Ko nije voleo, nije ni mrzeo

ne znam...ni ja nisam sklona tom osecanju,
ali predpostavljam da mrznja moze celog da te obuzme
isto kao i ljubav
samo u negativnom smislu,
da te paralise...
mrznjom covek najvise naudi samom sebi,
a ne osobi koju mrzi...dok u ljubavi covek sebe nadogradjuje i oplemenjuje.
postaje bolji.

Možda i jeste tanka...
Ako si sposoban da produkuješ tu vrstu osećanja...
Najpribližnije mržnji što sam u stanju da osetim je ljutnja... a onda se naljutim na sebe što sam ljuta, pa budem tužna što sam se uopšte naljutila...
Ej, bre, jedva sa tim izlazim na kraj... a ne još i mržnja...
Pfff....
I čemu mržnja, uopšte?
Život je isuviše kratak.....

pa da, to sam mislila...poklope se neko kratko vreme,
a onda ce prevagniti ili jedno ili drugo.

U pravu si mala, sve se to desava, osecanja se mesaju, za tren se sve promeni, ode se iz jedne krajnosti u drugu, normalno je da kod ljudi postoje i takvi preseci, tacke u kojima se ljubav i mrznja poklapaju.
Nisam sposoban da mrzim nekog ko mi je bio drag, uglavnom se sve zavrsi na razocaranju i mucnini, postoji i netrpeljivost, ogorcenje, ali nema klasicne mrznje, nije to kao ona mrznja prema neprijatelju, protivniku, losem coveku. Kako mozes da mrzis nekog s kim si se mazio, ljubio, gnjavio... i sve? :rumenko:
Mozes samo da mrzis sebe sto si pogresio. Ali i to prodje.

U pravu si mala, sve se to desava, osecanja se mesaju, za tren se sve promeni, ode se iz jedne krajnosti u drugu, normalno je da kod ljudi postoje i takvi preseci, tacke u kojima se ljubav i mrznja poklapaju.
Nisam sposoban da mrzim nekog ko mi je bio drag, uglavnom se sve zavrsi na razocaranju i mucnini, postoji i netrpeljivost, ogorcenje, ali nema klasicne mrznje, nije to kao ona mrznja prema neprijatelju, protivniku, losem coveku. Kako mozes da mrzis nekog s kim si se mazio, ljubio, gnjavio... i sve? :rumenko:
Mozes samo da mrzis sebe sto si pogresio. Ali i to prodje.

da...razumeli smo se...
znaci, po tome je ipak moguce voleti i mrzeti u isto vreme,
tj desava se...:)

Kada je bivši prekinuo našu dugu vezu, mislila sam da ga mrzim, mrzim zato što ga toliko volim. Ali kasnije sam shvatila, da to nije mrznja, vec samo razocarenje u osobu koju volis a uradi ti tako nesto neocekivano. a sada znam suprotnost od ljubavi nije mrznja, vec ravnodusnost. Sve dok mislis da nekoga zbog necega mrzis, to znaci da ti je do osobe jos stalo, i zato te bole njegovi postupci. Kada počneš osjećati ravnodušnost prema svemu što on radi ili priča, e tada si dostigao suprotnost od ljubavi.

Back