Ko jos koristi Facebook

Imala sam fejs ono kad se otvorio, stavljala slike, povezala se sa gomilom ljudi iz škole, detinjstva, našla me mama jedne najbolje drugarice kad sam bila dete.. itd. Međutim, previše mi to bilo lično, posebno kada su počeli da me prate ljudi sa posla.. i onda sam dala zahtev da se kompletno obriše ceo profil pre više od 10 godina - i tako je ostalo

Ja sam obrisao sve "prijatelje" i kvazi rodbinu, njihovo izlaženje iz anonimnosti putem fotografija doručka, ručka, večere, odlaska u kafić, na more(na rate, na kredit), ko ima više dece, kao cigani, duhovna i moralna sirotinja a ne samo finansijska ili ekonomska. Ali sam ostavio profil kao mejl ili sredstvo komunikacije i zbog slika i uspomena. Ima 8 godina. Nije lako "skinuti" se ali se ne osećaš više loše. Živiš slobodno, privatno. I taj fejs umesto da nas poveže, on nas je još više razvezao. Niko nikog ne viđa kao pre, ne posećuje, ne zove, ne druži se, ma užas. I podigao EGO na ekstremni nivo samoljublja. Isto važi i za instagram ako ne i više i gore. I instagram imam ali isto kao sredstvo, za neke stranice koje volim, pa pratim i rilsiće volim da gledam, da brže i lepše prođe višak vremena, kao jedan vid dopaminske zabave. Ali bez šetnje i bicikla nema serotonina i zdravlja. Hehe
Ja imam isto fejs ali ga vrlo slabo koristim, nekad mesecima ne ulazim i ne bih obrisao samo zbog dragih uspomena.

Imam pitanje - jel kad lajkujete post na nekoj fb grupi, gledate profil te osobe?

Meni vec par dana izlaze slike nekog prelepog zutog macora i ja sve vreme srcujem i sad slucajno kliknem na profil lika a ono neki domoljub, na pozadini mu slika iz mladosti sa nekom zoljom, nekim ku.rcem, deli tompsona, itd, tobe jarabi.

Pa sam onda morala da odsrcujem sve te slike slatkog zutog macora
На ФБ су данас остали само бумери (тј. касније дошли и остали). Преузели фејзбук.

Дошли дивљи (бумери) и отерали питоме (ми).

Баш је бламантно кад имаш на ФБ контакт са бумерима и видиш непримерене коментаре испод слика или непримерене бумерске објаве, јер не умеју да се понашају на интернету.

Poslednja izmena:
Recimo sedela sam sa klincima i sport nam je bio da nađemo fejs profile njihovih nastavnika i profesora... i ko se sa kim druži to se lepo vidi, za neke koji su simpatični. Ili da vidimo kada je jedna učiteljica umrla kakav joj je bio profil i druge tako neke morbidne stvari ;)

E to jeste. Tako kad neko umre, pa pričaš sa nekim i objašnjavaš mu ko je, a on ne može da se seti, uđeš u fejsbuk da mu nađeš profil. Bože me oprosti.

Imam pitanje - jel kad lajkujete post na nekoj fb grupi, gledate profil te osobe?

Meni vec par dana izlaze slike nekog prelepog zutog macora i ja sve vreme srcujem i sad slucajno kliknem na profil lika a ono neki domoljub, na pozadini mu slika iz mladosti sa nekom zoljom, nekim ku.rcem, deli tompsona, itd, tobe jarabi.

Nikad ne odlajkavaj slike mački! Pa i ako je domoljub.

Koristimo mi matorci.

Fejs je top za ostati na neki nacin u nekoj vrsti kontakta (mozda bolje reci, ne zaboraviti neke ljude) koji su daleko.

Kada kroz zivot promenis mnogo gradova i drzava, na svakom mestu i sa ljudima iz tih mesta, ti izgradis deo svog zivota, deo sebe.

Zato je lepo imati na jednom mestu mogucnost da se ne izgubi svaka veza sa tim ljudima, da se bar zna jesu li zivi, ako nista drugo.
A jos uvek ih je vecina manje-vise aktivno na fejsu.

ma ko ce znati sa vama :aha:

Poslednja izmena od moderatora:

Back