Ko je ženomrzac?

Tuzni_patak:
Stalno se vrši "edukacija" i " korekcija" ponašanja muškaraca sa nedefinisanim "on je ženomrzac" ili "nemoj da budeš ženomrzac"....

Šta ili ko je za vas ženomrzac?
Na osnovu čega ga proglašavate, šta su vam glavni , a šta sporedni indikatori?
A opet kad najčešće upotrebljavate brend "ženomrzac" i pripišete ga muškarcu?

Pozvani su i muškarci i žene da odgovore.

Hm...pa kad pokazuje nepoštovanje prema ženama.
Mada je to dublji poremećaj od tog površnog izraza ženomrzstvo jer sigurno još nekoga ne poštuje, a to znači da sumnja u sebe i da mu je nivo poverenja prema ljudima jaaako nizak...a to dalje znači...ih :lol: Loš lik 8)

Ženomrzac je čovek koji pravi razliku između sebe i žene kao između neba i zemlje, gde je on taj koji je TO, a ona je nužno zlo. To za muškarca, žena ženomrzac je uglavnom ona koja će svoju ćerku naučiti svemu što nju nisu naučili, a shvatila je svojim velikim mozgom koji nije ni bitan i ona je toga svesna...
Muškarac ženomrzac je osoba koja nije sposobna da ženu doživi kao sebe i da se stavi u njenu kožu. Pri tome je bio prisiljen da sluša priče/čita knjige/gleda filmove o tome kako žene manipulišu vaginom i kako je jedino što od njih može da očekuje iskorišćavanje i da je njihova ćerka divna dok joj ne počnu bujati hormoni, dotle ima i mozak. Nakon toga ona se transformiše u biće iz druge dimenzije i jedina funkcija koju taj njen mozgić zadržava jeste - koristi, rađaj, nastavljaj vrstu, uživaj. Tu je kraj.

Kraće - da, ženomrzac je muškarac koji stvarno ne može da razume ženu ali je tako jebeno ubeđen da je razume jer se napunio predrasudama drugih "velikih govornika".
P. S. Ja stvarno nisam pročitala ni temu, ali eto naslov mi došao sada ovako, skroz mi legao nekako, njanjanja baš sam se vratila sa "žurke" jednog ženomrsca. Volim ga, što je najgore, nije ni svestan šta je, ali ga smatram prijateljem.
Čudo jedno kako prilagođavam komunikaciju sa njim na neki... njegov nivo.

phenomenon:
Onaj ko nesvesno izrazava ogrmonu netrpeljivost prema zenama, a da cesto nije ni svestan svog ponasanja a kamoli uzroka. Cesto, nikad za sebe ne bi rekao da je zenomrzac i silno se iznenadi kad mu se to predoci
ili svesno ponekad.
imam poznanika za kojeg cim zine lupi neku glupost upucenu tome kako su zene glupe,nesposobne,zle,ovakve,onakve...i sve te neke njegove price i pricice,teorije :roll: odmah ga prepoznas. cim ga cujes kako filozofira shvatis da uopste i ne poznaje zene nego prica neki klise najgori koji mu je verovatno neko prepricao od ko zna koga....
cini mi se da uglavnom kompleksasi osecaju neku netrpeljivost prema zenama,makar sam ja uglavnom takve imala priliku da srecem :)

parka:
Ne znam, mojra, ako se neka žena radije druži sa muškarcima to ne znači da je ženomrzac. Meni je nekako uvek bilo logično da žene više uživaju u muškom društvu i obratno, bez obzira na to da li ta priča ima neku seksualnu pozadinu. Pa seti se samo one toliko ponavljane predrasude da očevi obožavaju ćerke kao što i majke obožavaju sinove.

ne svaka zena koja se druzi sa muskarcima, nego one koje isticu u svakoj prici kako one cene samo muskarce jer su sve ostale zene glupe, nesposobne, lazu...imam jednu u blizini i njeni komentari idu ovako: "a ona glupaca ne moze da ostane trudna vec godinu dana? svasta, kako je nesposobna. ako ikada ostanem trudna, bice to samo da mi kuca ne bude prazna. ja nisam kao sve one krave koje radjaju i bas ne zelim dete, ali bolje da neko popuni prazne sobe. - rachel, pa gde si ti? cujem juce tvoje ime i odmah se setim pijane glupace koje su moji ortaci izhebali na nekoj zurci". ista je prema svim zenama, njeno ponasanje je nedvosmisleno. sta je uzrok nemam pojma niti zelim da znam, meni je ona konkretno za izbegavanje.

Betty:
Hm...pa kad pokazuje nepoštovanje prema ženama.
Mada je to dublji poremećaj od tog površnog izraza ženomrzstvo jer sigurno još nekoga ne poštuje, a to znači da sumnja u sebe i da mu je nivo poverenja prema ljudima jaaako nizak...a to dalje znači...ih :lol: Loš lik 8)

Nepoštovanje nekoga može biti zbog mnogo razloga, i mnogo žena ne poštuje mnogo muškaraca i žena.....

