Ko je bolji pjevac: Ian Gillan ili David Coverdale?

riči često jako loše improvizuje, što se i čuje na gornjem klipu a ni lord se nije proslavio, studijska lazy je mnogo bolja
ws sam čuo pre deset godina na kalemegdanu. pevač pokidao, svirka kao na ploči, zvuk bio savršen
WS su komercijalni bend koji dobro izvežba šta svira i tu nema iznenadjenja. DP je pravi rok bend gde je svaki nastup drugačiji i gde je uvek neka improvizacija. Nema ko ne greši pri tome, naročito ako se doda uticaj kontrolisanih supstanci.

Ebeš nastup gde je sve isto ko na ploči, imho.

Ebeš nastup gde je sve isto ko na ploči, imho.
pa slažem se ako se to dobro radi
ali uživo DP su često vrljavi i dosadni (tačnije Blackmore), da ne spominjem LZ, to je nepodnošljivo, mada je malo njihovih snimaka na sreću :)))
ali sećam se nastupa Queen na stadionu, bio onaj neki Live Aid racku lacpa, svirali kao na ploči i ne da nije bilo dosadno nego je bilo fantastično

pa slažem se ako se to dobro radi
ali uživo DP su često vrljavi i dosadni (tačnije Blackmore), da ne spominjem LZ, to je nepodnošljivo, mada je malo njihovih snimaka na sreću :)))
ali sećam se nastupa Queen na stadionu, bio onaj neki Live Aid racku lacpa, svirali kao na ploči i ne da nije bilo dosadno nego je bilo fantastično
iskreno, mene su na sličan način nervirali cepelini, svadjao sam se sa ortakom kako pejdž nema pojma, maši žice i sl. Nisam hteo ni da mu dam uticajh droge kao olakšavajuću okolnost. Misim, koga on tu zaebava? Dodješ mu na koncert, on sav oduzet

iskreno, mene su na sličan način nervirali cepelini, svadjao sam se sa ortakom kako pejdž nema pojma, maši žice i sl. Nisam hteo ni da mu dam uticajh droge kao olakšavajuću okolnost. Misim, koga on tu zaebava? Dodješ mu na koncert, on sav oduzet
ma da, ima neki snimak iz njujorka, ja sam sa ortacima onako svirao u podrumu pre 45 godina
i kao wooowww upaljači vriska... ma idi bre burazere

Po mojem ukusu, jedini DP album u kome Gillan blistao je Who Do We Think We Are. Tako je majstorski otpjevao sve pjesme da mi je navika stalno preslusavati taj album.

Za mene je David Coverdale bolji pjevac zbog melidocnog, sevdalijskog glasa (kako bi Bosanci rekli). Preslusajte live album Made in Europe i uverite se kako je David pjevao uzivo.

brate, RAZLIKUJU SE tj šta ti se više SVIDJA

da bi gilan otpevo BURN ko david? nikad!
da li bi david otpevo child in time ko gilan? nikad!

ko kad bi pito ko je bolji dio ili dikinson? ne zna se ko je bolji...

david mi je više ko milić vukašinović.... a gilan kao bora čorba....po nekom duhu koji nose

Mozda nijedna rock grupa nije uspjela pronaci najbolje vokale kao sto je to Deep Purple. Ian Gillan se odlikovao snaznim glasom i nekad bi upotrijebio svoj cuveni vrisak jos od cuvenog hita sa Child in Time. David Coverdale je imao svoj zavodljiv bariton ili blues voice koji je bio primamljiv zenskom svijetu, a i ruku na srce David je bio zgodan i pravi kuler a na albumu Come Taste the band je se pojavljivao sa bradom i smekerskim naocarima. Da ne govorimo o tome da je uspeo sa grupom Whitesnake popuniti odsustvo Deep Purple. Ian Gillan pak nije uspio sa solo karijerom i taj Gillanov band nije uspio zasjeniti cuveni Whitesnake, pa prema tome pitanje je ukusa, ko je bio bolji pjevac Gillan ili Coverdale?
Coverdejl je isto mogao da izvuce vrlo visoke tonove. Poslusati pesmu Mistreated.

Poslednja izmena:
Mrtva trka. Gillan s pocetka karijere je bio monstrum, a to je pocetak sedemdesetih. S vremenom mu je glas izbledeo i sto je bio stariji to je bio manje ubedljiv, mada je korektno pevao sto se tice intonacije.
Covedale je duze vreme zadrzao mocan glas, sa svim skokovima i vriskovima mada i u njegovom slucaju vreme cini svoje. Mocnije mi je zvucao u ti nizim lagama a Gillan iz mladosti je neprikosnoven u vriskovima i tim nemogucim visinama za muski glas.
Inace sto se tice rock muzike Freddie mi je omiljeni pevac, i po meni gotovo savrsen pevac, tehnicki i neverovatno talentovan muzicar.
A sto se tice metala, Dio je liga za sebe, takav monstruozni vokal iz coveka visokog 150 cm...nestvarno.

Back