Gazija
Iskusan
- Poruka
- 6.125
U maju ove godine dovodio sam neke poslovne prijatelje (slucajno Rusi) u Srbiju. Pokazao im Arandjelovac,Oplenac,Smederevsku,Sabacku,petrovaradinsku i Beogradsku tvrdjavu itd. i ajde reko da odemo do Tare i Zlatibora a kad smo vec tu mogli bi skoknuti i do mog rodnog grada Priboja. U PB nema mnogo sta da se vidi al je priroda oko grada lepa.
Pokazao im Ja okolna brda,ljudi se odusevili,a ja ajde da im pokazem i usce Lima i Uvca,na samom uscu ima jedno malo polu ostrvo. Kad smo tamo dosli u zemlju da sam mogao da propadnem ostrvce zaraslo u zbunje a unutar zbunja u jednoj uvali pa jedno 100 000 plasticnih flasa.
A otkuda flase,pa jednom recju sve gradske deponije krenuv iz CG.pa preko Srbije su duz obale Lima i naravno u prolece kad Lim nabuja sve to dodje i ostane na uscu Lima i Uvca.
Sta me je najvise iznerviralo,nasao se tu jedan moj bivsi komsija koji (normalan covek) da sam cisti i pali smece na uscu,a ostale ga komsije tuzile zato sto on to pali jer zaboga oseca se smrad,a prve kuce od usca su na 1 km.
Sasvim dobro znam o cemu pricas ...
I kod nas malo uzvodno je ista situacija, pa na samom ulasku u Prijepolje ima ogromna jedna divlja deponija... I cesto se spustam camcima niz Lim, koliko smeca ima po obalama to nije normalno, a o zabranjenom ribolovu na "mrezu" da ne pricam i slicnim stvarima ... Srecom ovog leta su bili neki javni radovi, sa su koliko-toliko ocistili obalu Lima ...