Recimo ja ne poštujem mnogo osoba u njihovom muško-ženskom modernom stereotipu.
Mnoge osobe u oblastima "trgovina je ovo, ovo, ovo".....
A o logici i sveobuhvatnosti razmišljanja kod žena u proseku , da ne govorim....
Pa opet , imam drugarice koje su nadprosečno (čim primećujem znači da uvek uporedjujem) sveobuhvatne, neke su izuzetno i praktične (na ženski način) i logične (na muški način) ali uravnotežene.
Recimo baš betty mi je primer za osobu koja će biti praktična (ženski) ali neće biti sveobuhvatna u razmišljanjima ,već će se u razmišljanjima uvek držati stare dobre ženske strane , bilo da shvata da to nije istina , bilo da to ne primećuje....

Poštovanje ženskog stava bi trebalo da bude baš kao i poštovanje muškog stava....
Samo traženje da to bude različito je očigledno posledica lenjosti (ženski izraz) i razmaženosti ženske populacije koju imamo ovde bilo zbog tatine devojčice ili "kako mama kaže" ili "pročitala u bravo" ili nekom drugom časopisu.....

Poštovanje se zaradjuje, a ne podrazumeva.....

mojra:
za mene je zenomrzac onaj koji svaku zenu pokusava da spusti, bez razlike; da li je lepa, pametna, vredna, obrazovana...njega ne zanima, uvek nadje manu - na poslovnom planu, na privatnom, uvek, svuda. pokusava da nabije kompleks, otrovan je, zajedljiv, podao...a ima i takvih zena, naravno, one ponosno isticu kako se druze samo sa muskarcima, kako smatraju druge zene glupima, nesposobnima - koliko da naglase kako su one, eto, drugacije, odskacu.
ne mislim da je u pitnju bas mrznja, vise neko duboko nezadovoljstvo sobom, neka frustracija, kompleks, sta li...ali racunam da tako zajedljivi u svakom slucaju nisu srecni pa ih gledam kako truju sami sebe i mislim kako i zasluzuju sopstveni zivot (u kojem uvek nesto ide naopako, zaboga svi ih mrze jer su tako lepi, pametni i sposobni)

E ovo bi moglo da bude , pod uslovom da je činjenica da je žena ono što se računa....
Da ne spušta muškarce..........
Mrzac......osoba koja spušta odredjenu kategoriju ljudi.....
političari .......narodomrsci i mrsci.....

Stalno se vrši "edukacija" i " korekcija" ponašanja muškaraca sa nedefinisanim "on je ženomrzac" ili "nemoj da budeš ženomrzac"....

Šta ili ko je za vas ženomrzac?
Na osnovu čega ga proglašavate, šta su vam glavni , a šta sporedni indikatori?
A opet kad najčešće upotrebljavate brend "ženomrzac" i pripišete ga muškarcu?

Pozvani su i muškarci i žene da odgovore.

To je onaj kome je neka zena nedostizna pa je vredja ili je zeli spustiti
na svoj nivo da bi mu bila dostizna...

kada oseti da je ne moze dobiti niti posedovati niti kontrolisati
u njemu se budi ta mrznja prema istoj i zelja da je povredi i zlostavlja na bilo koji nacin
makar i verbalno

sto je ovde na forumu isto vidljivo :lol:

u njemu se budi ta mrznja prema istoj i zelja da je povredi i zlostavlja na bilo koji nacin
makar i verbalno

Bas tako.

Ne postoje zenomrzci. Samo oni kojima je mali ili su iz nekog drugog razloga odbijeni, pa frustracije lece tako sto zene vredjaju, smaraju, proganjaju. Zzao mi je sto vidim da toga ima i na forumu.

То је особа која провали жене и њихове намере, и то је мушкарац којим жена не може да манипулише.. Дакле када вам не могу ништа зваће вас женомрзцем.. А док год те буду користиле, јахале, манипулисале са тобом, ти ћеш бити диван, али ће ти се посрати у живот, овако кад виде да ти не могу ништа онда си женомрзац који их не разуме..

То је особа која провали жене и њихове намере, и то је мушкарац којим жена не може да манипулише.. Дакле када вам не могу ништа зваће вас женомрзцем.. А док год те буду користиле, јахале, манипулисале са тобом, ти ћеш бити диван, али ће ти се посрати у живот, овако кад виде да ти не могу ништа онда си женомрзац који их не разуме..

