Ko je vazniji?

CyndILauper

Primećen član
Poruka
785
Gledam reportazu o deci iz podcerskog regiona kojima treba 12 km pesice puta do skole..
a puta nemaju nego idu tzv.kozjim stazama planinskim
a izgradnja puta je nemoguca jer je to podrucje beloglavog supa zasticeno zakonom.
Volim zivotinje i to bi sve bilo ok da nije na ustrb dece.
Moje pitanje je
Kako gledate na to da se daju uslovno receno bolji uslovi supovima nego deci?:roll:

Sup u rangu dece, ovo još nisam čula. Možda im je to samo izgovor da ne bi ulagali novac u neko područje...ima svega kod nas:think:

vrlo verovatno i to
a samo kad pomislim da u jednoj osnovnoj skoli prave bazen,pa se cak i dele
laptopovi a ovde nemaju elementarne uslove
zamisli kisu sneg i to sve po strmim uzbrdicama i onda se pitamo zasto su sela sve pustija i pustija

Gledam reportazu o deci iz podcerskog regiona kojima treba 12 km pesice puta do skole..
a izgradnja puta je nemoguca jer je to podrucje beloglavog supa zasticeno zakonom.
Moje pitanje je
Kako gledate na to da se daju uslovno receno bolji uslovi supovima nego deci?:roll:

Kakve ovo veze ima sa psihologijom???

Moje pitanje je

...ima par načina da se nauči šta je važno u životu, ali samo jedan da nam ne bude teško raditi za ono što je važno ... a to je da naučimo šta znači 'teško' ...

Moje pitanje je

Izgradnja puta ne bi ugrozila opstanak beloglavog supa ukoliko taj put ne bi bio široki autoput koji bi zahtevao preterano krčenje šume. Pretpostavljam da je reč o izgovoru nadležnih kojima se "ne isplati" da zbog šačice stanovnika ulažu u infrastrukturu. Možda je poenta u tome KO određuje prioritete i KO je nadležan u konkretnom slučaju.
Dakle, sve je moguće rešiti - kompromisom i pažljivo izrađenim projektima. I u ostatku sveta postoje područja koja dele ljudi i ugrožene životinjske vrste, pa se ipak pronađu rešenja: škole se grade na drugom mestu (van zaštićenog reona; u ovom slučaju - bliže mestu gde žive deca), "konzervira" se područje sa ugroženim vrstama.Zamislimo samo da se, u Velikoj Britaniji, gde postoji poduži spisak ugroženih ptica, ugroze prava dece na školovanje zato što se te ptice nalaze na njihovom putu do škole.
Inače, beloglavi sup je jedna od najugroženijih ptica u Srbiji (ljudskom greškom) a vrlo potreban u ekosistemu. No programi za reprodukciju životinja u laboratorijskim uslovima (rehab.centrima) veoma su skupi a ptice, izlegle u takvim uslovima, teško se prilagođavaju životu na slobodi. Ali, da na ovoj temi ne pričam o načinima kako se mogu zaštititi ugrožene životinjske vrste ...
U našoj državi se decenijama nižu greške za greškom, počevši od uništavanja i zapuštanja prirodnih resursa ... pa do nebrige za uslove u kojima žive i odrastaju deca ... tako da se može govoriti i o čoveku u nastajanju kao ugroženoj vrsti.

Deca, naravno, uvek imaju prednost.

U našoj državi se decenijama nižu greške za greškom, počevši od uništavanja i zapuštanja prirodnih resursa ...

Greske, pocevsi od negativne prirodne selekcije rukovodecih kadrova, koja je ugrozila opstanak srpske nacije kao takve... :udriglavu:

U takvoj drzavi sup-ovi (ima ih vise) su zasticeni Zakonom, koji inace ionako za njih NE vazi, jer su ovi iznad njih, sto i ne bi bilo tako lose da to u poslednje vreme (od Cara Dusana Silnog naovamo) nije masovna pojava, nikako pojedinacna kako bi trebalo da bude!

_nobody_

Moje pitanje je

Gledam da to nije normalno
eto

Moje pitanje je

pa, to je slicno onome da nase zdravstveno hoce da pokrije troskove operacije promene pola, al nece transplantaciju kostne srze sa nesrodnog davaoca
mozda su nekome potrebe te dve grupe bolesnika iste, meni licno nisu
pre bih svim maloletnim licima koja se lece od malignih bolesti poplacala sve sto treba, no bilo kome promenu pola, ili srcanim bolesnicima preko 60 godina operaciju srca u turskoj

pa, to je slicno onome da nase zdravstveno hoce da pokrije troskove operacije promene pola, al nece transplantaciju kostne srze sa nesrodnog davaoca
mozda su nekome potrebe te dve grupe bolesnika iste, meni licno nisu
pre bih svim maloletnim licima koja se lece od malignih bolesti poplacala sve sto treba, no bilo kome promenu pola, ili srcanim bolesnicima preko 60 godina operaciju srca u turskoj

:ok::super:

Back