Ko je najgluplji?

Немам докторат из формалне логике, али могу га одбранити на тези да је најглупљи бр. 2. ;)
1. је заљубљена наивчина која не слути да му неко спрема зло иза леђа.
2. је покварен до сржи и злобно би да зајебе заљубљеног, али је и глуперда па не види да ће му се злоба због глупости обити о главу.
3. је правдољубива мудрица, себе је осигурао, а злобну глуперду бр. 2 ће казнити према заслузи.
4. не би да учествује у свему овоме па се сам искључује не ометајући никог другог.
Запратите ме за још одгонетки.
Zar postoji nastavak :mrgreen:

Постоји исправак, наиме, најглупљи сам ја, не видјех на вријеме да је ово на „Вјеровали или не” гдје више нема Сенса па је моје јављање очигледан показатељ ниског ми коефицијанта интелигенције.
Не морате ме запраћивати, бистар сам ко ћускија.
Cuskiju ne treba nikada potcenjivati, jako bitan alat.

Prvi put cujem za taj zakon.
Član 20

(1) Nije krivično delo ono delo koje je učinjeno u krajnjoj nuždi.

(2)
Krajnja nužda postoji kad je delo učinjeno radi toga da učinilac otkloni od svog dobra ili dobra drugoga istovremenu neskrivljenu opasnost koja se na drugi način nije mogla otkloniti, a pri tom učinjeno zlo nije veće od zla koje je pretilo.

(3) Učiniocu koji je sam izazvao opasnost, ali iz nehata ili je prekoračio granice krajnje nužde, može se kazna ublažiti. Ako je učinilac prekoračio granice krajnje nužde pod naročito olakšavajućim okolnostima može se i osloboditi od kazne.

(4) Nema krajnje nužde ako je učinilac bio dužan da se izlaže opasnosti koja je pretila.

Tzv. krajnja nužda.

Postoji i u commom law sustavu, ne samo u eurokontinentalom.
Poznata priča kada su pojeli malog od kužine i bili oslobođeni:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/R_v_Dudley_and_Stephens

S tim sto pojam “krajnja nuzda” treba dokazati u praksi, konkretno, sto moze biti jako nezgodno.
Zato sam ti i dao gore naveden primjer.
Evo da pojasnimo do kraja.
Ti i ja smo u vojnoj jedinici koju je zarobila neprijateljska vojska.
Ja sam zavezsn za stup, ti imaš pištolj u ruci, dok ti pripadnik strane vojne jedinice drži pištolj prislonjen na glavu.
Ukoliko ne želiš da te prosvira, ti moraš prosvirati mene.
Usput rečeno, postoje svjedoci i videozapis svega toga.
Ti povučeš okidač i kasnije te razmijene.
Ići ćeš na sud, ali ćeš biti oslobođena.
Teško da bi se takav slučaj dogodio u praksi (sve s videozapisom i svjedocima), ali namjerno karikiram.

Back