Ima istine u tome sto pises,ali ne stalno i ne uvek.To sto ih ne razumemo neka okace macku o rep,ne razumeju se ni medjusobno a i o nama nemaju pojma.Sto se ke,njanja tice,uradice to svakako,bez njih se ne moze.Ima ona Njegoseva ''casu vina jos niko ne popi da je casom zuci ne zagrci''.

pobrkao si malo loncice...

zenomrzci itekako postoje

Ima istine u tome sto pises,ali ne stalno i ne uvek.To sto ih ne razumemo neka okace macku o rep,ne razumeju se ni medjusobno a i o nama nemaju pojma.Sto se ke,njanja tice,uradice to svakako,bez njih se ne moze.Ima ona Njegoseva ''casu vina jos niko ne popi da je casom zuci ne zagrci''.

Па брате нормално је да неки мушкарци не могу да их разумеју кад ни оне саме себе не разумеју..

А да о нама немају појма то је тачно..

Без њих се не може само за једно.. Као што ни оне не могу без нас само за једно, остало..

pobrkao si malo loncice...

zenomrzci itekako postoje

Ма ок, не кажем да не постоје, али исто тако су те женомрзце управо жене и направиле.. Па коме се онда жалите што их има?

А ово што сам причао, па мене тако називају, а то нема везе са везом, дакле кад немају шта друго да ти нађу онда си то...

nije to uvek zlonamerno...
mozda isprobavanje sarma i moci...

Ал' симпатично је то како је то ок кад уради женско, као када жена манипулише онда је она вешта, паметна, а мушкарац кад то уради је сом, кад жена превари то значи да је незадовољна, опет се она оправдава и диже а мушкарац је сви*а и дрвље и камење..

Дакле свака манипулација је злонамерна, и то је крај, да је нешто добро по ту особу не би се плашили да јој кажу, и не би је завлачили..

postoji odlicna knjiga o zenomrscima, napisali su je terapeuti koji rade sa njima jer prava, iskonska mizoginija nije bezazlena pojava... kao sto nije ni mizandrija, mrznja prema muskarcima.
obe pojave mogu da se ispolje na jedan patoloski nacin, gde se suprotni pol maltretira psiholoskim pritiscima ili nasiljem, pretnjom upotrebe nasilja recimo, ako nema kontakta, ali nije to nesto sto se vidja svaki dan, oni su prilicno retki zapravo.
ja sam u zivotu upoznala samo jednog muskarca koji je imao bas simptome, sluzio se bas tehnikama kojima se oni inace sluze pa sam ga tako prepoznala, ali na prvi pogled veze nije imao sa time.
zapravo, mislim da oni koji na povrsini izgledaju tako to u sustini nisu. sustinskog zenomrsca je tesko prepoznati, on se ne ponasa ocigledno.

nasla sam je, citala sam u isto vreme nesto o narcisistickom poremecaju licnosti, o besnim i kontrolisucim muskarcima i o zenomrscima pa nisam bila sigurna sta je gde napisano.
naslov je "men who hate women and women who love them", napisala je dr susan forward i joan torres. ona je terapeut i sama je bila u braku koji je pratio tu semu, pa je nakon posete jednog klijenta u losem stanju shvatila da mora prvo svoj problem da resi.
prvi deo knjige su studije slucajeva a drugi deo je posvecen zenama koje ulaze u te toksicne odnose sa njima.
druga je "why does he do that", o kontroli i destruktivnom ponasanju, manipulacijama i slabljenju partnera, nekoj vrsti mentalne dresure. autor je lundy bancroft, obe knjge su dobre, ako ste u takvom odnosu lako cete se prepoznati, ili cete lako prepoznati karakteristike partnera.
vec sam ih preporucivala negde ali nema veze.
da, jos jednom, knjige ne govore o obicnoj verbalnoj netrpeljivosti - nego bas o zenomrscima, ljudima koji su sposobni da istreniraju partnera da trpi verbalno i emotivno zlostavljanje koje ima teske posledice. uopste, ta rec nije nesto sto olako treba koristiti, nije svaki muskarac koji vas licno ne ponosi zenomrzac i to je iskreno receno prilicna uvreda za svakog normalnog coveka. s druge strane, ako ste u vezi koja je na momente divna a na momente imate osecaj da vam pravi pakao od zivota, preporucila bih vam da ih procitate, mogu da pomognu. meni su puno pomogle u jednom momentu kada sam bila u ranom stadijumu veze i imala jak osecaj da nesto nije u redu a nisam znala da definisem sta.

makar i verbalno

Укратко, Мона, женомрсци су мушкарци који се плаше жена јер имају комплекс ниже вредности.
Што је жена успешнија, то је они више мрзе.
Дакле, мржња према женама потиче из њихове инфериорности (ма због чега да је она настала).
И, да, на овом форуму их има прилично.

Или накардано васпитан човек, кога су од малена учили да женом треба да владаш и то једино уз примену силе - значи жртва извитопереног патријархалног васпитања...
Или уплашен и несигуран мушкарац који се крије иза маске мачо типа, а за све неуспехе криви жене...

i ja ovo mislim
na zalost, ima slucajeva

Back