da znaju ista o necijem zivotu.Tebi hvala na odgovoru i na razumevanju ❤️

Ma pusti ti njih to su botovi oni nemaju ni 3 razreda osnonvne skole kamoli da znaju ista o necijem zivotu.Tebi hvala na odgovoru i na razumevanju ❤️
Нису ботови, само је скуп симптома разнолик па може да делује чудно. ;)
Треба да искључиш и целијакију, као и Кронову болест. Улцерозни колитис мање-више. Према описаним симптомима не одговара.
За тебе је колоноскопија, гастроскопија и ентероскопија. То је преглед који се ради у једном акту.
Уз обавезно узимање биопсијских узорака да би се могло прецизирати о чему се ради. Без биопсије нема ни дијагнозе.
За целијакију је важно да одрадиш и серолошке анализе (анти трансглутамунска анти-тела и анти ендимизијална анти-тела).
Уколико немаш ништа од наведеног (целијакија, Крон или улцерозни колитис) , онда се даје дијагноза синдрома нервозних црева.
Према неким америчким статистикама, око 30% Американаца пати од тога. Верујем да је статистика свуда слична.

Нису ботови, само је скуп симптома разнолик па може да делује чудно. ;) Треба да искључиш и целијакију, као и Кронову болест. Улцерозни колитис мање-више. Према описаним симптомима не одговара. За тебе је колоноскопија, гастроскопија и ентероскопија. То је преглед који се ради у једном акту. Уз обавезно узимање биопсијских узорака да би се могло прецизирати о чему се ради. Без биопсије нема ни дијагнозе. За целијакију је важно да одрадиш и серолошке анализе (анти трансглутамунска анти-тела и анти ендимизијална анти-тела). Уколико немаш ништа од наведеног (целијакија, Крон или улцерозни колитис) , онда се даје дијагноза синдрома нервозних црева. Према неким америчким статистикама, око 30% Американаца пати од тога. Верујем да је статистика свуда слична.
Треба да искључиш и целијакију, као и Кронову болест. Улцерозни колитис мање-више. Према описаним симптомима не одговара.
За тебе је колоноскопија, гастроскопија и ентероскопија. То је преглед који се ради у једном акту.
Уз обавезно узимање биопсијских узорака да би се могло прецизирати о чему се ради. Без биопсије нема ни дијагнозе.
За целијакију је важно да одрадиш и серолошке анализе (анти трансглутамунска анти-тела и анти ендимизијална анти-тела).
Уколико немаш ништа од наведеног (целијакија, Крон или улцерозни колитис) , онда се даје дијагноза синдрома нервозних црева.
Према неким америчким статистикама, око 30% Американаца пати од тога. Верујем да је статистика свуда слична.
Jeste sindrom iritabilnog creva to sam nazalost saznala na los nacin.Ja sam kuce bila cjeli dan prikopcena na krevetu od bolova,mislila sam da ce prestati ali nisu i prosirilo se na cjeli stomak da li je to za uzbunu?

Jeste sindrom iritabilnog creva to sam nazalost saznala na los nacin.Ja sam kuce bila cjeli dan prikopcena na krevetu od bolova,mislila sam da ce prestati ali nisu i prosirilo se na cjeli stomak da li je to za uzbunu?
Чим траје годинама, а још увек ходаш, није. ;)
Али би свакако требала урадити преглед црева да би се искључиле хроничне упалне болести које дају сличне/исте симптоме.
Хроничне упалне болести црева могу ружно да се компликују зато је важно урадити темељну дијагностику.

Чим траје годинама, а још увек ходаш, није. ;)
Али би свакако требала урадити преглед црева да би се искључиле хроничне упалне болести које дају сличне/исте симптоме.
Хроничне упалне болести црева могу ружно да се компликују зато је важно урадити темељну дијагностику.
Uradicu to,nazalost sada smo tanki sa parama pa ce to morati da ceka :(

Back