Svako moze da prorice buducnost. Samo kazes sta ce se nekome desiti, ako poveruje, verovatno ce se i desiti. Negativna prorocanstva
su prokletstva. No i sam prorok ako poveruje utice. Po zakonu kako verujes tako ce ti biti.
A to ne...
To je nesto drugo ....
U filozofiji bi to bilo sve je pojava...
U mistici , ono sto prizivas to ti se desava.
U psihologiji bi to bila stvarnost (ako poverujes da su svi ljudi zli propustices onog ko nije zao)
U zavodnistvu se to zove crvic..ubacis crvica i gledas kako ti sama dolazi....ona ubedjuje sebe sve sto treba, i da je trenutni los, da si ti bolji, da ima potencijala, da joj je vec dosadno sa njim, da je nesto osetila sto je fantasticno da ima dobar osecaj..
Ono sto sam ja primetio je da ljudi imaju jako pogresne procene kad se to desava..
Znaci dodje osoba, svima izgleda iskrena, predobra, a ne da je suprotno nego prosto vristi....
Doduse mozda , ne znam tacno , ali mozda se isto desava i kod gledanja TV dnevnika...
Npr ja ne gledam TV i kad dodjem , isti sadrzaj totalno drugacije vidimo ostali i ja...
Kad smo krenuli sa smesnim predvidjanjima, najsmesnija predvidjanja su wannabe predvidjanja, i to zenska predvidjanja o momku, kockara u gubitnickom nizu o dobitku i siromaha o parama i nekoj nagradi..
Kockari koji nisu u gubitnickom nizu nisu ni malo smesna stvar...tj njihova intuicija koja to nije, nego znanje nisu jos pomereni subjektivnim zeljama.
Borac koji tacno zna kad ce i kako ce neprijatelj da napada nije uopste slucajnog predvidjanja, on gleda misic, kretanja misica, mora da ima dobar vid, i vidi kako neprijatelj procenjuje njega...iz procene vidi sta neprijatelj smatra svojom snagom.
Tu jeste predvidjanje, ali nije vidovidost...
Na kraju bi mogli da dodju prividjanja...
Tu cu ostati neodredjen...ne znam, da li su to vise sile, da li je pomocnik u samom coveku , da li je mozda samo deo potsvesti kao intuicija, i to je vrlo moguce.
Snovi mogu da se kontrolisu , tj osoba moze resiti da uci kroz sanjanje, i tada ce svako vece imati san koji uzima za motiv nesto iz dnevnog dogadjanja pa ga okrece u nesto totalno drugo i vrlo znacajno i mudro...osoba stice iskustva
Ali za potrebe Srpskog trzista sva predvidjanja mogu da se uproste na mnogo jednostavniji oblik....javio mi se bog , javio mi se djavo , i puko sam ko zvecka...