Ko je dao krv?

ne dati ili da

• da

glasova: 17 73,9%
  • ne

glasova: 6 26,1%

• Ukupno glasova
    23
  • Anketa je zatvorena .
znaci ima jos takvih :) a ja se zabrinula zbog moje sestre....... lici pomesano i na oca i na majku, al nam je to svima bilo malo cudno... kazu da ima babinu krvnu grupu, kao to je jedan u hiljadu slucajeva... :)

proveris 5-6 puta..........cisto da znas...............mene jos i buse po 5-6 puta jer ne mogu da mi nadju vene........uzas........i jos me smaraju sa glupim pitanjima..........kao ja stekujem vene od njih da bi ih zezala..................

iskreno ja i ne znam koja sam.... sestri su morali pre nekoliko godina zbog operacije da utvrde koja je, a ja se toliko plasim igle da ne smem ni za to dam krv.... a sto se tice vena, providna sam skoro... tako mi se jasno vide........al ne smem pa to ti je.... :)

Do sad sam dao krv 5 puta.... i pre par dana sam bio konja... i hteo sam da dam...i ispunim sve...i udjem u onaj bus i cekam...cekam...cekam...proslo je 20 minuta, niko nije izasao ... i zapalio sam dalje ...
Verujte stvarno mislim da je to najdirektniji i najbrzi nacin pomoci nekom ... ali stvarno nemam nameru da mi se 5 minuta pretvori u ceo dan...

Grof Ostroški:
A kad obično daješ krv , na mesec dana otprilike. Onako pri kraju meseca.....

2 puta godisnje....otprilike....mada sada zadnjih 5 god. idem samo kada me zovu...znaju me nekada pozvati u pola noci kada je neki hitan slucaj....to mi se vec 2 puta dogodilo....ja sam 0 negativan a ta je grupa dosta rijetka....interesantno je u mojoj prici to kako sam pocela s davanjem..moj stari je vec davalac cijeli zivot...(ista grupa..)::::u trecem srednje organizirala nasa skola dobrovoljno davanje..i mi cijeli razred dobrovoljno odemo..(slobodan dan.. :lol: ) ..i kada su mene tamo vidjeli a ja mrsavica 50 kg. imala..( i dan danas sam takva ...ok sada imam 53 :wink: ) nisu htjeli da mi krv vade..ali kada je sestra procitala moje ime..(imala sam rijetko prezime..samo je moja familija s tim prezimenom u cijeloj hrvatskoj...poticemo iz ceske) odmah me je pitala za moga staroga i koju grupu imam...i kada sam rekla da on jeste moj tata i da imam 0 neg. onda su mi ipak izvadili krv..ali samo pola doze... :wink: ...i tako je sve pocelo...godinama sam tako davala samo po pola dose...jer su se bojali... :wink: ...ali svabe ovdje to bas ne fermaju ispumpaju me do kraja.... :roll:

Humano je dati krv.Zene daju dozu od 250ml,a muskarci 350ml.Ja sam dao 38 puta,a poceo sam u Gimnaziji.Za muskarce je dobro da daju krv jer se na taj nacin krv regenerise i organizam se podmladjuje.Davanje krvi je najbolja provera vaseg zdravstvenog stanja.

Back