seljakipo
Aktivan član
- Poruka
- 1.523
Tito naravno.
Jagodica moja.
![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tito naravno.
Jagodica moja.
![]()
Овако нешто?Niko.
Predsednici su za kućne savete.
Za upravne odbore.
Državi treba domaćin.
Kralj.
KakoTito “nije bio diktator”, a pogotovo kako to “nije imao toliku moć”? Vladao je apsolutno, kao faraon. Goli otok je samo jedna epizoda Brozove strahovlade, teror je započeo još pre nego što su Nemci bili potpuno proterani. Što se tiče Brozovog tretmana Srba kao naroda, da se tvrdi da je bio “pozitivan” ili “benevolentan” se može samo iz ideoloških pobuda, onih antinacionalističkih."Stefan u Hristu Bogu blagoverni car svima Srbima i Grcima, i stranama bugarskim, i celome Zapadu, Pomorju, Frugiji i Arbanasima"
Nedugo nakon Tita smanjio se i broj Srba i Srbija i etnicki Srpski prostor.
Tito nije bio "pravi diktator", imao je autokratske tendencije no nije imao toliku moc koliko se misli, i kao predsednik Jugoslavije nije samostalno donosio odluke, nije se bavio svim mogucim pitanjima i nije ga se bas tako slusalo kao sto se misli. A znao je da mesecima da bude odsutan na putovanjima s "Galebom", u vreme doj je bio predsednik Jugoslavije- mnoge nadleznosti su bile u rukama samih republika, i takodje on se ni blizu nije toliko pojavljivao na televiziji i mesao u sve stvari kao danasnji politicari.
Jako mnogo stvari koje se cuju danas pogotovo na krstarici su urbane legende, i plod neznanja i pojednostavljivanja- pa se sve sto se desilo od '41 ili nakon drugog svetskog rata pripisuje Titu, npr Tito nije crtao i povlacio granice izmedju republika i takodje tokom zasedanja u Jajcu '43 je odluceno dogovorom od oko 140 clanova da Jugoslavija bude federativna drzava jednakih naroda.
Sam Tito je, barem 2 puta nudio ostavku, i tokom godina je sam sebi smanjivao ovlascenja, tako da su mu pred kraj ovlasti bilo poprilicno male, jer su nadleznosti i aparat na saveznom nivou bio poprilicno mali (izuzev JNA).
Sto se tice ekonomskih problema koje su krenuli 70tih- tu nije samo SFRJ bila pogodjena i zapadna Evropa i SAD su bili takodje pogodjeni i nikada ta kriza nije razresena (sadasnji problemi proisticu iz tog vremena).
Ovako sebe vidim.
Na ovim prostorima se zivi u lazima i obmanama,kako nekada tako i sada.KakoTito “nije bio diktator”, a pogotovo kako to “nije imao toliku moć”? Vladao je apsolutno, kao faraon. Goli otok je samo jedna epizoda Brozove strahovlade, teror je započeo još pre nego što su Nemci bili potpuno proterani. Što se tiče Brozovog tretmana Srba kao naroda, da se tvrdi da je bio “pozitivan” ili “benevolentan” može se samo iz ideoloških pobuda, onih antinacionalističkih.
Ilustracija represije tokom onog perioda “zrelog komunizma”.
Pogledajte prilog 1712710
Još samo Simonidu jednu da mu nađemo da bude kompletan.
Ne treba mi da mu tražimo.Još samo Simonidu jednu da mu nađemo da bude kompletan.![]()
Tito se pretvarao da je nesvrstan, a bio je uz zapad, dok se nepomenik pretvara dok je zapravo na strani rusko-kineskih sila osovine.
Drug Tito prvi, Tadić je pristojan, sve ostalo čemer i jad.
Tito je najveći državnik 20. veka i iza sebe je ostavio mnoge sveopšte doprinose civilizaciji....Vučić ima šansu da ga stigne, ali na uspesima Miloševića....
Čuj diktatura tito hahaha kakva radikalska baljezgarija![]()
Broz i car Dušan? Khm, khm…
Država Cara Dušana se zvala Srbija, a država ćopavog SFR Jugoslavija, gde je jedan njen element bio SR Srbija i to u dosta manjim granicama nego što je bio srpski etnički prostor.
Ne mogu da se složim da je bio neobavešten. Bio je dobro obavešten. I danas je dobro obavešten.![]()
После су га слоба, шешељ и аца срећом проширили.