Ko je stvorio Jugoslaviju?

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Dakle, ko je stvorio Jugoslaviju?

Hrvati? Nisu. Slovenci? Nisu ni oni... Makedonci? Jok. Siptari? Ma kakvi. Portugalci mozda? Ma de bre...?

Srbi bre.... Srpski princ i kralj Aleksandar koji je likvidirao ljude koji su ga doveli na presto je alavo u zagrljaj primio Hrvate, Slovence, Makedonce, Siptare i smislio Jugoslaviju kraljevinu veeeeeelllliiiikuuuuu....

U cemu je zaheb? Pa Srpski kralj je stvorio Jugoslaviju uz pomoć CETNIKA, na Kajmakcalanu, Ceru, Tekerishu...

CETNICI SU STVORILI JUGOSLAVIJU!

A Srbi, njihovi naslednici danas, na sve nacine zele pokazali kako im do te Jugoslavije nije ni najmanje stalo !

Pljuju po Yugoslaviji, a Kralj (njihov i Drazin sef) im je na samrti porucio „CUVAJTE MI JUGOSLAVIJU!” a poznato je bilo i „BOG CUVA JUGOSLAVIJU!”.

Srpska posla.

Cetnicka....
:mrgreen:

(copy)

Hrvati? Nisu. Slovenci? Nisu ni oni... Makedonci? Jok. Siptari? Ma kakvi. Portugalci mozda? Ma de bre...?

Srbi bre.... Srpski princ i kralj Aleksandar koji je likvidirao ljude koji su ga doveli na presto je alavo u zagrljaj primio Hrvate, Slovence, Makedonce, Siptare i smislio Jugoslaviju kraljevinu veeeeeelllliiiikuuuuu....

U cemu je zaheb? Pa Srpski kralj je stvorio Jugoslaviju uz pomoć CETNIKA, na Kajmakcalanu, Ceru, Tekerishu...

A Srbi, njihovi naslednici danas, na sve nacine zele pokazali kako im do te Jugoslavije nije ni najmanje stalo !

Pljuju po Yugoslaviji, a Kralj (njihov i Drazin sef) im je na samrti porucio „CUVAJTE MI JUGOSLAVIJU!” a poznato je bilo i „BOG CUVA JUGOSLAVIJU!”.

Srpska posla.

Cetnicka....

(copy)

mene zabrinjava tvoja opsednutos jugoslavijom ,mislim neznam sta ti je to tolko opsesija . . .sto se mene tice bolje da nije nikad ni stvarana ...svi znaju da su je srbi stvorili ,a hrvati srusili ,naravno ne samo hrvati i ostali koji su pokusali da glume hrvate ono svece i ostale biljke . . .

Srpska posla.

Cetnicka....

(copy)

to je navodno izmisljeno . . .

pa zar nisu komunisti ti koji su zabranili povratak u zemlju, naslednika tog istog Aleksandra, tvorca Jugoslavije...citav rat se borili samo i iskljucivo protiv njega...

i

Nije mrtav Draža Mihailović razbio Jugoslaviju, već su je razbili živi Titovi
generali

prividjaju ti se cetnici tamo gde ih nema...

sve same crvene ustase brale...

Poslednja izmena:
Заједничка држава свих словенских народа је у то време била идеја од највишег значаја. О томе се говорило много пре краља Александра Ујединитеља. Еххх, како одвратно сада звучи. А тада, то је била најчистија и најсветлија мисао. Штета што им није пало на памет да уместо да уједињују све словенске земље све снаге утроше да уједине српске земље. Доживели би један крвав рат мање :confused:

Srpska posla.

Cetnicka....

(copy)

Jedna tako kompleksna stvar , ne moze da se tumaci u 5 recenica i da se gleda bez realnog osvrta na tadassnje vreme i na prostor . Cak i da je tako , decija tumacenja su vise nego smesna , bez pominjanja relevantnih istorijiskih fakata . A u ostalom , za prave Srpske rodoljube , stvaranje Jugoslavije je problematicno onoliko , koliko je problematicna njena metamorfoza iz kraljevine Jugosleavije u Titovu , to jest hrvatsku Jugoslaviju .
U svakom slucaju , ciava problematika se ne moze posmatrati bez cinjenice , da je Dalmacija trazila rikljucenje Srbiji , cak , ako treba i bez zagreba i ostalih slicnih lelemenata .

Ako si hteo da budes jezgrovit , mogao si da kazes manje diskutabilnu istinu . A to je , da je Jugoslaviju stvorio Srpski
Kralj, koristeci slavu i uspehe srpske vojske , a po nagovoru Masona i nekih centara moci koji su imali samo jedan jedini cilj . A njihov cilj je bio resavanje hrvatskog i slovenackog nacionalnog pitanja , na stetu srpskog .

Југославију је свако створио због својих интереса.

Ми Срби да бисмо се коначно могли окупити у исту државу, јер другачије нисмо могли, с обзиром на то да велике силе нису желеле велику српску државу, Хрвати и Словенци јер им је било јасно да ће до својих држава лакше преко Србина него преко Немца и Мађара.

Југославија је чиста политичка творевина.

Jedna tako kompleksna stvar , ne moze da se tumaci u 5 recenica i da se gleda bez realnog osvrta na tadassnje vreme i na prostor . Cak i da je tako , decija tumacenja su vise nego smesna , bez pominjanja relevantnih istorijiskih fakata . A u ostalom , za prave Srpske rodoljube , stvaranje Jugoslavije je problematicno onoliko , koliko je problematicna njena metamorfoza iz kraljevine Jugosleavije u Titovu , to jest hrvatsku Jugoslaviju .
U svakom slucaju , ciava problematika se ne moze posmatrati bez cinjenice , da je Dalmacija trazila rikljucenje Srbiji , cak , ako treba i bez zagreba i ostalih slicnih lelemenata .

Ako si hteo da budes jezgrovit , mogao si da kazes manje diskutabilnu istinu . A to je , da je Jugoslaviju stvorio Srpski
Kralj, koristeci slavu i uspehe srpske vojske , a po nagovoru Masona i nekih centara moci koji su imali samo jedan jedini cilj . A njihov cilj je bio resavanje hrvatskog i slovenackog nacionalnog pitanja , na stetu srpskog .

Hteo sam da kazem onako jezgrovito da se Draza (i cetnici) CELO VREME BORIO ZA JUGOSLAVIJU, a ne za Srbiju! (Bas isto kao i Mladic!)

Hteo sam da kazem ono sto vi krijete kao zmija noge!

Hteo sam da kazem onako jezgrovito da se Draza (i cetnici) CELO VREME BORIO ZA JUGOSLAVIJU, a ne za Srbiju! (Bas isto kao i Mladic!)

Hteo sam da kazem ono sto vi krijete kao zmija noge!

Naravno da se borio za Jugoslaviju . I njegova vojska se zvala Jugoslovenska vojska u Otadzbiji . Ne vidim zasto bi iko to krio . I kad se vode rasprave izmedju onih koji podrzavaju Cetnike iaz drugog svetskog rata i nih koji podrzavaju ustase ... pardon , partizane , prasprave se ne odnose na to . Samo sto se Draza borio za Kraljevinu Jugoslaviju sa srpskim Kraljem na celu , a partizani za hrvatski Jugoslaviju , sa hrvatskim carem Titom na celu , (mada verujem da vecina Srba u partizanima u opste toga nije bila svesna )

Aleksandar Karadjordjević nije znao ni šta ga je strefilo. Umro je iste sekunde kad je pogodken pa su sve to izmišljene izjave samo propaganda.
Pazi, "čuvajte mi Jugoslaviju" ili "Ubiše me ustaše".

Alo?

To sam u Francuskoj slušao originalni snimak iz arhiva, koga je presnimio jedan poznanik koji nije diletant, već ozbiljan čovjek.
Jedino ako nije istina, da je to original??? To može biti.

Aleksandra su pogodila 2 ili 3 metka iz pištolja malog kalibra, pa je mogao biti živ bar nekoliko sekundi.

To sam u Francuskoj slušao originalni snimak iz arhiva, koga je presnimio jedan poznanik koji nije diletant, već ozbiljan čovjek.
Jedino ako nije istina, da je to original??? To može biti.

Aleksandra su pogodila 2 ili 3 metka iz pištolja malog kalibra, pa je mogao biti živ bar nekoliko sekundi.

Subota veče, nema mnogo diskutanata pa sam malo pažljivije pročitao temu koja me u suštini ne zanima, i vidim da si fijuknuo.

Originaklni Acin radio snimak iz Marseja iz 1934. godine , a na koji medij je snimljena, životati? Odneli ga u studio da narežu gramofonsku ploču.

Back